We Francji sklepy przy zakupie nowych lodowek, mebli,...

We Francji sklepy przy zakupie nowych lodowek, mebli, telewizorow i innego sprzetu zabieraja stary sprzet od klientow. W sklepach sa specjalne pojemniki na zuzyte baterie i zarowki. W miastach i gminach sa specjalne estetyczne plastykowe kontenery, do ktorych wrzucane jest szklo. Sluzby komunalne przejezdzaja i regularnie oprozniaja je. Czy nie mozna wprowadzic tego u nas ?

12 komentarzy

dzonny_killer

@zosiu... obudź się! to już XXI wiek!!! te rozwiązania już dawno wprowadzono i u nas!!! może to jeszcze nie jest tak nagminne i tak popularne, ale jest... :p

2 1
ID:34130

Stacha

Sprzęt agd jest zabierany- gorzej z meblami- wystawiane są pod śmietnik albo wywożone są do lasu.

1 0
ID:34134

Moher

@dzonny_killer: znowu wybuch znawcy wszystkich tematów -co że zrobili to ostatnio na parkingu pod hala sportową, to piszesz ,że już to dawno wprowadzono,to muszę czekać wiele miesięcy aby oddać zużyty sprzęt ,albo zagracić piwnicę,bo nie ma punktów stałego odbioru zużytego sprzętu rtv we wszystkich osiedlach miasta.

4 2
ID:34136

dzonny_killer

@moher... żaden tam wybuch... ot orientowanie się w sytuacji... słuchanie i czytanie! do tego rozumienie i kojarzenie faktów... tego ci po prostu brakuje!!!

na ogół tego nie robię, ale nie chce mi się rozpisywać, więc podaję link:
www.eprawnicy.pl/opinie-ekspertow/recykling-recycling-sprzetu-elektrycznego-i-elektronicznego/menu-id-192.html

tam masz wszystko, choć wymaga to odrobiny inteligencji... obawiam się, że możesz tego nie zrozumieć... :p no i co panie mądraliński? hahaha

2 4
ID:34137

**ktoś

Co z tego,że wprowadzono coś takiego u nas skoro i tak mało kto da wiarę w uczciwość urzędników i innych przekazując czy to za życia czy po śmierci jakiekolwiek fundusze na taki czy inny cel.Gdyby rzeczywiście można było ufać w naszym kraju urzędom,instytucjom itp.itd to jakość życia wielu osób uległaby poprawie ,a tak mamy co mamy.Ludzie teraz nie ufają nikomu a tu,że niby ktoś z troski o kogoś miałby zbudować np:dom opieki. Ja osobiście w to nie wierzę.

0 0
ID:34138

Soldier

Też macie problem.. ja gdy muszę coś zrobić ze starymi meblami to po prostu je rąbie na opał, a stary sprzęt agd oddaje do skupu złomu przez co udaje mi się zaoszczędzić kilka złotych

0 0
ID:34139

dzonny_killer

tu nie chodzi o wiarę czy zaufanie... po prostu nie lubię, kiedy ktoś chce się popisać, a wychodzą mu same bzdury... prawie jak większość naszych urzędników z władzami na czele... :p

@soldier... słusznie robisz... własnie chodzi o to, aby sobie radzić, a nie we wszystkim problem widzieć... no chyba że ktoś celowo i wyjątkowo skutecznie życie utrudnia... :p

0 0
ID:34140

Moher

@dzonny_killer: yntelygencie -była to akcja jednorazowa, nawet dawali jabłka za zużyty sprzęt rtv. Podałeś link, to niech ta ustawa zamienia się w czyny ,nie liczą się słowa, liczą się czyny, chłopcze.

0 1
ID:34150

szuja

@chłopak=dzonny_killer
Ale numer,panie starszy oliwa z gaju oliwnego.

1 0
ID:34154

wolf

Moje doświadczenia w tym względzie: kupiłem nową praleczkę, gdy do domku dojechałem panowie ze sklepu z praleczką już na mnie czekali, praleczkę nową wnieśli, starą zabrali, życzyli miłego dnia i zadowolenia z nowego nabytku. O to Ci Zofio chodziło? Ten sklep jest na 3-go Maja (więcej nie mogę bo admin wytnie jako reklamę :-) )

1 0
ID:34157

sportowiec

wiem wolf. Po lewej stronie idąc do Wisły. Tuż za Piekarską.

1 0
ID:34158

dzonny_killer

@moher... no ja o tobie nawet jako o "ćwierćinteligencie" powiedzieć nie mogę... ja o chlebie, ty o niebie... co się tak uczepiłeś tej akcji? była i się skończyła, a ustawa obowiązuje! przejdź się do pierwszego lepszego sklepu np. z lodówkami i po prostu się zapytaj!!! co za totem potem!!!

0 0
ID:34170

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA