Niektorzy dzialacze opozycji nie chca przyjac orderu Wolnosci...

Niektorzy dzialacze opozycji nie chca przyjac orderu Wolnosci i Solidarnosci od Komorowskiego. Ci naiwniacy z czasow pseudo walki o pseudo wolnosc zgotowali sobie niezly kociol. W tej chwli jest wylacznie "pogoda dla bogaczy". Gdziekolwiek spojrzec sie to jest absolutne dno. Wolnosci zadnej nie ma. A solidarnosc to cos oznacza ? Jeden nie wie co robic z pieniedzmi a inni sa w skrajnej nedzy. Coraz wiecej jest samobojstw osob znajdujacych sie w sytuacji bez wyjscia. Wszystkie posuniecia ostatnich rzadow sa anty polskie, bijace w ludnosc .

8 komentarzy

zbuntowany_kaloryfer

Pytasz Oliwio czy "solidarność coś oznacza"... Hmm, Norwid gdyby żył odpowiedziałby Ci zapewne: "ideał sięgnął bruku";)))
Mam tylko cichą nadzieję, że nie jesteś orędowniczką powrotu zdechłego prl;)))

5 0
ID:31429

Oliwia

Jestem. Ten liberalizm smierdzi juz trupami.

0 10
ID:31435

oliwia1979

Tak było, jest i będzie. Ameryki nie odkryłaś.

0 0
ID:31444

zbuntowany_kaloryfer

Oliwio, odkąd "zawiesiłem się" na portalu - jakieś zdaje się ponad 2 lata temu - jesteś pierwszą napotkaną tu osobą otwarcie wyrażającą chęć powrotu prl. Aż mi szczęka z wrażenia opadła;)
Mimo wszystko - plus za szczerość;)))
A na koniec porada. Taka od serca: zmień nastawienie do otaczającego świata. Prl nie wróci, Ty natomiast możesz zapaść na ciężką depresję jeżeli nadal będziesz brnęła w ślepy zaułek i nie akceptowała rzeczywistości;))

5 0
ID:31447

Oliwia

Mowie glosno to, co inni mysla po cichu. Obudz sie Kaloryferze i skoro jest Ci tak dobrze to dlaczego jestes Zbuntowany.

0 4
ID:31465

szuja

Hehe.PRL już nie wróci a dupokracja sięgnęła nie bruku ale spływa rynsztokiem.Co to będzie ,co to będzie szanowny @grzejniku.

2 4
ID:31468

zbuntowany_kaloryfer

Oliwio miła, jest mi - szczerze mówiąc - wystarczająco dobrze. A "zbuntowany kaloryfer"? To nazwa jednego z moich ulubionych zespołów z lat studenckich jak już zresztą kilkakrotnie wspominałem. A poza tym od dziecka jestem trochę "na bakier". Od zawsze musiałem "po swojemu". Nie lubię jak mi dyrygują, rozkazują itd. To bardzo ciekawa opcja (ew. sposób postępowania) pomijając fakt, że taka postawa potrafi utrudnić życie;)
Ale Oliwio - wg mnie to zdecydowanie lepsza postawa niż użalanie się nad sobą, złorzeczenie i obrażanie się na świat;) Góra nie przyjdzie do Mahometa, niestety. Więc uszy do góry i uśmiechnij się. I nie narzekaj... zawsze mogłabyś mieć stwardnienie rozsiane + postępującą ślepotę. Więc... "w każdym położeniu dziękujcie."

4 0
ID:31477

dzonny_killer

uchowaj nas Panie od "myślących" podobnie jak Oliwia... ;p

2 0
ID:31481

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA