Nauczyciele znowu dostaną podwyżki!...

Nauczyciele znowu dostaną podwyżki!

http://www.dziennikpolski24.pl/pl/aktualnosci/kraj/1197006-nauczyciele-rujnuja-budzety-polskich-gmin.html

18 komentarzy

Mk

Premier czy minister obiecuje,a samorząd te obietnice realizuje, bo musi!!!

3 3
ID:35550

świnka Peppa

Haha, i znów Pikpok. Człowieku, Ty naprawdę masz jakiś dziwny kompleks na tym punkcie.
Pragnę tylko zauważyć, że nauczyciele sami sobie tych podwyżek nie biorą. Ktoś inny o tym decyduje. Tam "na górze" .Może do władzy zaczniesz się przyczepiać, Serduszko :)

2 8
ID:35551

Soldier

Oj chyba premier musi mieć dużo nauczycieli w rodzinie :)

4 2
ID:35553

Mk

@~Soldier: Premier ma świadomość.,że nauczyciele to grupa ludzi wykształconych, w miarę dobrze zorganizowana i co najistotniejsze jest to korporacja zawodowa bardzo wpływowa pod względem opiniotwórczym. Póki się da ucisza niepokój pieniędzmi podatników.

3 3
ID:35565

dzonny_killer

@~świnka Peppa: dlaczego Peppo tak bronisz tych pasożytów? "sami sobie tych podwyżek nie biorą" - no wiesz co? a groźby strajków, jeśli ich nie dostaną to czym jest, jak nie wymuszeniem? bronią tej karty nauczyciela idąc po trupach (budżetowych)... niby funkcjonariusze publiczni, ale interes publiczny mają w... nosie :p

Pensum? ok, niech będzie i te 18 godzin, ale pozostałe 22 godziny siedzieć na zadzie w szkole i PRACOWAĆ!!! Wakacje? Ferie? wolne przed świętami? jasne, ale tylko dla uczniów, a nauczyciele powinni mieć 20-26 dni urlopu, a kiedy go wykorzystają, to już nie moja sprawa... a urlop na podratowanie zdrowia? co to za bezsens! szczególnie kiedy ten "ratujący zdrowie" wyjeżdża do pracy np. na wyspy albo siedzi w domku i korepetycji udziela... oczywiście NIELEGALNIE!!! :p

4 3
ID:35570

negocjator...

ludziom zabierają co sie da a św krowom dają ile wlezie !

5 2
ID:35573

pikpok

widać mamy nauczyciela na forum -świnka pepa! większość ludzi ciężko pracuje w tym kraju i o podwyzkach mogą zapomnieć!!! a nauczyciele chyba mają już wystarczająco - powiedz ile masz pensji wraz z dodatkami i nadgodzinami??? jak za 18 godzin tygodniowo to bardzo dużo. zaraz ktoś napisze że musi się przygotować do zajęć itp... to co rok nowe konspekty robicie - zapewne ciągle w użyciu są te same!!! a jeszcze jedno - grupa ludzi dobrze wykształconych... obecnie w Polsce jest masa ludzi wykształconych i muszą pracować za najniższą krajową... większość z Was pokończyła szkoły typu: ......... i gra wielkiego nauczyciela!!! efekty widać : coraz mniej dzieciaków zdaje egzaminy gimnazjalne i matury.

4 2
ID:35576

ex uczeń

w d.... z tymi cynikami. Zawsze mają pretensje że mało zarabiają że za dużo pracują itp. Pamiętam jak w czasach poprzedniego ustroju pewnego razu pani rozdała kartki i rodzice mieli wypełnić różne rubryki. Między innymi był punkt o wysokości zarobków. Cudowna forma szpiegowania innych przez ciała pedagogiczne.

3 2
ID:35577

dzonny_killer

@~pikpok: nie zwalaj całej winy na pazerność nauczycieli, choć to prawda, że zajmują się głównie narzekaniem na swoją ciężką pracę i zbyt niskie zarobki... lenistwo i nygustwo uczniów oraz pretensjonalność ich rodziców wobec wymagań i ma niebagatelne znaczenie w przypadku kiepskich ocen na egzaminach... :p

2 2
ID:35582

Ryś

Świnka Peppa i co łyso ci? hehe

2 2
ID:35584

świnka Peppa

Dlaczego ma mi być łyso? Siedzę w tym od środka i wiem, że bzdury opowiadacie.
Dodam tylko, że oprócz nauczania własnego przedmiotu, długie godziny spędzam na wpajaniu dzieciom podstaw kultury osobistej. Kiedyś zastanawiałam się, skąd w tych małych ludziach tyle chamstwa. Ale wystarczy przeczytać pierwsze lepsze forum. Jad i nienawiść dorosłych przechodzi na ich potomstwo.

PS. Mamy godzinę 17.20. Pracę skończyłam godzinę temu. Trzy ostatnie godziny pracowałam za darmo. I tak kilka razy w tygodniu. No ale dla ludzi pokroju Pikpoka jestem pasożytem.

A teraz idę sprawdzać testy. Dziś tylko 30 sztuk. Potem przygotuję testy poprawkowe. Dla kilku klas. No ale jestem przecież leniwym darmozjadem.

Prawda jest taka, że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Swoją drogą jestem ciekawa, jaki zawód wykonujesz Pikpoku. Może się zamienimy? Choćby na miesiąc. Gwarantuję, że zmieniłbyś zdanie o naszej pracy.

2 4
ID:35586

pikpok

jestem pracownikiem fizyczno - umysłowym i mam wyższe wykształcenie.nie napisałem nic o "pasożytach" nie pracujesz za darmo... policz okres ferii, wakacji i przerw świątecznych!

3 2
ID:35587

szuja

@świnka peppa
Zaświniłaś całe forum.Powiedz to knurowi.

3 2
ID:35596

BarT

Popieram Peppe. Tacy z was hejeterzy ale wykształcenie zawdzięczacie nauczycielom. Jak jesteście tacy wspaniali to uczcie swoje rozwydrzone dzieciaki sami zobaczycie ile to nakładu sił, pracy oraz czasu wymaga. A ci co tak piszą są kompletnymi ignorantami, mieliście/macie wybór to wybierzcie taką ścieżkę kariery. A nie wysyłacie swoje dzieci, które wynoszą z domów najczęściej brak kultury osobistej, bluzgają na system i w ogóle wszystko .... a nauczyciele muszą walczyć z wszechobecnym chamstwem. Oczywiście nie tyczy się to wszystkich.

2 4
ID:35598

zenekbezspodenek

dlaczego nazywasz mnie pasożytem? czy każdy pracujący w budżetówce też jest wg ciebie pasożytem? od dłuższego czasu media karmią pospólstwo tekstami typu- n-le znów dostaną podwyżki, n-le nie chcą pracować za 500 zł dziennie, n-le będą zarabiać 5 tys.!!! wierzysz w to? zapytaj paru nauczycieli, ile zarabiają, a potem- jeśli uważasz, że za dużo- pisz krytycznie, ale nie obrażaj. Nauczyciele powinni dobrze zarabiać, wtedy nie będą musieli dorabiać korepetycjami. 40 godzin w szkole- jak najbardziej, tylko...po co? Żeby być?

2 1
ID:35619

świnka Peppa

Godzina 18. Placówkę, w której pracuję opuściłam 30 minut temu. Płatne godziny skończyły mi się o 13.30. Podczas jednej z przerw rozdzielałam tłukących się gimnazjalistów. Niestety sama przy tym otrzymałam cios. Czy usłyszałam przepraszam? Ależ skąd!
No ale przecież tylko leżę i krzyczę, że mi mało. Tak! Mało mi. Co tam jeden cios od wyższego o głowę chłopa. Niech mnie skopią. A rodzice zwyzywają. Wtedy będę usatysfakcjonowana.

PS. Pracuję w "normalnej" szkole z "typową" młodzieżą. Nie w placówce wychowawczej.

2 1
ID:35628

dzonny_killer

@~BarT: wykształcenie zawdzięczamy przede wszystkim samym sobie... "czego jaś się nie nauczy, tego jan nie będzie umiał", a nauczyciele mają nas tylko ukierunkować, pomóc, wymóc etc. Zapominasz się, bo nie każde dziecko jest rozwydrzone, a rodzice, którzy swoich dzieci nie uczą są kiepskimi rodzicami... oczywiście, że wymaga to "nakładu sił, pracy i czasu", ale i przede wszystkim cierpliwości!!! Nie wiem czy piszesz na własnym przykładzie, ale znów nie wszystkie dzieci z domów wynoszą brak kultury, chamstwo etc. A nauczyciele z reguły zlewają wszystko i w zdecydowanej większość chcą tylko odbębnić swoje... wychowywanie pozostawiają innym... :p

@~zenekbezspodenek: może nie każdy pracujący w budżetowce jest pasożytem, ale 70-80% to już prędzej... Wiem, ile n-le zarabiają i żaden normalny nie narzeka na zarobki. Narzekają na idiotyczny system, który chroni młodych bandytów oraz ich wiecznie rozczeniowych rodziców... i w tym przypadku mają rację, ale tylko w tym!!! 40 godzin w szkole! po co? aby pracować! aby nie wygadywać głupot o niezwykle ciężkiej i czasochłonnej pracy w domu!!! Aby pomagać słabszym uczniom!!! tylko kurcze po co? skoro lepiej pójść do domku i owszem pomóc słabszym uczniom, ale w ramach korepetycji... oczywiście PŁATNYCH, oczywiście na czarno!!!

@~świnka Peppa: różnica w czasie jest, ale nie napisałaś co robiłaś w tym czasie. Jeśli chodzi o rozdzielanie bijących się łobuzów, to bardzo Ci współczuję, gdyż nie masz narzędzi, ani praw przeciwko tym bandytom, a dodatkowo dyrekcja zamiast Cię wspierać z reguły staje po stronie równie agresywnych rodziców... :(

1 0
ID:35651

mika

Nauczyciele mają super. Za 20 godz. takie wynagrodzenie.!!!
Ja za 40 godz. tygodniowo dostaję 1360 brutto. I gdzie tu sprawiedliwość? A te dni wolne? Niech ktoś wreszcie policzy, ile tak naprawdę pracują nauczyciele w roku i jaka jest stąd stawka za godzinę?

2 2
ID:35678

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA