Ja trochę z innej beczki. Jakiś czas temu wróciłem do...

Ja trochę z innej beczki. Jakiś czas temu wróciłem do Włocławka. Nie było mnie ze sześć lat. umówiłem się ze znajomymi, ale postawiłem warunek. Mieli mnie zabrać do wypasionego pubu w jakim wcześniej we Włocławku nie byłem. Oczywiście byłem przekonany, że to niewykonalne, bo tu od zawsze lipa byla (oczywiście jeśli chodzi o lokale). Poszliśmy na Cichą. Byłem w szoku z dwóch powodów. Po pierwsze wystrój miejsca może konkurować z naprawdę dobrymi lokalami, a większość z nich po prostu bije na głowę. Druga kwestia to fakt, że lokal świecił pustkami. Zaznaczam, że była sobota. Ceny normalne, obsługa na poziomie, więc o co chodzi.

18 komentarzy

dzonny_killer

no cóż... mnie zaciekawiłeś... spróbujemy, ocenimy :p

5 5
ID:32439

Kibic

Ludzie nie mają kasy,proste

18 1
ID:32442

antydziałokowiec

A nie razi Cię w Polsce określenie ,,pub'' ,czy będąc w Angli ,czy Irlandii spotkaleś sie z określeniem ,,bar, jadłodajnia ,gospoda ,zajazd ''? Bo ja nigdy , natomiast w Polsce to określenie dźwięczy jak stary nocnik ,w przeciwienstwie do polskich określeń takiego lokalu .

14 4
ID:32445

swojak

Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze

11 1
ID:32446

..

Może chodzi o to, że w tym mieście multum ludzi jest bezrobotnych? Fakt faktem, że tamten lokal przypadł i mi do gustu

11 1
ID:32448

obserwator

Musiałes być bardzo "ładny" skoro wszyscy wyszli ;D

3 10
ID:32451

barney

do antydziałkowiec
a według ciebie komentatorzy sportowi komentując us open w tenie ziemnym powinni mówić "back hand" czy może "powracająca ręka"? Co z tego że zaciągamy obcojęzyczne wzorce. Jak dla mnie to znak czasu.

7 6
ID:32460

Karol777

Wszyscy się boją tam chodzić bo obok mieszka prezydent:)

6 2
ID:32462

prawdziwy obserwator

Ciekawe któż to się pode mnie podszywa ?? Czyżby był to niecny SZUJA :)

7 0
ID:32468

teraja

Cieniutka kryptoreklama podłego lokalu.

3 6
ID:32478

IP-szuja

@prawdziwy obserwator
Najlepiej sierotko się zarejestruj. A tu masz IP.

2 2
ID:32481

prawdziwy obserwator

IP-szuja jak do mnie piszesz to zdejmij wargą z nosa ;)

7 0
ID:32488

barney

do teraja...
napisz swoją opinię a już jakiś zakompleksiony stwierdzi, że to kryptoreklama. Albo jesteś właścicielem innego lokalu, w którym czas się zatrzymał ładnych kilka lat temu i żal ci d... ściska, albo kiedyś cię stamtąd wyprosili, bo nie potrafiłeś się zachować.

3 0
ID:32490

zbuntowany_kaloryfer

Barney, lokal jest ok. Ale weź pod uwagę, że wielu ludzi pójdzie do knajpki, którą ma "pod nosem" - wielu moich znajomych (i ja też) tak właśnie robi. Jak mam knajpkę 150 m od domu, to po co się szlajać gdzieś..?

2 0
ID:32493

zbuntowany_kaloryfer

I jeszcze dodam - aby być uczciwym. Jeżeli idę do knajpki oddalonej o 150 m, to idę na pieszo i spokojnie mogę poprosić browarka. Gdybym pojechał na Cichą musiałbym wybierać: albo browarek, albo prowadzę. A w okolicy domu człowiek nie ma takich dylematów;)))

4 1
ID:32494

The Police

Od pewnych miejsc lepiej trzymac sie z daleka

2 2
ID:32502

Do Kibic

Chodzilo ci o kase fiskalna?

0 0
ID:32510

antydziałkowiec

Do barney -to znaczy że wyspiarze nie stosując słownictwa innych unijnych nacji uwsteczniaja się ?Czy może kosmopolityczni Polacy stają się papugami Europy ? Ja widziałem takich ,,Polaków'' ,którzy po roku pracy w Niemczech zapominali jak po polsku mowi się,, tak'' i rzucali w polskim towarzystwie ,,ja ja- mi'' -to Ci się podoba ?

1 0
ID:32576

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA