Ja nie wybrałam Pani radnej Borowiak po to, żeby walczyła...

Ja nie wybrałam Pani radnej Borowiak po to, żeby walczyła o etaty dla nauczycieli, do których miasto dokłada i dokłada. Ale cóż, mogłam się przecież spodziewać, że swój broni swego. Moja wina bo moja naiwność! Nauczyciel dyplomowany pracuje za 2800+dodatki, tak biedaki mają źle!

7 komentarzy

dzonny_killer

a ja nie wybrałem pałuckiego, ani radnych jego,
aby pensję mu podnieśli, aby naukę w szóstce znieśli,
aby zapchać całe miasto, teraz wszystkim w korkach ciasno,
aby siedzieć na betonie, zapomnieć o drzew koronie,
by dorabiać ziomków kostką, stawiać bruk, gdzie drzewa rosną,
aby obietnice wszystkie, były coraz dalsze, mgliste,
aby endriu mógł powiedzieć głośno, że...
zrobię tylko S woim L udziom D obrze... :p

8 5
ID:31248

kortyzol

Proszę Państwa jest taka radna Osińska ,która chyba nie umie obsługiwać komputera. Nie dziwiłbym się jakby to była stara kobieta. Ona nie umie odpowiedzieć na przesłane maile z zapytaniem o uzgodnienia dokonane już wcześniej przez telefon. Proszę sprawdzić czy odpowie na Wasza prośbę wysyłając ją na jej podany urzędowy e- mail: [email protected]
Tam wszystko tak działa jak ta radna.

2 1
ID:31254

Wiesiek

Może i w mieście korki, ale przynajmniej mamy Prezydenta Pałuckiego, który nie trzymał 5 lat rąk w kieszeni tylko zmienia nasze miasto na lepsze! A wszystkim maruderom przypominam, że na Prezydenta Pałuckiego zagłosowała duża większość z tych, co poszli na wybory!!! Więc ludzie są zadowoleni, a Ci, którzy nie poszli też są zadowoleni, bo nie chcieli zmian i dlatego nie poszli głosować.

4 3
ID:31257

jacus1793

dzonny no Fraszka to ci sie udała tak 3mać:)

1 2
ID:31288

świnka Peppa

Wieśku drogi, zmiany na lepsze wypadałoby zacząć od starań, by ludziom żyło się lepiej. A jeśli mam wybierać, to wolałabym mieć co włożyć do garnka i w co się ubrać, a nie mieć możliwość pospacerowania po nowej ulicy (tak, tak, ulicy, bo po przeznaczonej dla piechurów kostce przeszłam kilka razy i teraz omijam ją wielkim łukiem). Nie wątpię, że niektórym faktycznie jest lepiej. Z punktu widzenia mojego i moich bliskich niestety jest gorzej. Powiem więcej. Znam tylko jedną rodzinę, która z czystym sumieniem mogłaby stwierdzić, że obecna sytuacja jest zdecydowanie na plus.

2 1
ID:31293

rybak

A dlaczego radna nie walczy o wszystkich nauczycieli, tylko tych z 6? Niektórzy nauczyciele mają prawie dwa etaty, niektórych zwalnia się. Czy ktoś to może ukrócić? Znam przykłady, gdzie w szkole zwalniano nauczyciela, a jednocześnie inni mieli po 6-8 nadgodzin z tego samego przedmiotu. Co na to pan hupalo i radna borowiak? Co na to naczelnik w Urzędzie miasta odpowiedzialna za sprawy oświaty?/ Znam ortografię. Celowo tak napisałem te nazwiska/

3 0
ID:31300

dzonny_killer

Dzięki Jacuś... mi się fraszka udała, ale mieszkańcom Włocławka prezio nie bardzo... :p
w pełni zgadzam się z Peppą!!! a wiesiek i jego uzasadnienie kojarzy mi się wyłącznie z gomułką i jego jarmułką... :p

0 1
ID:31307

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA