Nie mogę przeboleć dlaczego nie poszło siedzieć do mamra...

Nie mogę przeboleć dlaczego nie poszło siedzieć do mamra trzech zasłużonych dla solidarności a mianowicie: Jaruzel,Kania,Kiszczak.

11 komentarzy

seniorkaFC

oj widze ,ze znowu jakas chandra Cie dopadla.... Nie siedza bo na poczatku naszych przemian wszyscy byli zajeci karierami wlasnymi, tworzeniem komisji do spraw uciskanego Kosciola, sprowadzaniem zwlok iinnymi sprawami bo wychodzili z zalozenia ze sprawiedliwosc jakos sama tych i owych dopadnie no i jako prawdziwi katolicy odpuscili grzechy .....tak mysle! A tak na marginesie to po cholere tym sie zatruwac??? Wazne zeby patrzec do przodu....

1 5
ID:29615

Pytanie

Nie słyszaleś ostatniego wyroku ,,niezawisłego sądu ''? ,,Kiszczak (wydający w stanie wojennym rozkazy) jest NIEWINNY zamordowania na oczach tysięcy ludzi górników , do których strzelali JEGO PODWŁADNI !!!!!!!!!! Tylko w Polsce mogą mieć miejsce takie wyroki .....po ilu latach ? Mają Polaków za naiwniaków ? żydom wypłacają odszkodowania ,a rodziny ofiar z Wójka dostały ....co ?

4 4
ID:29617

seniorkaFC

To wszystko to efekt uplywu lat no i tego co napisalam juz dano mozliwosc usuniecia dowodow, dokumentow. Wyroki sadow opieraja sie na dowodach a tych zabraklo! Moralnie sa winni ale prawo to twarde dowody i nic nie zrobimy> Stalo sie i trzeba wyciagac wnioski na przyszlosc chociaz czy sa grabie ,ktore grabia od siebie??? Ja bym jednak nie mieszala dwoch spraw i Zydow zostawila w spokoju...

2 5
ID:29622

Pytanie

Seniorko - nie cytuj tłumaczenia ,,kiszczaków, jaruzelskich, kociołków '' i innych ,,niewinnych -to jest ich wersja ....świadkowie twierdzą co innego ...reszta w rękach ,,niezawisłych sądów'' ?

0 0
ID:29644

poliszynell

szuja:) nie możesz przebolećja też Nie poszli do mamra bo biesiada przy okrągłym stole była! Czemu stół był okrągły?...By Polacy nie załapali ile kantów przy nim siedzi! Owocem kanciastego stołu jak to głoszą wszystkie niezależne i poprawnie politycznie polskojęzyczne media była transformacja ustrojowa a prawdziwym celem tej transformacji było wprowadzenie Polaków w... trans /iluzoryczne przejście z komunizmu na demokrację/i większość Polaków w tym transie trwa! Wielki Transformator TW Bolek /elektryk/ dostał za to Nagrodę Nobla a ile kanciasty stół bezpieczników antypolskich przy korytach zainstalował?...Dużo, tak dużo że Polacy się pogubili i głosują na mniejsze zło. Raz mniejszy złem jest PO innym razem PiS, przerabialiśmy też SLD i sprzedajnych z PSL itp a w kolejce czekają korwiny, palikoty, marki jurki, pejoteny /i inni Transformersi/a zło mniejsze czy większe jest zawsze złem . Pozdrawiam:)

1 0
ID:29647

sportowiec

A powiedz mi Poliszynellu kiedy był okrągły stół, a kiedy, jag go nazywasz Wielki Transformator, otrzymał Nobla? A potem zastanów się Wielki Frustracie nad sobą.

0 0
ID:29653

szuja

Arłukowicz doktorzyna z SLD dzisiaj też przeszedł na nową ideologie PO stanowisko i PO pieniążki.A wszystko to ,ze mnie kochasz.

0 0
ID:29707

seniorkaFC

Arlukowicz nie jest czlonkiem zadnej partii to tak gwoli prawdzie! Startowal z lis SLD Mnie to ani ziebi ani grzeje bo juz dawno przestalam przejmowac sie tym co w polityce sie dzieje> Mam dystans do tego i moje zdrowie wiecej warte _ nie mam zamiaru stresowac sie ,ze ten czy tamten zmienil barwy ,latal za duzo samolotem czy zrobil inna glupote. radze przestac sie przejmowac bo po nich i tak splywa jak po gesi woda...dlatego babrza sie w polityce.

0 0
ID:29709

poliszynell

~sportowiec - źle zrozumiałeś, Wałęsa nie dostał Nobla za okrągły
stół lecz za granie roli iluzorycznego bohatera /robotnika "walczącego z
komunizmem"/. Solidarność była infiltrowana przez agenturę czego
dowodem jest właśnie "Bolek". Nagroda Nobla miała tylko
umocnić mit bohatera, który w rzeczywistości był tylko figurantem i
marionetką. Scenariusz pisali lepsi gracze od Wałęsy o czym mówił w 2003r.
Bukowski:

http://www.republika.pl/kapitalizm/ue/bukowski.html

Wałęsa sam określił swe dokonania: "dokonałem zwrotu o 360 stopni" /heh/.
Obecnie "Mędrzec Europy - Rewolucjonista" wziął się za Afrykę i o take Tunezje walczy...Jeden internauta pyta czy Matka Boska nie wie na jakim ośle kontynuuje swą podróż? a pytanie powinno brzmieć: kto do kogo się przypiął w tych rewolucyjnych podróżach i tyle w temacie mitologii Wałęsy panie PPS /Politycznie Poprawny Sportowcu/

0 0
ID:29716

dzonny_killer

Poliszynel... sugerujesz, że komitet przyznający Nagrodę Nobla ma ścisłe związki z towarzyszami ze Wschodu? a może w ich szeregach ulokował się TW Lolek?

A meritum sprawy czyli trzej przyjaciele z "kumitetu cyntralnego" - Jaruzel, Kania, Kiszczak śmieją się wszystkim w twarz... Wierzę jednak, że Sprawiedliwość ich dosięgnie... wcześniej czy później... nawet po przejściu na wieczną stronę niemocy...

0 1
ID:29760

poliszynell

dzonny_killer - komitet przyznający nagrodę ma ścisłe związki z lobby, o którym już kiedyś wcześniej wspomniałem. A cały problem w tym, że komunizm kojarzy nam się ze wschodem natomiast zachód zwłaszcza USA kojarzy nam się jako antykomunistyczny sojusznik. A prawda jest taka, że komunizm powstał na zachodzie a w Rosji tylko go zainstalowano /Trocki(Bronstein), Lenin(Blank) za pieniądze amerykańskiej finansjery nie pytając Rosjan o zdanie.
Opisuje to Pierre de Villemarest w książce Źródła finansowe komunizmu i nazizmu czyli w cieniu Wall Street

http://www.naszawitryna.pl/ksiazki_39.html

pozdrawiam

0 0
ID:29866

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA