staże we włocławku - czyli jeden wielki wałek. Niektóre...

staże we włocławku - czyli jeden wielki wałek. Niektóre firmy (np redakcje miejskich mediów) mają ciągle nowych stażystów, rotacje sa tam ogromne, ciągle nowi stażyści. Inne firmy natomiast słyszą, że "nie ma już funduszy na staże, że nie spełniają warunków, że to, że tamto". Dlaczego niektóre firmy są uprzywilejowane? Może jakiś NIK by się przydało tam do PUP nasłać, co? O kolesiostwie w naszym pup krążą przecież legendy...

9 komentarzy

naut

największy "przemiał" stażystów jest chyba w obu naszych telewizjach (o ile w ogóle tak można nazwać te żenadę), też się zastanawiałem zawsze skąd tam ciągle nowe twarze. A faktycznie firmy mogą robić biznes na stażystach. sprytne, staż się skończy - niby trzeba zatrudnić, ale nie do końca - i bierzemy następnych, za których płaci PUP, czyli my wszyscy. Tak się właśnie robi interesy w Polsce. Stażyści zarabiają na firmy. Ciekawe kiedy ktoś mądry się weźmie za tego typu działania. wystarczy porządna kontrola papierów na przestrzeni ostatnich 5-6 lat.

p.s. nie wiedziałeś że teraz najlepsze układy mają media właśnie?

19 2
ID:30251

j-23

staż=forma niewolnictwa obecnych czasów

14 2
ID:30254

dzonny_killer

zależy co stażysta robi... dla wielu to jednak możliwość nabrania niezwykle cennego doświadczenia... oczywiście pod warunkiem, że nie robią za "przynieś, podaj, pozamiataj"... znam firmy, w których bierze się stażystów po to, aby ich zatrudnić... ale jesli im nie zależy, to i firmie nie będzie...:p

6 3
ID:30255

Monica L. ;-)

A ja znam firmę/instytucje w którym hasło "przynieś, podaj, pozamiataj" jest na porządku dziennym nawet jak komuś bardzo zależy... i taką której nawet PUP już nie chce podsyłać stażystów bo nikogo nie zatrudnia..

5 0
ID:30271

kat

Stażyści i uczniowie przez wiele lat utrzymywali cwaniaczków prowadzacych przeróżne firmy, które teraz zwijają żagle, bo urzad pracy nie ma juz tyle kasy do wywalenia na te fanaberie. Czas skończyć z finansowaniem znajomków urzędników z Kapitulnej...

4 0
ID:30279

mi tam dobrze

hejho i naut niech uważaj bo kłamią jak z nut. A tak osobiście to mylę że to jedna i ta sama osoba. Jeżeli chodzi o sugestie co do naszej telewizji czyli cw to nigdy ona starzysty nie miała. Wszystkie osoby są zatrudnione na umowy o prac. Módl się aby ci do sądu nie pozwali za przytyki bo wtedy będziesz wypisywanie " nasze telewizje to układy maja". Po co ci taki wyrok? A jak jesteś taki Szerlok i kozak to napisz co o dygnitażach miejskich z urzyciem sw typu "żenada".

1 3
ID:30289

naut

możesz mi nadmuchać drogi ~mi tam dobrze. w moim wpisie są jedynie przypuszczenia "też się zastanawiałem zawsze skąd tam ciągle nowe twarze"
co do żenady - to moje zdanie i twoja kochana CW to jest dla mnie żenada przez ogromne Ż. I co, podasz mnie do sądu? hahaha, śmiało...

co do 1 i tej samej osoby - nic mi nie wiadomo, abym miał schizofrenię, czy rozdwojenie jaźni. Boli cię pracowniku jednej ze stacji? Nie napisałem nic o twojej prcy, napisałem ogólnie o telewizjach. Czytanie ze zrozumieniem się kłąnia. A co może nasze tv układów nie mają? Nie pracuje w mediach a wiem o ukłądach, za to też do sądu? hehe, nie ośmieszaj się. CW ma układ z prawicą, TVK z lewcą. Nie trzeba miec zadnej wielkiej wiedzy, wystarczy popatrzeć na ich program -0 widać układy jak na dłoni.

Dygnitarze? Moim zdaniem sposób zarządzania miastem przez władze obecnej kadencji to potworna żenada, przez ogromne Ż.

zadowolony? sp...aj

7 0
ID:30309

mi tam dobrze

Nie ukrywam - jestem pod wrazeniem. Z jednym wyjatkiem: Ty nie tylko nie potrafisz czytac ze zrozumieniem ale i myslec rozumnie. Nie widzisz roznicy między układem z nierzadzącą miastem prawica i rzadzaca miastem (czyli jego -naszymi-pieniedzmi) lewica? Ty stawiasz miedzy tymi dwoma podmiotami znak rownosci i myslisz ze ludzie wezmą cie za obiektywnego? Pochwalic cie moze jedynie kierownictwo SLD za taki "obiektywizm". "Zenada" to mało ty juz aspirujesz do RZENADY

0 0
ID:30342

pagon

~naut nadawałby się na nieuka od przetargów miejskich bo na prawie karnym się nie zna. W Polsce obrazić można nawet sugestią!!! (czyli przypuszczeniem) No bo jakby to wyglądało gdyby ktoś gdzieś napisał: że taki dla przykładu jakiś wiceprezydent PRZYPUSZCZALNIE ma dziwne finansowe kontakty z przedsiębiorstwami obsługującymi zamówienia publiczne i dlatego ciągle ich pełno na wszystkich budowach? Naut nie rozróżnia gdy się pisze o konkretnym podmiocie w negatywny sposób lub o anonimowym pseudonimie takim jak np. ~naut

2 0
ID:30364

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA