Przepraszam ,że ,,odgrzeję'' temat zakupu mebli .Idąc za...

Przepraszam ,że ,,odgrzeję'' temat zakupu mebli .Idąc za postem ,,normala'' udało mi sie uzyskać w pewnym sklepie takie informacje o zakupie mebli : Dostawa na terenie miasta w cenie mebli ,dostawa poza to miasto po kosztach paliwa (do 100km)i najważniejsze -montaż w cenie mebli w wykonaniu pracowników tego sklepu daje pewność uznania gwarancji w przypadku usterek! Meble nie droższe niż we Włocławku ,a to informacje z....Papowa Torunskiego -jak nazwać sprzedawców mebli we Włocławku -naciągacze ?

6 komentarzy

jachu77

Dla uściślenia informacji - Papowo Toruńskie liczy około 700 mieszkańców więc miasto to jest naprawdę nieduże i pewnie stąd sprzedawca mebli nie bierze opłaty za transport mebli na terenie tak niewielkiego miasteczka, co do cen się nie wypowiadam, bo nie mam porównania.

0 0
ID:30398

zbuntowany_kaloryfer

Pytanie Miła! Zapomniałaś dodać, że do każdego zakupu dają gratis telewizor, mikrowelę i toster. Aha i dorzucają jeszcze 500 zł. Tak po prostu, z sympatii;))

2 2
ID:30399

Tomek.L

Pytanie, niereformowalna Jesteś. Kupując meble bierzesz pod uwagę wszystkie aspekty: wzór, wykonanie, jakość, cenę i warunki transportu, montażu etc.etc. To wolny kraj Możesz wybierać co Ci się żywnie podoba. Jeżeli meble są drogie można dokonać zakupu w innym sklepie. Mercedes jest droższy od Dacii i czy dlatego M. jest naciągaczem?

3 0
ID:30404

Pytanie

Wybór mebli owszem ,ale w przypadku składanych i wnoszonych mebli ,,aspekt'' dbałości o klienta powinien być w tych czasach na pierwszym miejscu , a, jak widać jedni to potrafią ,,ogarnąć '' a inni nadal stosuja praktyki rodem z PRL-u i uważaja ,że głupi klient za wszystko zapłaci i jeszcze dołoży ,,załącznik'' .Ja jestem za opinią normala to był mój ostatni zakup w takim sklepie . Ale jesli ktoś lubi ,,rozrywkę '' za własne pieniądze -ma do tego prawo ...

0 2
ID:30410

Tomek.L

No to jeszcze raz - nie znam sklepu, który sprzedaje meble złożone ( ekonomika transportu i składowania, w prosty sposób przenosząca się na cenę ), czy Czułabyś się lepiej gdyby obsługa sklepu wniosła meble do domu, poskręcała a Ty zapłaciłabyś o kilkaset złotych więcej? Czasy są ciężkie, więc często firmy ograniczają zakres usług aby obniżyć cenę towaru, dlatego też wnoszenia mebli do domu czy skręcania ich, ludzie dostarczający meble nie mają w zakresie obowiązków. Jeżeli nie mają tego w zakresie obowiązków to zapewne pracodawca im za to nie płaci, dla Ciebie to jednokrotna czynność wykonywana raz na kilka lat a oni są codziennie u kilku klientów. Dlaczego mają robić coś co do nich nie należy - za darmo. Zapłać i po krzyku. Jeżeli nie Chcesz płacić znajdź sklep, który gwarantuje dowóz, wniesienie do domu i montaż mebli w ich cenie. Trzeba mieć tylko świadomość, że coś się z tym wiąże - najczęściej niska jakość i trwałość. Ty już w tym sklepie nie Kupisz a ja owszem, bo mimo tego, że zapłaciłem więcej meble wciąż są w świetnym stanie i wyglądają o niebo lepiej niż np. inne tańsze kupione w firmie o trzech literach w nazwie, które rozpadły się dzieciakom po dwóch latach użytkowania.

3 0
ID:30413

Pytanie

Pozostaję w zgodzie z opinią normala i podtrzymuję swoje zdanie na temat szacunku dla klienta , a nie przerzucania na niego kosztów montażu i ,,załaczników '' dla personelu sklepu .Życzę Ci rowniez byś nie miał usterek w tych meblach i nie musiał dochodzić swoich praw u tego sprzedawcy .A na koniec -jak myslisz ,co wlaściciel sklepu robi z pieniązkami ,ktore powinien zapłacić pracownikom , a nie kazać im domagać sie załaczników ?

0 1
ID:30428

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA