Czy SLD skaperuje radnego Bieńkowskiego do swojej drużyny?...

Czy SLD skaperuje radnego Bieńkowskiego do swojej drużyny? Wszyscy widzimy jak od posłanki Kopaczewskiej poodchodzili wszyscy rozpoznawalni fajterzy. Z najbardziej wiernych fajterów pozostał Bieńkowski. Ogłaszam konkurs kto najcelniej wytypuje datę odejścia Bieńkowskiego od posłanki!! Ja stawiam na dwa miesiące od teraz, albo półtora! (przecież to niegłupi chłop)!

10 komentarzy

znajomek znajomego

Z tego co wiem, to on na sznurku nie chodzi Pani z Brzescia a nawet bardzo fika. A to, ze odejdzie, nie wiem. Przydalby sie nowy lider PO we Wloclawku, i uwazam, ze byc moze by sie na niego nadal.Swego czasu Wujcinski chcial byc liderem ale jak sie okazalo dla niego co innego ważniejsze. Bienkowski jak narazie jest nielamalny, ale moze to kwestia czasu. Jak narazie walczy w pojedynke, czy dobrze czy zle? Nie wiem. Czerwoni jak bylo widac ostatnio wzieli go na celownik wiec chyba cos w tym jest.
Innego lidera PO nie widze na dzien dzisiejszy, a nie ukrywajac jakas rownowaga by sie przydala na scenie.
Moze by mnie to przekonalo, ze warto jeszcze nie stawiac krzyzyka na wloclawskiej PO.

3 0
ID:29978

dzonny_killer

przyjmuję zakład... myślę, że Radny Bieńkowski nigdy nie przejdzie do czegoś związanego z postkomuną... straciłby twarz, godność, honor etc. już na zawsze...

zaś co do odejścia od platfusów? a gdzie mu będzie lepiej :p nowej partii przecież sam nie założy, jest za słaby...

5 2
ID:29982

xyz

Dzonny - Pan Radny kiedys opowiadal w telewizji ze Wloclawkiem wkrotce bedzie rzadzil burmistrz. Ostatnio w innym watku zadalem mu pytanie dlaczego takie bzdurne informacje rozpowszechnia. Niestety nie odpowiedzial mi na moje pytanie, pomimo tego ze zadawalem je trzykrotnie. Jedynie co to tylko udowodnil, ze doskonale wie kiedy w miescie jest burmistrz a kiedy prezydent. Wiedzial, ze we Wloclawku zawsze bedzie Prezydent - nawet jak mieszkancow bedzie ponizej 100tys, ale nie odpowiedzial dlaczego w telewizji "straszyl" burmistrzem.
Ja obserwuje sobie kazdego lokalnego polityka, zeby wiedziec na kogo glosowac. 4 lata to duzo zeby o wszystkich wyrobic sobie zdanie.
Nie ustosunkuje sie do Twojej wypowiedzi, poniewaz nie chce nikogo urazic, ale wiem ze na Pana Radnego juz napewno nie zaglosuje.
Wiele osob zaraz bedzie chcialo podac jakis kontrprzyklad ale pamietajmy - juz dzieci uczymy ze niewazne ze inni postepuja zle - Ty masz postepowac dobrze. Mnie nie interesuja inni - szukam alternatywy dla tych innych.
Teraz obserwuje nastepnych :-)

3 2
ID:29983

dzonny_killer

xyz... ciekawe podsumowanie i nie brak w nim logiki... ja straszenia burmistrzeniem nie słyszałem, choć jesli już to odczytałbym to jako przesadzoną metaforę mającą zwrocić uwagę na kilka poważnych problemów nurtujących nasze miasto: ogromne zadłużenie przy jednoczesnym słodziutkim i beztroskim życiu prominentnych działaczy sld oraz wiecznie wygadywanych bzdurach przy jednoczesnym traktowaniu mieszkańców jak niepełnosprawnych umysłowo...

Ja bym to tak odebrał... Może zbyt dosłownie potraktowałeś słowa radnego??? Nie wiem, czy on jest najlepszą opcją, ale póki co zdecydowanie nie widzę nikogo dużo lepszego... w każdym razie czas na obserwacje i wnioski jeszcze jest...

2 1
ID:29992

szuja

@dxzonny ......Radny Bieńkowski nigdy nie przejdzie do czegoś związanego z postkomuną..
A nie pogięło cię .Nie mów nigdy ,nigdy.Hahaha

1 4
ID:30003

xyz

wiesz co Dzonny? cala ta nasza opozycja to jedna wielka metafora utwierdzajaca mnie w przekonaniu, ze poki co nie dorosli do tego zeby na nich glosowac.
Z checia bym dal szanse innym niz obecna wladza, ale powaznym i kompetentnym.
Niestety swoimi wypowiedziami, ktorych nawet nie potrafia badz nie chca wytlumaczyc pokazuja swoje predyspozycje do rzadzenia - a raczej ich brak. Wiec po co z deszczu pod rynne?????? Jak zmieniac to chyba na lepsze nie na gorsze?

0 0
ID:30010

dzonny_killer

Szujo... napisałem, że "myślę, że nigdy nie przejdzie" - jest to tryb przypuszczający, a nie pewnik!

xyz... niby masz rację, ale nie do końca... nie możesz ocenić ich predyspozycji do rządzenia w sytuacji kiedy nie rządzili... a jednocześnie obecnie (i poprzednio) rządzący nawet nie kryją się ze swoją władczą postawę wobec wszystkich wkoło i jednocześnie olewactwem i nie interesowaniem się niczym, co nie przynosi wyłącznie im permanentnych korzyści...

Jakkolwiek nie bardzo odpowiadają mi pisowe klimaty, to jednak uważałem, że warto dać zbonikowi szansę (nikogo innego nie było, ale to szczegół) pomimo tego, że nie wiedziałem jak on by rządził... wiedziałem za to, że gorzej od pałuckiego rządzić się nie da, więc ten rachunek był dla mnie prosty... ot ryzyko, ale niewielkie... wiedziałem również, że meleksów we Włocławku nie ma, więc raczej ciężko o powtórkę z rozrywki :p

2 0
ID:30014

Al

Na pewno Sławek nie zrobi tak jak Wujciński, Wesołowski czy Hupało..
Znam ich z SLD od podszewki.
Główną przeszkodą jest jednak Kopaczewska. Może tym razem od wyborców dostanie ....., a on zostanie prawdziwym liderem PO we Włocławku.

3 1
ID:30017

xyz

Dzonny - obecnie rzadzacych oceniam po tym co robia, opozycje oceniam po tym co mowia.
A mowia bzdury czasami nie majace odzwierciedlenia w rzeczywistosci. "Uzywac metafor" po to zeby dojsc dojsc do wladzy? To co to bedzie za wladza? Napewno nie lepsza od obecnej. Ja jestem na nie.

0 0
ID:30048

szuja

@dzonny_killer napisał

Szujo... napisałem, że "myślę, że nigdy nie przejdzie" - jest to tryb przypuszczający, a nie pewnik!
Brawo,to już coś.Szkoda ,że inni typu kaloryfer też nie stosują "tej metody"Myślenie jest..... itd.
@~Al
Na pewno to masz pięty z tyłu.Hahaha

1 3
ID:30050

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA