Ciekawa wypowiedź z gdańskiej rozgłośni lokalnej - ,,Mój...

Ciekawa wypowiedź z gdańskiej rozgłośni lokalnej - ,,Mój dziadek zginął za wolne związki,godne zarobki i prawo do godnego wypoczynku na emeryturze , czy to co robi ten rząd z Tuskiem na czele nie jest zaprzeczeniem porozumień sierpniowych '' ? Czyżby młode pokolenie zaczeło dostrzegać zakłamanie i fałsz tych tuskoideologów , ich krętactwa, manipulacje polityczne ?

20 komentarzy

ja

strasznie długo trzyma cię ta trauma ,po 6 z rzędu przegranej PIS!

32 8
ID:34927

Moher

@~ja: Zapewne jesteś młody ,wykształcony z dużego miasta ,robiący zakupy w V alei USA.Co tu ma 6-ścio krotna przegrana PIS--u, fakty są niezaprzeczalne. Słoneczko Peru doprowadza Polskę do ruiny,POpędż na sygnale do lekarza (okulista laryngolog) boś dziecino ślepy i głuchy.Życzę ci szybkiego POwrotu do zdrowia.

10 24
ID:34932

sportowiec

Jeżeli ktoś nie dostrzega różnicy w sytuacji Polaków żyjacych w czasach dziiadka i dziś, to musi się leczyć!

16 10
ID:34933

szuja

A niektórzy za Wolną Polskę rozbijali witryny sklepowe a teraz medale dostają.Jeden tak się śmiał z milicji ,że mu szczęka (sztuczna) wyleciała. Teraz dostał na implanty z jednej diety poselskiej a sąsiadki dzieci kradną bułki w markecie.Tak się życie układa.

15 20
ID:34935

Ada

Ja, zgadzam sie z antydzialkowcem. Ludzie beda umierac zanim doczekaja sie emerytury. Pan Komoroswki, Tusk i swita w razie czego zabiora pieniadze z bankow tak jak to zrobil rzad sanacyjny przed druga wojna swiatowa i uciekna za granice i tam w cieple, przy koniaczku, beda udawac patriotow.

13 17
ID:34938

Johan

@~Ada:

Ale Donald Tusk podał w swoim expose konkretne przykłady, że dłuższa praca kobietom się opłaci. Dzisiejsza 50-latka, która przejdzie na emeryturę w wieku 63 lat (wiek emerytalny będzie podwyższany stopniowo o jeden miesiąc co cztery miesiące), dostanie 15 do 20 proc. więcej niż dziś. Kobieta 39-letnia, która w nowym systemie przejdzie na emeryturę dopiero w 2040 roku, będzie miała blisko dwukrotnie wyższą emeryturę, niż gdyby przeszła na emeryturę w wieku 60 lat. To, co chcą zrobić z kobietami, to jest skandal tak w TVN24 skwitował emerytalną propozycję Ryszard Kalisz (54 l.), poseł SLD.

Oto bieda Polaków w liczbach:

68 złotych miesięcznie

Takiej wysokości zasiłek na dziecko do 5 roku życia wypłaca państwo. Ale tylko w przypadku, kiedy dochód na członka rodziny nie przekracza 504 złotych netto. Na dziecko od 5 do 18 roku życia zasiłek ten wynosi 91 złotych.

17 procent

Tylu Polaków żyje w domach zagrożonych ubóstwem relatywnym. Oznacza to, że tylu Polaków żyje w gospodarstwach, gdzie wspólny dochód nie przekracza 1795 złotych miesięcznie.

660 złotych miesięcznie

Za tyle według państwa powinien przeżyć miesiąc bezrobotny. Taki zasiłek wypłaca państwo przez pierwsze trzy miesiące na bezrobociu, potem zostaje on zmniejszony do 529 złotych na rękę.

634 złotych miesięcznie

Osoba ciężko doświadczona przez los, całkowicie niezdolna do podjęcia pracy, może dostać emeryturę lub rentę takiej właśnie wysokości

1 milion 861 tysięcy

Tylu Polaków jest bez pracy według oficjalnych statystyk. W urzędach pracy dla blisko 2 milionowej rzeszy bezrobotnych czeka zaledwie 49,5 tysiąca ofert pracy.

3,2 miliona

Tylu Polaków dostaje co miesiąc emeryturę niższą niż tysiąc złotych

Źródło: Fakt.pl

7 1
ID:34947

ada

i tam udzielą wywiadu, w którym padnie zdanie - Polska to dziki kraj

6 1
ID:34948

areksi

ada, przepraszam, nie podszywam się pod Ciebie - zrobiłem zły wpis, 20 post był mój

1 0
ID:34950

antydziałkowiec

Johan -jeśli ci zdrówko pozwoli możesz tyrać do ,,usranej smierci ,albo jeszcze dlużej'' ale wyobraź sobie ,że w demokratycznym (podobno) państwie są też tacy ,którzy całe życie cięzko pracują i chcieli by przed śmiercią też trochę odpocząć . Więc dlaczego ta partyjna machina nie bierze ich pod uwagę skoro pieprzy o demokracji i zielonej wyspie -przed wyborami ? Wynika z tego ,że z tygodnia na tydzień się pogorszyło ? Nie - to było zwykła nieprawda polityczno -partyjna pana TUSKA !!

6 17
ID:34951

zbuntowany_kaloryfer

@antydziałkowiec, czyś Ty oślepł do reszty..? Nie widzisz co się dzieje w gospodarce w skali globalnej? To, co się obecnie dzieje jest przykre, uciążliwe i cholernie złe. Ale tak się składa, że to zło konieczne. I na nic tu utyskiwanie, złorzeczenia i wołanie o pomstę. Bo tak to już jest, że w matematyce i ekonomii 2x2 jest 4 - czy się to komuś podoba czy nie.

13 9
ID:34957

dzonny_killer

zresztą bardzo łatwo psioczyć na pluska... ale nie raz prosiłem @antydziałkowca aby WSKAZAŁ osoby godne zaufania, znające się na rzeczy, które potrafiłyby zastąpić pluska... i co? NIC! cisza!

takiego pałuckiego mozna zastapić dosłownie kimkolwiek spoza czerwonego układu i miastu będzie żyło się lepiej... :p

5 3
ID:34958

antydziałkowiec

Jam napisałem ,że to było zwykłe oszustwo polityczno-partyjne pana Tuska ,czy to słowa niecenzuralne ? To pytanie docenzora- moderatora ?

0 3
ID:34960

szuja

Tylko Palikot został.

1 5
ID:34964

antydziałkowiec

Jak udowadniają ujawniane przecieki z tajnych korespondencji dyplomatycznych to ten kryzys jest reżyserowany przez bankierów z Nowego Jorku(starozakonnych) ,którym dotacje rządowe ,,nie wystarczyły'' na dywidendy -poczytajcie trochę zakazanych tekstów ...nie opierajcie sie tylko na informacjach ,,niezależych mediów ''....

3 4
ID:34969

areksi

po ilości minusów przy niektórych postach widać jak prawda mocno boli, powiedz mądremu żę jest głupi, to się będzie śmiał, a powiedz głupiemu prosto w oczy że jest głupi, to albo cię poda do sądu albo wbije ci nóż w plecy

3 3
ID:34972

dzonny_killer

czasem mam wrażenie, że @antydziałkowiec to jakaś mechaniczna zaprogramowana na wieczne marudzenie maszyna... ty mu zadajesz normalne, ludzkie pytanie, a on(a) dalej swoje... :p zgodnie z powiedzeniem: mówię jak do słupa, a słup jak d... :p

3 1
ID:34975

RPK

Antydziałkowiec ma obsesję na punkcie Tuska, Johnny_killer na punkcie Pałuckiego jeszcze ktoś ??

3 0
ID:34981

antydziałkowiec

RPK -potrafisz podać definicję wolnego kraju i wolnych mediów ?

0 2
ID:34985

zbuntowany_kaloryfer

RPK Do niedawna miałem obsesję na punkcie Konusa - jako jedną z dwóch posiadanych. Ale kiedy przegrał z B. Komorowskim w wyborach prezydenckich to mi przeszło, gdyż typ przestał się liczyć. Po prostu uważam, że to koniec jego pląsania na politycznej scenie; Przeniósł się w tzw. polityczny niebyt i obecnie znaczy tyle, co przysłowiowy "zeszłoroczny śnieg".
Reasumując: pozostała mi druga obsesja - na punkcie naleśników z kapustą i grzybami haha;)

2 0
ID:34994

dzonny_killer

@~RPK: bez ściemy nie sposób się z Tobą nie zgodzić... przyznaję bez dwóch zdań, choć nie ograniczałbym się tylko do p....., ale rozszerzył to na wszelkie lewe postaci...

różnica pomiędzy mną, a @antydziałkowcem polega na tym, że staram się nie tylko pokazywać co jest złe, ale również co zrobić, aby było lepiej... kto się względnie na coś nadaje... :p

0 0
ID:34999

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA