I.W dniu 27.02 2011 r. wysłałem poczta mailową pismo do Urzędu miasta następującej treści:
Na Zazamczu na ul. Promiennej 5 b budowany jest nowy pawilon handlowy.Mam zastrzeżenie co do wycięcia kilku zdrowych dorodnych drzew rosnących w pasie zieleni równoległym do nieruchomości a oddalonym od budowli na tej nieruchomości o jakieś 8 metrów.Na podobnej zasadzie nie wchodząc w szczegóły, powinny zostać wycięte pozostałe drzewa obok przy zamieszkałych blokach,umożliwiając dojazd z dostawą towaru dla znajdujących się sklepów na parterze tych bloków i zwiększenia możliwości parkingowych dużo wcześniej zamieszkałych ludzi.Opierając się na prawie do uzyskiwania informacji na podstawie art.10 kpa, uprzejmie proszę o powiadomienie (drogą elektroniczną ) na jakiej zasadzie doszło do zaistniałej sytuacji i kiedy ewentualnie zostanie przywrócony poprzedni stan środowiskowy.
II. Czekałem ,czekałem i 22.03.2011r napisałem:
Szanowni Państwo
Tak się zastanawiam ,czy macie ludzi w .... ,czy jest to tylko zwykłe chamstwo ,żeby przez tak długi okres czasu nie odpowiedzieć na maila. Po cholerę są więc te adresy.
----- Original Message -----
From: bogdan
To: poczta @um.wloclawek.pl
Sent: Sunday, February 06, 2011 3:06 PM
Subject: Fw: Za ile?
III.No i się doczekałem odpowiedzi z Wydziału Ochrony Środowiska,ubaw po pachy,proszę przeczytać i na dodatek z Prezydenta po ATR durnia robią:
Odpowiedź w sprawie usunięcia drzew z pasa drogowego ul. Promiennej.
Decyzją z dnia 8 grudnia 2010r. znak: OS.7636-183-8/10 Prezydent Miasta Włocławek udzielił MZD zezwolenia na usunięcie 11 drzew z pasów drogowych ulic miasta , w tym 4 jarząbów z pasa drogowego ul. Promiennej, które z uwagi na zły stan przyrodniczy: znacznie pochylone, liczny posusz w koronach, spróchnienia u nasady pni oraz zagrzybienia , stanowiły zagrożenie bezpieczeństwa dla ludzi, mienia i ruchu drogowego. W celu zrekompensowania ubytku zieleni w obrębie pasa drogowego ul. Promiennej MZD dokona nasadzeń 4 drzew do końca 2011r.
Nic dodać nic ująć.Po jaką cholerę głosowałem na tego Pałuckiego.