Już jutro (1 maja) wielka akcja FMSu "chcemy pracy od...

Już jutro (1 maja) wielka akcja FMSu "chcemy pracy od Donalda". Zachęcam wszystkich bezrobotnych do wysłania swojego CV do Prezesa Rady Ministrów (można to zrobić na stronie www.premier.gov.pl w zakładce "napisz do premiera"). Wskażmy premierowi problem, który dotyka w głównej mierze ludzi młodych skoro on sam go nie widzi lub stara się nie dostrzegać.
Niech się święci 1 maja.

20 komentarzy

szuja

Premier w młodości dorabiał Norwegów więc jego tok rozumowania jest emigracyjny.

7 12
ID:29362

dzonny_killer

właśnie go odnowili i wciąż potrzebują pracowników, więc nie wiem o co całe "halo"? W McDonaldzie ponoć łatwo nawet kierownikiem zostać... do roboty obiboki, a nie na wiece... prl już się skończył!!!

8 14
ID:29368

do dzonny

tak jak wspomniałeś skończył się. Teraz można dobrowolnie z własnej woli manifestować, a zwłaszcza w dzień wolny od pracy. A ty zaraz ubliżasz ludziom pracy od obiboków i tylko ich do roboty zaprzęgać. Tylko płacić nie ma komu. Ot znalazła się nowa klasa społeczna panów hrabiów von dupen szpic.

10 7
ID:29378

Pytanie

Czy Wy przypadkiem nie przeceniacie inteligencji tego ,,kominiarza'' ? Przecież on najchętniej by was wszystkich sprzedał ,by nie mieć problemów tego narodu na głowie -Tak jak to zrobił ze stoczniami ,hutami i zrobi kopalniami. Wam daje do zrozumienia byście z tego kraju wy.........jeżdżali i jemu duperelami głowy nie zawracali ,czy tego nie widzicie ?

9 9
ID:29379

FMS

W zwiazku z pilnym wyjazdem do Sejmu i organizacja centralnych obchodow 1-maja jestesmy zmuszeni odwolac akcje we Wloclawku. Przepraszamy. Zapraszamy do Warszawy.

1 8
ID:29380

Listonosz

Najpierw do prezydenta napiszcie albo do Kuku.

3 6
ID:29381

normalny.

FMS...popatrz na swoich idoli i z nich bierz przykaład...
...uczciwoscią i pracą ludzie się bogacą...
a na koniec...pocałujta w .... !!!

3 6
ID:29385

dzonny_killer

hahaha... wiec odwołali!!! hahaha... czyżby McDonalda jeszcze nie otworzyli? a może już wszyscy kolesie pracę od wujcia otrzymali i nie ma komu wiecować??? :p

6 10
ID:29387

KOBRA

PRZYPOMINAM, ZE OD PRZESZLO 20 LAT ZYJEMY W WOLNYM KRAJU Z PASZPORTAMI W KIESZENI. DO DZONNEGO !!! MANIFESTOWAĆ TAK, KAPITALIZM TAK, WOLNY RYNEK TAK, ALE ZASADY I PRZYWILEJE ŻYWCEM WYCIĄGNIĘTE Z SOCJALIZMU. MALKONTENCI NA COŚ TRZEBA SIĘ ZDECYDOWAĆ, JESZCZE NA ŚWIECIE ZOSTAŁO PARĘ KRAJÓW Z USTROJEM DO KTOREGO TAK TĘSKNICIE. PRZESTAŃCIE WIECZNIE BIADOLIĆ, PRACA JEST TYLKO PEWNIE NIE NA MIARĘ WASZYCH OCZEKIWAŃ I ASPIRACJI. WEŻCIE SWÓJ LOS W SWOJE RĘCE, ZARYZYKUJCIE, POKAŻCIE NA CO WAS STAĆ, BO POZYTYWNYCH PRZYKLADOW AŻ NADTO TYLKO TRZEBA SIĘ ROZEJRZEĆ. Z CALEGO SERCA ŻYCZĘ POWODZENIA

2 9
ID:29392

true one

dzonny to to jakiś nienawiścią jesteś nasycony chyba...

2 5
ID:29393

szuja

Wszystko może być prywatne. Mnie to nie przeszkadza . Ale dlaczego sprzedawany jest majątek narodowy innemu państwu np. Francji a mówi się ,że to była prywatyzacja.Zapytaj solidaruszka, tylko nazwa z was pozostała tak jak z komuszków wydmuszka.

9 8
ID:29394

polak

ja znam jednego z wielu nawiedzonych z solidarnosci ktory jest tak obrotny ze zasiada w radach nadzorczych z ramienia solidarnosci w 3 miejscach i chwali sobie obecny system.Wszedzie jest niezastapiony .Oto cala solidarnosc pelna sepow , nenasyconych i niespelnionych ludzi.

6 2
ID:29396

dzonny_killer

@Kobra wszystko fajnie, ale caps lock razi po gałkach, a poza tym chyba niewłaściwie odczytałeś/aś moją wypowiedź... ale do tego już się przyzwyczaiłem...

@true one... nie mylisz się... a ja nie ukrywam moich uczuć do spadkobierców i kultywatorów peerelu... :p

4 5
ID:29399

szuja

@KOBRA nie jestem głuchy, nie musisz krzyczeć.Gwałcą cie czy jak? A tak na marginesie to wiesz ,że kobra jest jajorodna .Język też ma rozwidlony.

5 8
ID:29400

xyz

Wartosciowi pracownicy przewaznie znajduja prace. Premier moim zdaniem nie moze za duzo pomoc. Najwiecej zalezy to od pracodawcow (zachlannosci, uczciwosci itd) a nie od Premiera czy Prezydenta miasta, wiec takie akcje to bzdura nie dajaca zadnych efektow. Premier co najwyzej moze pozatrudniac wiecej w administracji za co natychmiast bedzie krytykowany.

Dzonny - w przypadku gdy pojawialy sie wypowiedzu krytykujace obecnego Prezydenta miasta za bezrobocie przyklaskiwales im z zachwytem. Teraz pomimo ze jesli juz ktorys z nich mialby wiekszy wplyw na bezrobocie to wlasnie Premier, Ty piszesz "do roboty obiboki". Szczerze... to nie swiadczy o Tobie dobrze.

6 1
ID:29409

dzonny_killer

xyz... z pierwszą częścią Twojej wypowiedzi nie sposób się nie zgodzić... co do mojej osoby, to owszem krytykuję politykę zwalczania bezrobocia pałuckiego, a raczej jej brak... choć przepraszam S woim L udziom D obrze pałucki robi... :p prackę dla nich znajdzie, etacik stworzy...
Nie wiem natomiast dlaczego oburzasz się na hasło "do roboty obiboki"... z pełną świadomością użyłem tych słów do owej młodzieży, która za swoich patronów ma marksa i engelsa, a także pewnie lenina, stalina etc... to samo napisałbym m.in. rolnikom podjudzanym przez leppera i wyciąganym na wszelakie blokady, to samo powiedziałbym superuprzywilejowanej kaście wiecznie narzekających i skorych do straszenia strajkami nauczycieli, to samo powiedziałbym "biednym bezrobotnym" podjeżdżającym niezłymi furami pod PUPę po należące im się zasiłki, czy takim samym odbierającym wszelaką pomoc z MOPRu, MOPSu, czy Caritasu... ale skoro uważasz, że to o mnie źle świadczy... to przepraszam, że mam odmienne zdanie :p

5 4
ID:29420

xyz

nie oburza mnie haslo "obiboki do roboty" tylko to, ze uzywasz go jedynie w okreslonych sytuacjach. Ktos pisze ze Prezydent miasta odpoiwada za duze bezrobocie to Ty mu klaszczesz. Ktos inny pisze, ze Premier winny bezrobociu to Ty go nazywasz obibokiem, korzystajacym z pomocy MOPRu, MOPSu itd...

Czyli wedlug Ciebie bezrobotny narzekajacy na Prezydenta miasta to skrzywdzony przez los czlowiek a bezrobotny narzekajacy na Premiera to cwaniak, len i obibok?

3 1
ID:29423

dzonny_killer

no dobra, to powiem jeszcze inaczej... moje słowa odnosiły się do konkretnej grupy osób skupionych pod szyldem fms... jest to skupienie konretnych ideologii, celów, ludzi i powiązań między nimi... każdemu, tylko nie im, należy się prawo do narzekania (to oczywiście moje osobiste zdanie) na brak pracy... nigdy wcześniej nie nazwałem "obibokami" ludzi psioczących na (nie)rządy pluska...

"bezrobotny narzekający na Prezydenta miasta", to bezrobotny narzekający na Prezydenta miasta i to wszystko. Natomiast każdy merytorycznie krytykujący pałuckiego za brak działań przeciwdziałających bezrobociu, czy brak dążenia do jego zmniejszenia uzyska mój, jak to nazwałeś, przyklask... podobnie ma się sprawa z nepotyzmem prezia, czy wręcz tworzeniem dla kolesiów nowych miejsc pracy rodem i wzorcem z PRLu, o fundowaniu durnej tablicy z naszych podatków wspominać?

"bezrobotny narzekający na Premiera", to bezrobotny narzekający na Premiera, który ma rację, bo ani plusk, ani jego (nie)rząd nie robi nic dla poprawy tej sytuacji... brakuje pluskowi i jego (nie)rządowi przysłowiowych jaj, aby polikwidować niesłuszne, niekonstytucyjne (moim zdaniem) przywileje niektórych grup zawodowych... to oczywiście tylko kropla w morzu potrzeb, ale od czegoś należałoby zacząć...

3 6
ID:29428

szuja

@dzonny_killer hahahaha ale kręcisz.Nie lepiej się przyznać,że głupstwa napisałem bo mnie głowa bolała , bo teściowa przyjechała itd.....

5 5
ID:29439

DO FMS.

Zażądajcie pracy od swoich starszych kolegów -byłych kacyków z PZPR ,którzy się nieźle obłowili, a teraz bezczelnie biorą kasę na państwowych posadach.Jeżeli obecna władza nie podoba się im to niech zrezygnują z pracy w urzędach.

1 0
ID:29521

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA