Czesc, mam pytanie. Pani z MOPS'u powiedziala, ze dostaniemy...

Czesc, mam pytanie. Pani z MOPS'u powiedziala, ze dostaniemy od miasta komputery i Internet na 7 lat za darmo. Czy wiecie moze jakie to beda komputery? Bo w internecie znalazlam, ze w innym miescie w ramach tego programu dostaja taki fajne:

http://www.gazetakrakowska.pl/krakow/284606,dziwny-przetarg-komputerowy-w-podkrakowskich-niepolomicach,id,t.html

Bardzo mi sie taki podoba, mam Iphone'a i bardzo mi sie podoba, wiec komputer Apple bylby idealny. No i idealnie pasowalby mi do mieszkania. Moj laptop juz ma z 3 lata i jest strasznie duzy, a ten maly bialy mi sie podoba.

Jezeli macie informacje jakie komputery dostaniemy to dajcie znac, wpisali mnie na liste ale mam nadzieje, ze to bedzie cos fajnego.

Zreszta, jak dostane inny to sobie sprzedam i kupie tego bialego.
Buziaki.

19 komentarzy

nikt

Nie dość że za darmo to jeszcze wymagania nawet co do koloru żenada

12 2
ID:30078

szuja

Znowu dają nie ze swojego a poprzedniego co zabrali jeszcze nie oddali.Hahaha

4 6
ID:30081

ja66

Ha,ha,ha,nie no ,jak ja lubię wchodzić na to forum i czytać niektóre posty.Od razu mi się humor poprawia. Reńka, Ty prowokatorko. Korzystasz z pomocy mops i Masz iphon-a? i laptop też posiadasz.No proszę, o internecie już nie wspomnę bo zaraz napiszesz,że korzystasz z wifi - darmowego oczywiście.Tylko pogratulować operatywności. Polak potrafi ; )

10 1
ID:30082

zbuntowany_kaloryfer

Renia, robienie prowokacji nie należy do Twoich mocnych stron;) Gdyby tekst zawierałby mniej ironii i "jaj" - prowokacja mogłaby nawet się udać. No, chyba, że celowo przejaskrawiłaś ten tekst;)
Natomiast odpowiadając na Twoje pytanie, to hmm... sam nie wiem do końca. Jednak gdzieś słyszałem... tzn. chyba w Słyszolandii;), że sprzęt ów ma być wyposażony w dwie najnowsze grafiki Radeon działające w trybie SLI i tyle DDRu ile możliwe będzie upchnąć na płycie.
No i podobno zestawy mają być wyposażone w jakieś eksperymentalne, prototypowe monitory plazmowe `32 mające być na wyposażeniu wojska. Aha, oczywiście projektor dołączą do każdego zestawu i drukarkę laserową wielofunkcyjną - w Słyszolandii mówili, że jakieś rezerwy finansowe się znalazły na ten szczytny cel;))))

9 2
ID:30084

anna

Żałosne .Jak dostaną to będą sprzedawać laptopy ha ha

10 2
ID:30085

Oliwia Mastalerska

Do pracy!!!!

10 0
ID:30088

Piotr Lewandowski

Włocławek jest najbardziej zadłużonym miastem. A Urząd Miasta rozdaje za darmo komputery i internet ludziom korzystających z MOPR-u. Te pieniądze można inaczej wydać. We Włocławku jest duże bezrobocie, można stworzyć miejsca pracy, roboty interwncyjne itp. A nie rozdawać komutery ludziom, którzy mają już komputer. A nowy komuter sprzedadzą. Rozumiem, że można rozdawać komputery ,ludziom, którzy naprawde potrzebują i nie mają komputera.

11 1
ID:30094

komputerek

jeden ma być taki mały jak telefon a drugi będzie robił to tak że nie bedzie pierwszego ani drugiego.

1 1
ID:30095

szuja

Mówiąc krótko tak czy siak coś się *drukarzom wyborczym* należy.Za Skrzypka się nauczyli to i Pałucki nie może być gorszy.

2 5
ID:30097

PCtowiec

A ile to bedzie kosztowalo i kto za to placi?

2 1
ID:30099

Renata

Nie wiem o co Wam chodzi. Pytalam sie tylko jaki komputer dostane. Jezeli moge go dostac za darmo i nie placic przez 7 lat za internet to co w tym zlego. Mieszkam na Srodmiesciu, musze opiekowac sie trojka dzieci, nie moge pojsc do pracy za 1000 zl bo to bez sensu. Jezeli mam dostac jakis sprzet to chce cos fajnego. Nie jestem specjalistka od komputerow ale mam Iphone i podoba mi sie wykonanie, widze ze inne miasta nie zaluja tak jak Wloclawek.
Co Was interesuje kto za to placi, to nie wy, to Prezydent Palucki na ktorego zreszta glosowalam.
Dziwi mnie zawisc w tym miescie.
Nie umiecie odpowiedziec to nie zajmujcie glosu.
Zawsze jest tak samo, ja nie dostane to inni niech tez nie maja. To jest tylko zawisc.
Nie chce mi sie chodzic tylko na szkolenia, po za tym niemoge bo zajecia w domu nie pozwalaja, ale to sie pewnie da jakos zalatwic.

3 6
ID:30101

Oliwia Mastalerska

Do Renaty. Kto za to zapłaci.? Napewno nie Prezydent, nie bądź śmieszna. Tylko właśnie my - podatnicy.

5 0
ID:30103

zbuntowany_kaloryfer

Ależ Reniu Miła nie unoś się! Wszak złość urodzie szkodzi;). Chyba zauważyłaś, że nie czepiałem Ciebie w moim poprzednim wpisie - za to troszkę się ubawiłem pisząc go jak również czytając Twój;)
Piszesz: "Zawsze jest tak samo, ja nie dostane to inni niech tez nie maja. To jest tylko zawisc." Oczywiście masz całkowitą rację... Opisałaś po prostu "syndrom psa ogrodnika" - niemal cała ludność Polski na niego cierpi;)))

3 0
ID:30104

szuja

@Renata
Tak pisz!Hahaha

1 2
ID:30105

Kasia

I po co tacy ludzie (korzystający z MOPR-u) mają iść do pracy. Komputer i internet dostaną za darmo, zasiłek okresowy z tytułu bezrobocia dostaną, zasiłek celowy na żywność dostaną, na leki dostaną, na węgiel dostaną. Z MOPR-u dodatek mieszkaniowy dostaną, więdź o czynsz się nie martwią. Do tego kartki na żywność z Caritasu (mąka, cukier, makaron itp.) I jeszcze dzieci na różne kolonie nad morze i w góry wyślą. Im dłużej osoba korzysta z pomocy Państwa, czyli MOPR-u, tym ma mniejsze szanse na znalezienie pracyi staje się bierna (bo po co - skoro Państwo da). Dzięki temu Włocławek jest najbardziej zadłużonym miastem, z największym bezrobociem i włocławska patologią.

5 2
ID:30118

dzonny_killer

Renia... uwielbiam Cię... ale jak Ty podróżujesz... te inne IP... rozumiem, że to wszystko z zasiłku... Nie wiem co bierzesz, ale ja też chcę mieć takie jazdy... jak tęczowe myszki zaczną Ci tupać po suficie, to zacznij brać pół porcji...

Swoją drogą... Bardzo dobry tekst i prawie idealnie do niego pasujesz... Ciekawe, czy gdyby poszło od Ciebie zgłoszenie, to czy sprzęt powędrowałby w Twoje ręce... oczywiście mam na myśli "prawdziwe" ręce... :p

4 1
ID:30125

lilo

Popieram

2 0
ID:30135

MILA SIÓDMA

jestem samotną mama i nie mam zadnej rodziny,z mops nic mi sie nie należy bo cały czas pracowałam a od 3 msc jestem bezrobotną,wynajmującą mieszkanie ,panie z Mops powiedziały ,ze jak sobie radziłam to mam dalej szukac pracy,żałosne ,że pomoc otrzymują 'leserzy' :(

2 0
ID:30229

sdfjieowser

Twoja bezczelność nie zna granic Renato

2 0
ID:31576

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA