Rozjeżdżają te nasze polskie drogi więc podpisz petycje...

Rozjeżdżają te nasze polskie drogi więc podpisz petycje .Tiry na tory.

www.tirynatory.pl/przylacz-sie/napisz-do-znajomego/

7 komentarzy

ben Jakov

Wasza Szujowatość, pragnę zauważyć, że nie tylko polskie drogi rozjeżdżają, ale także i po polskim niebie latają, a to straszne jest!. Myślę,że poseł Łukasz Melex złoży w tej sprawie odpowiednią interpelację...

0 0
ID:30113

dzonny_killer

choć pomysł Szujo dobry, a nawet bardzo dobry, to jednak co mają powiedzieć kierowcy, którzy wowczas straciliby pracę?

0 0
ID:30117

DĄB

zakłady też zamykają,kolej by miała więcej kasy a my byśmy jezdzili po prostych drogach TIRY NA TORY

0 0
ID:30119

:/

jakby drogi byly dobrze buudowane nie rozjechaly by sie

1 0
ID:30121

mistrz cietej riposty

TIRY NA TORY ....ilez to juz razy slyszalem - pomysl szuji nie jest oryginalny. ale pomysl szujo - jesli posiadasz takowa umiejetnosc, kto dowiozl by towar do magazynu od producenta a potem z magazynu do sklepu (marketu)??? Tylko uprzedzajac fakt ze ktos napisze ze mozna to zrobic mniejszym autem - powstaje pytanie.... ile razy takie mniejsze auto musialo by "obrocic" aby przewiezc wszystko???? Ile paliwa poszloby w atmosfere za ktore oczywiscie zaplacilby klient - bo nie ma co sie oszukiwac ze w cene wliczone sa wszelkie koszta zwiazane z produktem (transport takze), poza tym czy ktos z was "madralinskich" z szuja na czele wie ile firma transportowa placi podatkow na te wlasnie drogi z ktorych chcecie te tzw. TIR-y usunac ???? otoz wyjasnie - w sumie 3 opłaty zwiazane z droga
1 - podatek od srodkow transportu
2- opłate drogowa (do konca czerwca winiety, potem VIAtoll)
3- podatek drogowy wliczony w cene paliwa

Szuja robisz bicie piany zamiast podyskutowac o sprawach naprawde powaznych, jak chocby o tym (co wydaje mi sie blisko zwiazane z tematem) ze ceny paliw ciagle rosna!!! a co sie z tym wiaze???? otoz nie to ze bedziesz co drugi dzien do pracy jezdzil rowerem czy autobusem zeby zaoszczedzic. Wiaze sie to z tym ze powoli ale sukcesywnie bedzie wszystko drozec bo zdrozeja koszty transportu.

Zajmujemy sie sprawami przuyziemnym bo ludzie tacy jak ty Szuja probuja zqainteresowac nas pierdołowatym tematem, ktory nijak ma sie do rzeczywistisci.
Jestem kierowca tzw. TIR-a pisze tzw. poniewaz jest to auto ciezarowe a TIR to nie jest ani marka ciezarowki ani tez rodzaj lub przeznaczenie, ale niestety nie zaprzatnales sobie tym glowy bo w mysl zasady "jak nie wiesz o czym bredzisz rob to z mina znawcy" i wszystko bedzie gralo.

Zastanow sie co tak naprawde wykancza nasz kraj czy region ??? Bo ja ze zwyklej szoferki widze co sie dzieje!!! Chocby przyklad z ostatnich tygodni kiedy cena cukru leciala do gory, nie zastanawiales sie czemu powoli spada ???? niewiem czy ty wiesz ale ja wiem napewno ze to nie przez to ze nasze cukrownie zwiekszyly produkcje, ale dlatego ze nasz wspanialomyslny rzad (jaki by nie byl (czy terazniejszy czy przeszly) - oni wszyscy sa po jednych pieniadzach najpierw wykonczyl wiekszosc cukrowni a teraz przywozi sie tysiace ton niby tanszgo cukru z ... francji ktora z tego co pamietam najbardziej zabiegala o to zeby nalozyc na nas limity na produkcje cukru.

Tak jest ze wszystkim w naszym kraju i regionie - wazne rzeczy nam umykaja bo ludzie zamiast zajac sie obserwacja rzeczy waznych zajmuja sie biciem piany wokol malo znaczacych tematow - ale jest jeden plus tego wszystkiego . Z takim podejsciem znakomicie nadawalbys sie szujo na redaktora naczelnego jakiegos podrzednego tabloidu

5 1
ID:30131

szuja

Ludzie zaczynam wierzyć ,że jesteście albo tak ciemni albo tak głupi ,że nie umiecie otworzyć załączonego linka i zobaczyć co tam ktoś napisał. Ja tylko jestem małym pędrakiem ,który podpisuje się pod nim.A wy jak chcecie .Jesteście jak dawne szlacheckie pospolite ruszenie.Co za leszcze a największy"mistrz cietej riposty"

1 2
ID:30150

Mistrz cietej riposty

lepiej byc leszcem jak plotka....

1 0
ID:30280

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA