Cytat:"Autorem tablicy jest poznański rzeźbiarz Stanisław...

Cytat:"Autorem tablicy jest poznański rzeźbiarz Stanisław Mystek – ten sam, który zaprojektował i wykonał rzeźby ikonograficzne zamieszczone w drzwiach katedry czy pomnik Jana Pawła II w Radziejowie.

Całość kosztowała około 15 tys. zł. Jest to inicjatywa ponadpolityczna i będzie finansowana z budżetu miasta. Chęć pokrycia kosztów wykonania płyty wyraził też komitet organizacyjny ds. uczczenia I rocznicy katastrofy. "

1. Wszyscy chcieli sie po rowno zlozyc, ale po co Miasto bogate
2. Nawet tablicy tanio nie moze kupic tanio, 15.000 to chyba troche duzo, tak mi sie wydaje
3. Czerwoni czarnym tablice a Mering, a Mering jakos tak po stronie czerwonej stoi.

Panie Palucki wobec deklaracji, ze za tablice chcieli zaplacic wszyscy po rowno, to niech Pan teraz sam z pensji zaplaci za to "dzielo"

Chyba, ze to jak w "Misiu", Mis ma kosztowac.

#t=395s

Takie miasto, takie zasady.

Palucki za tablice plac se sam, a jak takis chojny to moze mi tez cos kupisz.

8 komentarzy

dzonny_killer

Święte słowa Celniku ;-) niech teraz każdemu Włocławianinowi zafunduje coś za 15 tysi... skoro on i miasto takie bogate...

2 4
ID:28568

Onufry

Celniku podaj konkrety a nie jakiś bełkot. Jacy wszyscy chcieli się zlożyć i po ile? Co to za komitet i kiedy powstał, bo chyba trochę za późno?

2 2
ID:28571

szuja

Ale się przyczepił.Tabliczka mnożenia d*****ów mu przeszkadza.A ten tłum ma***ów na Krakowskim Przedmieściu ci nie przeszkadza.

2 2
ID:28577

Celnik

Nie wiem o jakim komitecie piszesz, ale pewnie o tym Zbonikowskiego. Wszyscy to oznacza PIS,PO,Wojewoda, itp, bez kosztow miasta. Ten komitet o ktorym piszesz powstal chyba z dwa miesiace temu, "chcial wladzy nad tablica" ale jej nie dostal.
Palucki postanowil zaplacic z "naszych" mimo tego, ze chec poniesienia kosztow zglaszaly rozne srodowiska nie tylko PIS.
Ale coz, stac go na to. Bezsensowny wydatek w kontekscie tego, ze i tak bylo chetni na zasponsorowanie.
Osobiscie nie zgadzam sie na marnotrastwo kasy w tym przypadku. Jak chcial to niech placi sam.

1 2
ID:28583

dzonny_killer

super populistyczny prezio nam wyszedł... nawet większość jego wyborców nie zgadza się na taką wazelinę wobec biskupa... w końcu ukształtował się w prlu... najlepiej dysponować, wydawać cudze... a od mojego wara!!!

0 1
ID:28588

szuja

@Celnik ,tak myślałem ,że jesteś z gatunku Anas platyrhynchos.Jakieś bliższe szczegóły ?

1 1
ID:28589

Celnik

Szuja, wiem, ze piszesz jak po dopalaczach. Ale o co Ci chodzi?

0 1
ID:28598

szuja

Jak to o co o puch .

1 1
ID:28601

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA