Sytuacja na wielkim parkingu przed hipermarketem: Po...

Sytuacja na wielkim parkingu przed hipermarketem:

Po dokonaniu dość obfitych zakupów, podjechałem z koszykiem do samochodu. Wypakowuję zakupy do bagażnika, układam, już prawie kończę. Na dnie wózka zostało jeszcze kilka drobiazgów, gdy nagle kątem oka widzę, że mój koszyk odjeżdża. Odwróciłem się i zobaczyłem małą Cygankę, która na moje pytanie, co robi, z uśmiechem oznajmiła, że odprowadzi mój wózek. Złapałem za uchwyt wózka, przyciągnąłem go z powrotem do siebie i odparłem, że jeszcze nie skończyłem wypakowywać zakupów, a poza tym dziękuję za pomoc, ale nie potrzebuję jej.

Doskonale wiedziałem, że małej chodzi o 2 zł, które tkwiły w blokadzie wózka. Przy okazji mogła też liczyć na to, że nie zorientuję się, że na dnie było jeszcze kilka drobiazgów. Mała wyszarpnęła mi koszyk i zaczęła krzyczeć, że ona chce go odprowadzić i już! Dokończyłem wypakowywanie zakupów i doszło do wyszarpywania wózka – ona w jedną, ja w drugą stronę. Mojego "NIE" nie akceptowała, a ponieważ nie odpuszczałem, dziewczę zaczęło się drzeć.

Wymyśliłem więc, że dołożę swoją cegiełkę do dobrego wychowania dziewczyny i dam jej szansę uczciwie zarobić sobie na te 2 zł. Wyjąłem z bagażnika parę niepotrzebnych śmieci: jakaś pusta butelka po piciu, zgnieciona torba z McDonalda i kilka papierków po batonikach. Spakowałem więc te duperele do siatki i powiedziałem małej, że jak je wyrzuci do śmietnika (oddalony o jakieś 50m), będzie mogła odprowadzić mój koszyk i wziąć sobie monetę. Ta się tylko bezczelnie zaśmiała, wskoczyła do środka do wózka i powiedziała, że on już jest jej. Na moje słowa, by wyszła z koszyka, wystawiła tylko język. No to się wkurzyłem. Nie będę się przecież kłócił z gówniarą, ani tym bardziej szarpał z nią.

Zamknąłem samochód i zacząłem pchać wózek z małą w środku w stronę stanowiska z wózkami. Szczylówa całą drogę miała wywalony język w moją stronę i stroiła głupkowate miny. Nie odzywając się już do niej ani słowem, podjechałem na miejsce, zatrzymałem się, chwilkę odczekałem. Ta nic – siedzi jak zaraza i się śmieje. No to wjechałem w drugi wózek, zapiąłem łańcuszek, wyjąłem 2zł i zacząłem udawać, że idę w swoją stronę, kątem oka obserwując, co nastąpi. Śmiech zamienił się w donośny wrzask. Wtem z prędkością światła spod ziemi wyrosły trzy stare Cyganki, które podbiegły do wózka i uwolniły gnoja, oczywiście rzucając w moją stronę jakieś soczyste klątwy...

A gdyby gówniara skalała się tą symboliczną pracą i zrobiła, o co ją poprosiłem, dostałaby 2zł. Cóż, łatwiej jest szantażem i terrorem wymuszać haracz. Niestety miała pecha, bo trafiła na kogoś równie Piekielnego. Niech więc spada.

16 komentarzy

negocjator...

i pewnie to było pod kauflandem ! to są właśnie nowe metody wyłudzania pieniędzy ! w zamian za "odprowadzenie " wózka ! proponuje nie oddawać koszyków nikomu i problem sam zniknie w tydzień ! razem z cyganami i innymi lumpami

25 2
ID:32811

Ewel

Panie "Piekielny", kocham Pana! :D Zakładam funpage ;)

9 4
ID:32813

do Piekielnego VEL cygane

BRAVO!!!! ja mogłabym stracić cierpliwość i gówniare maznąć..ale kto wie co potem jej "cioteczki" by mi zrobily z samochodem...panoszą się jak mało kto (oczywiscie nie generalizuje bo nie wszyscy tacy są)...szkoda ze jej tam nie zamknales w tym koszyku, moze wieczorem ktos by ja znalazł heheheh JESZCZE RAZ GRATULUJE ;)

9 1
ID:32814

Gipsy tour

Tępić . Zobaczcie jak ładnie zajmują się z nimi w Czechach.

6 0
ID:32815

Zyga

Wszystkich ich wyrzucić z Polski jak najszybciej. A najlepiej pokazali w Anglii tworząc obóz ,,koncentracyjny" dla
cudzoziemców, w tym Polaków.

5 4
ID:32816

*gosia

Piekielni... :)

2 0
ID:32818

kat

Każdy powinien podobnie postepować z takimi wszechobecnymi wyłudzaczami, odprowadzaczami wózków, sprzedawcami wycieraczek, zbieraczami pieniedzy na różne fundacje, sprzedawcami krzyżówek i innymi pasożytami liczącymi na nieuwagę kogoś, kogo sie uda oszukać. Brawo...

9 0
ID:32820

ęą

cyganeria : Musiała być to baaaardzo malutka cyganeczka, bo po spięciu wózków zostaje bardzo malutko miejsca , może na jakiegoś pieska typu york ... :) Oj fantasto fantasto :)

5 5
ID:32823

antydziałkowiec

Czytajcie w Onet co ci ,,romowie '' wyprawiają w Czechach .Niech ktoś wskaże uczciwie pracujacego cygana .Oni są ciągle ,,dyskryminowani'' , zwłaszcza jak coś ukradną to wtedy są ,,najgłosniej'' dyskryminowani i krzywdzeni .W krajach śródziemnomorskich są takie miasta które cyganów NIE WPUSZCZAJĄ na swój teren i mają spokój .Tylko skąd cyganie mają kasę na te Mercedesy ,które tak dokladnie sobie oglądają na parkingu pod Urzędem Miasta ?To z zapomóg ?

11 0
ID:32824

szuja

A menele co odprowadzają wózki ,to też takie przebrane cyganeczki.Hahaha

4 5
ID:32831

zbuntowany_kaloryfer

Raz w Czechach (zdaje się, że w Pardubicach) widziałem jak 2 potężnych policjantów wlokło w hipermarkecie faceta za nogi. Pomimo, że kajdankami miał skute ręce. Nie jestem do końca pewien, ale był to chyba Cygan. A może Rumun.
W każdym bądź razie nie podobają mi się takie gestapowskie metody - przecież mogli go normalnie wyprowadzić a nie urządzać sadystyczne widowisko.
Ps. A pamiętacie sprawę sprzed kilku miesięcy..? Jak czescy policjanci znęcali się nad kilkuletnimi cygańskimi dziećmi i nagrywali to..? Sprawa wyszła na jaw tylko dlatego, że żona jednego z nich nie wytrzymała, wykradła filmik i zaniosła na komisariat...
Lubię Czechy, ale czasem zachowania ich policji przypominają Syrię albo Liban, a nie kraj członkowski UE w XXI w....

7 5
ID:32835

wolf

Podobną sytuację miałem na parkingu pod REALem, z tą różnicą, że to nie była Cyganka tylko "zmęczony" jegomość.Też chciał odprowadzić wózek, ale błyskawicznie pojawiła się ochrona i odprowadziła , nie wózek, ale jegomościa. A widział ktoś ochronę pod K.....? Dlatego nie robię zakupów w tym sklepie :-))).

5 0
ID:32837

zbuntowany_kaloryfer

Z drugiej strony nie zaprzeczę, że wielu z nich nie bywa dość uciążliwymi. Bo są uciążliwi. Ale to ciągle nie powód żeby stosować gestapowskie metody... Jeżeli aspirujemy do nowoczesnego państwa UE - przestrzegajmy określonych standardów...
Ps. Robię poprawkę na pedofili, gwałcicieli, porywaczy, handlarzy "żywym towarem" i im podobnym - w trybie doraźnym powinni dostawać kulkę. Świat byłby lepszy, a system sądowniczy odciążony. No i rodziny ofiar miałyby przynajmniej satysfakcję.

3 0
ID:32849

zbuntowany_kaloryfer

Albo weźmy takiego sadystycznego mordercę... np. takich, którzy znęcali się nad dziewczyną z Kołobrzegu, którą następnie wyrzucili z pociągu. Ty i Ty i Ty I Ty i ja i wielu innych dokładamy każdego miesiąca na to, żeby takie sukinsyny żarły, chodziły na siłownię i oglądały kablówkę. A przecież powinni albo dostać kulkę, albo gnić w kamieniołomach od świtu do zmierzchu...

3 0
ID:32850

antydziałkowiec

Kaloryferze- jedyne wyjście to reaktywować kamieniołomy -tam przy pracy resocjalizcja będzie przebiegać najszybciej ,a w przyszlości taki gangster prędzej się powiesi niz wróci do takiego sanatorium !!!!!!!

2 1
ID:32867

obserwator

Gdyby cyganeczka naprawdę była głodna to poprosiła by żeby kupić jej coś do jedzenia a nie wyłudzałaby 2 złote.. ludzie nigdy nie dawajcie takim osobom gotówki jeżeli już chcecie pomóc to kupcie takiej osobie coś do zjedzenia

1 0
ID:32893

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA