Włocławek - kraina mlekiem i miodem płynąca. prezydent...

Włocławek - kraina mlekiem i miodem płynąca.
prezydent pałucki - wyrocznia, zbawiciel, dobrodziej, prawdziwy ojciec rozumiejący ludzkie potrzeby, współczujący i pomagający.

Jest sobie człowiek. Nazwiemy go Jan i ma problem z podatkiem. Jest niezdolny do pracy. Pobiera miesięczną rentę prawie 500zł i kwartalnie mniej niż 100zł pomocy z mopru na zakup żywności (pałucki pobiera miesięcznie 12.860 zł).
Jak obliczyli wybitni i kompetentni urzędnicy miejscy zatrudnieni przez pałuckiego (a on sam się pod tym podpisał) wydatki Pana Jana to ZALEDWIE niecałe 200zł miesięcznie, zatem wg pałuckiego i jego "kompetentnych kumplusiów" na wyżywienie, środki czystości i inne nieprzewidziane wydatki (np. leki) pozostaje nieco ponad 300zł.

Chyba po raz pierwszy zabrakło mi słów, aby to skomentować. Chciałbym zobaczyć pałuckiego i całą świtę jego, jak przez np. 6 miesięcy mieszkają w szopach i miesięcznie na jedzenie, środki czystości i leki dostają te 300 zł...

Ciekawe czy i jaki będzie odzew z urzędu miasta? O sprawie, która nadal trwa, będę informował. Mam nadzieję, że bezduszne urzędnicze maszyny ruszy wreszcie sumienie... A kampania coraz bliżej... :p

12 komentarzy

Dziwak

Dżony czy ty wiesz o co ci w życiu biega? Cały ten kapitalizm o który solidarność zabiegała poprostu taki jest z natury. Nic za darmo! A jeśli już to z łachy i po kalkulacji. Ty do Pałuckiego/i wszystkiego co lewicowe/ pijesz o wszelkie problemy wynikające z wolnego rynku wszelako rozumianego. O co ci chodzi? W końcu o to solidarność "walczyła". Komuny nie ma, jest demokracja, wolny rynek itp itd. A ty ciągle masz coś do kogoś. Pałucki w końcu wybił się zgodnie z regółami o których ty ciągle piszesz , że są doskonałe, czyli zgodnie z demokracją. Wybrała go większość. I ciągle ci to nie pasi. Napisz wreszcie , że ci demokracja nie pasi skoro takie werdykty padają, że wielu nie chce tego co ty. Rozbujany jesteś.

4 5
ID:30950

Manik

No właśnie a kto to wszystko wywalczył? czerwoni? Kto chciał usilnie kapitalizmu?

3 3
ID:30951

Razor

dzony i reszta w nazwie i wszystko wiadomo.

4 2
ID:30952

czesio

killer nie rozpczaj przecież pisałem o tym kim jesteśmy po wyborach słyszałem to z ust cwanych polityków .

2 1
ID:30953

Pytanie

A jakby tak zapisał się do ,partyi''.....Polska ..partyjami''stoi ,absurd partyjny został doprowadzony do megaabsurdu ........za przyzwoleniem wyborców ,czyli nas samych .A nad Zalewem miejsc na ,,dacze ''jeszcze sporo ,więc absurd będzie trwał .Chyba ,że wyborcy otrzeźwieją ....

2 3
ID:30955

krisss

Chetnie wszystkim pokarze ze to nie jest mala kwota i ze mozna za nia przezyc miesiac i jeszcze zostanie na kino, czy teatr. Pomoglbym temu czlowiekowi gdyby tylko sie do mnie zwrucil. Kiedy zostane poslem zrobie wszystko aby takich ludzi nie bylo.

2 9
ID:30960

dzonny_killer

dziwak, manik, razor... Szacun koleś... zgłoś się do lekarza, bo roztrojenie jaźni jest już naprawdę niebezpieczne... albo chociaż wysil się i pisz z różnych miejsc... co chcesz w ten sposób osiągnąć? zwiększyć frekwencję, żeby innych zachęcić do czytania, czy też ośmieszyć się i swoich mocodawców (wiadomo skąd)... :p

5 4
ID:30961

szuja

@dzonny_killer No pięknie.Hahaha

1 3
ID:30968

dziwak

dzony p......sz. Dla mnie jesteś d....... I nie wiesz zbytnio o co ci biega.

0 4
ID:30975

Manik

I szkoda, że redakcja okroiła moje polemiki z tobą. Zacenzurowała.

0 3
ID:30976

Manik

Lekarz to tobie potrzebny ja tadziowi. Ta sama opcja.

0 4
ID:30977

dzonny_killer

wiesz co dziwak, manik, razor... na konspiratora to ty się nie nadajesz.... jedynie pokukać na czyjeś zlecenie i to bardziej dla samego kukania, aniżeli jakijkolwiek merytorycznej treści... po twoim zachowaniu i twoich przełożonych mniemam, że trafiłem w sedno i oczywista prawda zabolała... tym bardziej, że ujrzała światło dzienne... :p

a przy okazji... można ocenzurować albo zacerować... zdecyduj się, bo nie wiem o co ci chodzi :p hahaha

1 1
ID:30979

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA