Dość obszerny artykuł na temat który poruszaliśmy wiele...

Dość obszerny artykuł na temat który poruszaliśmy wiele razy.
Wiedziałem że kościołowi za dużo się należy ale ten artykuł mnie przeraża.Wynikać mogło by że to kościół zgarnia wszystko a Polska jest tylko jego niewolnikiem.Taki kościół nie ma nic wspólnego z żadną religią ani rozwojem duchowym.
Okrada nas i jeszcze chce za to odszkodowania.Chciałbym by państwo spróbowali odpowiedzieć na pytanie co w takim wypadku powinniśmy zrobić by zatrzymać tą spiralę?

http://www.znak.org.pl/index.php?lang1=plpage1=pressreviewsubpage1=pressreview00&infopassid1=3800&scrt1=sn

Zapraszam do dyskusji.

Kraków 11.04.2011 23:00

14 komentarzy

mr.betterknow

przepraszam widocznie to błąd serwera tamtej strony

0 0
ID:28665

peja

Podany link jest nieprawidłowy, otwiera się jedynie strona Forum Żydzi, Chrześcijanie,Muzułmanie. Moja rada na Twoje przerażenie jest taka - zmień prasę na inną.

3 1
ID:28666

Oliwia

Trzeba zaczac od glosowania przeciw PO i PIS. Zerwac z konkordatem, zakwestionowac placenia kosciolowi z budzetu panstwa, zakwestionowac oplacania z naszych pieniedzy swiecen i innych cyrkow. W tej chwili jak widzimy co dzieje sie we wsiach i miasteczkach, przeksztalconych w prywatne folwarki mozna myslec ze na nowo jestesmy w sredniowieczu, gdzie zwykly obywatel nie ma zadnych praw i na nowo mamy wojta, pana i plebana.

6 3
ID:28667

ben Jakov

Wielce Czcigodny Mr Betterknow, w "Folwarku Zwierzęcym" imć Orwell naucza, że wszystkie zwierzęta są równe, z tym tylko, że niektóre, są równiejsze. Podobnie jest z Kościołem. Czekam momentu, kiedy Kościół przypomni sobie, że Mieszko I oddał w opiekę papieską państwo swoje i zaanektuje całość Polski... Jakby nie patrzeć - urzędnicy Pana Boga wokół swoich spraw potrafią chodzić, świadomi tego, że każda odmowa im czegokolwiek jest według nich "brutalnym atakiem na wartości"..

5 2
ID:28670

Pytanie

Podobna zachłanność cechowała kościoły w krajach zachodnich i ......podcięli gałąź ,na ktorej siedzą .Pustki w tamtejszych kościołach świadczą o tym dobitnie .Nasi ,,błogosławieni ubodzy'' są na dobrej drodze w tym samym kierunku -wierni też potrafią myśleć i mają określoną cierpliwość .

3 2
ID:28671

dzonny_killer

Jak rozumiem Oliwio należy głosować na sld, które w swej czerwieni coraz bardziej zbliża się do czerni kościoła... najbliższy przykład: prezio Włocławka wkładający palec biskupowi tam, gdzie żaden facet (nie gej) nie chciałby...

4 4
ID:28677

zbuntowany_kaloryfer

Zrobiłem w życiu wiele złego... W "imię Państwa", w "imię armii" - w imię jeszcze tam czegoś. Ale nigdy nie podniosłem ręki na Kościół.
W moim osobistym odczuciu (i działaniu) jednym z nielicznych dobrych uczynków było uratowanie pewnej Belgijki. Wszystkie rządy Ją "olały", wszelkie władze, po prostu wszyscy - nie miała żadnego znaczenia. Patrząc na sprawę czysto "technicznie" taniej jest przetransportować zwłoki, niż organizować akcję odbicia. Szczególnie jak potencjalny cel odbicia jest bez żadnego znaczenia strategicznego....
I właśnie mając na względzie te okrutne, bezduszne praktyki postanowiliśmy Ją odbić. Sami. W dodatku na koszt armii;))))))))))))))))))
I widzicie - nie mieszam do tego ani Kościoła, ani sLD, ani pisuarów... ani właściwie nikogo. To tylko przykra sytuacja, która miała miejsce w pewnych określonych, pasqdnych warunkach i w pewnym czasie... A szkoda... Można było tego uniknąć...

3 2
ID:28678

wloclawek.info.pl

Szanowny mr.betterknow zgodnie z prośbą poprawiliśmy link jednak do niczego on nie linkuje.
Pozdrawiam

2 1
ID:28679

mr.betterknow

Nie wiem co się dzieje z linkiem raz działa raz nie no proszę próbować czasem działa.
Dziękuje i pozdrawiam.

0 1
ID:28682

mr.betterknow

Proszę wpisać w wyszukiwarce:

znak.org.pl "Królestwo z tego świata"

a wyszukiwarka to odnajdzie.

1 1
ID:28683

szuja

@Pytanie
Najpierw zobacz ile tego jest w czasie pierwszej komunii !!!

7 3
ID:28684

wyborca

@szuja
Ile czego , komuszku ?

2 6
ID:28687

mr.betterknow

haha Ciekawe kto te minusy wpisuje.

Już wolę Szuje Komuszka niż pustych ludzi którzy potrafią krzyczeć tylko do końca nie rozumieją sami co krzyczą.

Więc wyborco skoro tak tu się przedstawiasz to powiedz mi czy wiesz na kogo głosować chociaż?

2 0
ID:28689

szuja

@wyborca
Odpowiem ci za komuszków drogi katosolidaruszku, takich właśnie jak ty co udają i w rzeczywistości sami nie wiedzą czy są katolami czy tylko ciemna masą będąca na usługach czarnuszków.Załapałeś kleszczyku na czym polega ta choroba katolceloza ? Hahaha

3 2
ID:28694

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA