zomo wraca, czyli donaldinio i państwo...

zomo wraca, czyli donaldinio i państwo policyjne

Policjanci będą mogli strzelać do nas bez ostrzeżenia - także do dzieci, kobiet w ciąży i osób niepełnosprawnych.

Donald Tusk buduje państwo policyjne. Świadczą o tym nie tylko wizyty ABW o godz. 6 rano w domach dziennikarzy i kibiców czy zakrojona na szeroką skalę inwigilacja społeczeństwa i brutalne zachowanie służb mundurowych wobec opozycyjnych parlamentarzystów. Proponowana przez rząd ustawa o środkach przymusu bezpośredniego i broni palnej już niedługo może uzbroić policję w sprzęt i uprawnienia wykraczające poza standardy państwa demokratycznego. Jej uchwalenie może stanowić złowieszcze preludium do rozprawy z antyrządowymi manifestacjami, protestami związków zawodowych i akcjami środowisk kibicowskich.

wiecej tu:

http://niezalezna.pl/13455-zomo-wraca

12 komentarzy

szuja

Sam jesteś ZOMO.

4 5
ID:31630

misha

ale walisz propagandą człowieku przecież jak to przeczyta jakiś niekumaty to zadyszki dostanie ze strachu. Jakby ktoś postrzelił ciężarną kobietę (czyt. artykuł) to chyba by go zlinczowali. Zaraz ktoś mi wyrzuci, że jestem z tuskolandii. Otóż zdecydowanie NIE tylko nienawidzę puszczania w eter pustych i ogłupiających BZDUR!!!
Co do "niezalezna..pl" to jestem bardzo ciekaw od kogo oni są zależni.

7 4
ID:31634

home

a czytałeś chociaż czerwonawy ignorancie? ;)

na twoich oczach powstaje państwo totalitarne (tak, tak), dla którego jesteś niczym komar. pach i tyle. nie ma cie.

fajnie, nie? ale wg was to pewnie jakies teorie spiskowe, PRAWDA?

5 7
ID:31635

home

niezalezna jest zła? bo jest prawicowa? bo nie jest stworzona przez WSI, czy SB?
żałosne
aha, czyli tvn, polsat, tvp są wiarygodnymi źródłami informacji tak?
nie skomentuje, bo gdzies tam w którejs pracuje...
nawet nie masz misha pojęcia jak sie manipuluje tobą przy ukłądaniu informacji, hehe. Wiemy nawet jak zareagujesz na to, co puścimy. To się nazywa manipulacja, socjotechnika itp itd.

3 8
ID:31636

misha

a dajesz na toruń?... bo to dużo by wyjaśniło ...

6 3
ID:31638

home

aaaa, no tak, faktycznie
każdy kto jest przeciwko PO i SLD jest za PiS i słucha rydzyka i ogląda TRWAM

ale żałosne, boże. masz tak wyprany mózg przez "jedyne słuszne" media, że już nawet gadasz tak jak oni.

czy ty masz odrobine zdrowego pomyślunku? (pytanie retoryczne)
wiem, że partie ostatnio płacą za komentarze w necie, ale aż tak? (daj namiar, sam cos popisze :P)

6 3
ID:31640

dzonny_killer

co jak co, ale misha ma rację... ponadto zapewne jest z tuskolandii... :p a czego, jak czego, ale czerwonego to mu zarzucić nie można...

państwo totalitarne to nam chciał zafundować kaczor... pluskowi wiele jeszcze brakuje... a sama niezależna pewnie wcześniej nazywała się "skandale"... poziom tekstów, które puszcza można jedynie porównać do wypowiedzi ucichłego ostatnio, niezawodnego geniusza oratorstwa kukuckiego...

a swoją drogą przydałoby się policji więcej uprawnień... wierzę, że przynajmniej przestępstw byłoby mniej... choć prewencja to jedno, a surowe kary, których niestety brak, to drugie...

3 3
ID:31641

szuja

@dzonny
Brawo ,takim właśnie cie lubię.

2 3
ID:31643

sportowiec

A ja chciałbym życ w kraju, gdzie prawo jest prawem, a powołane do jego strzeżenia instytucje strzegą je z całą stanowczością. I leją w mordę typa, który mimo sądowych wyroków nie pozwala wejść na "swoje" by budować drogę czy linię energetyczną. I tak samo biją dzieciaka (a jego starych po kieszeni), który bazgrze po scianach, a później udaje opozycjonistę. I pokazują stosowny artykół czy paragraf na mocy którego weszli komuś do domu o piątej rano i natychmiast po pokazaniu tego przepisu biją dziennikarzynę który udając obrońcę praw człowieka wypisuje głupoty zamiast ewent. lobbować za zmianą tego przepisu. I jeszcze chciałbym żyć w kraju w którym jak przepisu na mocy którego weszli do mnie o piątej nie pokażą, to na pysk z roboty lecą a mnie płacą grubą kasę. Amen

2 5
ID:31645

Zyga

Myślę że jednak będziemy mieć państwo policyjne na wzór Libii. Miesiąc
temu z wizytą w tym państwie był minister spraw zagranicznych - na pewno
po instrukcje.

1 3
ID:31649

dzonny_killer

Sportowiec... szacun! Moja wizja kraju jest podobna...

1 3
ID:31653

nieprzyjaciel

a masz sie czego obawiac chyba masz cos na sumieniu mozesz byc nasstepny

0 0
ID:31752

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA