Zastanawia mnie to, kiedy te wszystkie kraje bombardujace...

Zastanawia mnie to, kiedy te wszystkie kraje bombardujace innych na prawo i na lewo aby wprowadzic pseudodemokracje wezma sie za Izrael. Zydowskie merostwo z Jeruzalemy dalo zezwolenie na dalsza kolonizacje wyrzucajac Pelestynczykow i obstawiajac sie wojskiem pilnujacym kolonie. ONZ jest marionetka dylko wydaje opinie negatywna bez zadnych konsekwencji ze strachu przed Izraelem i Stanami Zjednoczonymi. To jest wlasnie demokratyzacja swiata. Jednych bombarduje sie nielegalnie, innym pozwala sie na wszystko.

11 komentarzy

pietreq

To prawda.

6 1
ID:36037

antydziałkowiec

Wszystkim wierzacym w brednie głoszone przez Szewaka Waisa polecam wycieczke do Palestyny ,ale nie tej pokazywanej w dzienniku ale tej gdzie odbywa się holokaust żydów na Palestyńczykach -tam oczy Wam się otworzą , tam zobaczycie jak humanitarni sa starozakonni .Oby Irańczykom udło sie obronić niezależności bo inaczej żydostwo zaleje świat .. i jeszcze dostanie odsszkodowanie ...od Polaków ...

8 5
ID:36038

pietreq

Jestem zdecydowanym przeciwnikiem poglądów, że wszelkie problemy z jakimi boryka się świat, czy Polska są z winy Żydów. To jest chore i wszelkie uprzedzenia narodowościowe, czy rasowe są chore. Dla mnie to taki naród jak wszystkie inne, w którym są dobrzy i źli. Popatrzmy lepiej na siebie, jacy my jesteśmy.
Gdybyśmy byli tacy jak Żydzi, którzy pomagają sobie wzajemnie z pewnością żylibyśmy w dostatku. Słyszałem, że Żyd nie kupi w obcym sklepie, lecz pójdzie do sklepu innego Żyda, choćby było tam drożej, aby go wesprzec. I to dla mnie jest konkretny przykład patriotyzmu. A Polacy? Każdy z nas wie jak jest.

11 3
ID:36048

antydziałkowiec

pietreq -jesli tak uważasz to wskaż naród ,który wyciaga łapy po odszkodowania do państwa ,które samo jest poszkodowane przez faszystów tak jak Polska , daj przykład tupetu i bezczelności w zabieganiu o takie odszkodowanie w kongresie USA i wreszcie wyjaśnij dlaczego żydzi na przestrzeni wieków byli wielokrotnie wypędzani w wyniku przekretów finansowych ? To wszystko jest w ksiązkach !!!!!

5 4
ID:36057

zbuntowany_kaloryfer

@antydziałkowiec.
Ad1.Piszesz: "wskaż naród ,który wyciaga łapy po odszkodowania do państwa ,które samo jest poszkodowane przez faszystów tak jak Polska".
Z tego podejścia do sprawy wynika, że jeżeli np. jesteś mi winien 5 stów, ale przedwczoraj Cię przekopali i okradli, to ja powinienem Ci te 5 stów darować... Tyko pytam się: czemu niby?? Nie ma tak dobrze. Ciebie napadli - więc to sprawa pomiędzy Tobą a napastnikami. Mogę Ci współczuć, poczekać 3 dni dłużej na zwrot długu, ale nadal wisisz mi 5 stów!
Ad2. Na przestrzeni wieków Żydzi byli wielokrotnie wypędzali, a także padali ofiarami pogromów z jednego tylko powodu - ktoś silniejszy, kogo kieszenie (czyli skarbiec) świeciły pustkami pragnął te pustki uzupełnić w trybie natychmiastowym. A Żydzi jako nacja niezwykle dobrze zorganizowana, oszczędna, kierująca się rozumem i planująca na przyszłość pieniądz zazwyczaj posiadała. Nie inaczej było w hitlerowskich Niemczech. Nie wierzę, że nawet przeżarte syfilisem łby wierchuszki III Rzeszy na serio przekonane były co do faktu, że Żydzi nie są ludźmi i że bliżej im do szczurów. Chodziło tylko o zorganizowaną na masową skalę kradzież... Ba! Brutalną grabież! Cała reszta to sztucznie dorabiana, kretyńska i chora ideologia.
Ale cóż - nacjonalistów i rasistów ciężko uleczyć jest... Niestety.

6 9
ID:36060

amityr

Ja uważam ,że wina leży po środku.

1 2
ID:36064

antydziałkowiec

Zbuntowany
Ad1 Porównanie okupacji hitlerowskiej jakiej była ofiarą Polska i jej obywatele do kradziezy ,,5 stów'' jest ponizej Twojego poziomu ,albo nie potrafisz porównywać obiektywnie faktów historycznych .
Ad2 Czyżbyś zapomniał od kogo szalony malarz z wąsikiem uzyskiwał niezwykle kożystne pożyczki na cele polityczne i na uzbrojenie swojej armii ,które miały starozakonnym bankierom przynieść miliardowe zyski po wygranej wojnie ? A że byli zbyt zachłanni i nachalni ......niewygodny wierzyciel ...popadł w niełaską u Adolfa ...a takich przykładów jest w przeszłosci na pęczki .A wreszcie jeśli w materiałach niecenzurowanych na temat 11 września jest choć 10% prawdy to ......kto w tym maczał też palce ?-tam jest to napisane . I nakoniec to właśnie żydzi w obecnych czasach posadzają kogo się tylko da o nacjonalizm i antysemityzm ,a co sami robią z Palestynczykami broniącymi własnej ziemi ?

5 5
ID:36075

pietreq

Tak jak pisałem wyżej, wśród Żydów podobnie jak wśród innych narodów są źli i dobrzy. Dlatego nie robiłbym z nich takich tylko wiecznie prześladowanych i poszkodowanych, ale też nie popadam w drugą skrajność jaką jest nazywanie ich przyczyną zła na świecie.
@zbuntowany_kaloryfer, nie do końca zgodzę się z Twoim opisem tego, co działo się w III Rzeszy. Nie jest już tajemnicą, że wśród znakomitości III Rzeszy Niemieckiej byli również Żydzi, a partia hitlerowska finansowana była przez te same żydowskie banki, które wcześniej finansowały Lenina, Trockiego i Stalina. O tym otwarcie mówi się wśród badaczy historii najnowszej.
"Zamierzano całkowicie wyniszczyć europejskich Żydów. Wykonawcą tego był jeden z najbardziej wpływowych nazistów, szef policji bezpieczeństwa i SD, SS-obergruppen-fuhrer, kierownik Głównego Urzędu Bezpieczeństwa SS, Heydrich, który sam, choć brzmi to niewiarygodnie i zarazem straszliwie, był w 50 % potomkiem żydowskiego narodu, czyli pólżydem". (Otto Ogiermann, Do ostatniego tchu, EDITIONS DU DIALOGUE, Paryż 1983, s.72).
Tak bronisz Żydów potępiając nacjonalistów i rasistów a nie wiesz, że wśród Żydów jest wielu nacjonalistów i nazistów.
Karol Marks był Żydem pochodzącym z rodziny która wydała w przeszłości wielu wybitnych rabinów, a był wyjątkowo zapiekłym antysemitą i również rasistą.
W swej pracy W kwestii pieniądza" z 1844 roku pisał: Jaka jest świecka postawa żydostwa? Praktyczna potrzeba, własna korzyść. Jaki jest świecki kult Żyda? Handel. Jaki jest jego świecki bóg? Pieniądz. (...) Żydostwo stało się powszechnym współczesnym elementem antyspołecznym."
W 1849 roku na łamach Neue Rheinische Zeitung" napisał, że Żydzi z Polski są najbardziej brudną ze wszystkich ras". O założycielu pierwszej masowej partii socjalistycznej Ferdinandzie Lassalle'u pisał zaś w listach do Engelsa: To zatłuszczony Żyd, zamaskowany pod warstwą brylantyny i błyszczącymi klejnotami", Jest teraz dla mnie całkowicie jasne, że jak wskazuje kształt jego głowy i sposób, w jaki rosną jego włosy, pochodzi on od Murzynów, którzy przyłączyli się do ucieczki Mojżesza z Egiptu (chyba, że jego matka lub babka ze strony ojca skojarzyła się z czarnuchem). To połączenie Żyda z Niemcem na murzyńskiej bazie musiało wyprodukować nadzwyczajną hybrydę."

4 1
ID:36078

antydziałkowiec

Piereq -zwróc uwagę ,że to właśnie sami żydzi robią z siebie ciagle ofiary ,ale to ich metoda -żyda biją -należy mu się odszkodowanie ...nikt nie kwestionuje ich męczeństwa w obozach ...RAZEM Z poLAKAMI I INNYMI NARODOWOSCIAMI -a słyszałeś by Polacy (mający do tego wieksze prawo niz żydzi) domagali się ciągle od Niemców ,czy ,,rusków'' odszkodowań ? Poczytaj dokumenty reparacyjne -poLACY DOSTALI NAJMNIEJ ODSZKODOWAŃ poWOJENNYCH , i mają jeszcze płacić żydom ?,A za co ? Chyba za to ,że moja Matka nosiła do getta za torami chleb dla żydów i nie domagała się z tego powodu nagród ,,sprawiedliwy wśród narodów'' mimo ,że parch wskazał Niemcom adres skąd dostawał chleb -masz takie doświadczenia ? Poczytaj ,,Oblicza bezpieki '' na IPN tam zobaczysz jak tworzył sie aparat bezpieczeństwa po wojnie i jakie nazwiska tam figurowały ,by wypłynć po zmianie jako ,,rdzennie polskie'' -poczytaj a potem pisz i wnioskuj ..

2 2
ID:36094

zbuntowany_kaloryfer

@pietreq.
Ależ doskonale zdaję sobie sprawę, że wśród Żydów są naziole i wszelkiej maści ortodoksi! Na ciele praktycznie każdego narodu są wrzody... Wiadomo mi również, że w UB, a następnie, od 1956 r. w SB służył całkiem przyzwoity odsetek Żydów - przy czym Ci jegomoście szczególnie gorliwie prześladowali Polaków. Warto w tym miejscu jednak pamiętać, że owi oprawcy to Żydowskie przedwojenne niziny społeczne - już wówczas sympatyzujące z lewacką hołotą.
Tak czy owak uważam, że istnienie w danym narodzie wyrzutków społecznych, marginesu i wszelkich grup radykalnych nie może być powodem do szkalowania owego narodu i zamykania się w rasistowskiej, nacjonalistycznej skorupie. Jak byś się czuł, gdyby obcokrajowiec, który zetknął się jedynie z chorą ideologią ONR czy radiomaryjców obnosił się z niechęcią i obrzydzeniem do WSZYSTKICH Polaków..?
@anty-d
Moja śp. Babcia dostała "od Nimców" całkiem przyzwoite odszkodowanie (za pobyt na robotach przymusowych w Niemczech) w 1993 r.
Reasumując: wszelkie nazizmy, rasizmy jeszcze nigdy i nigdzie nie doprowadziły do niczego dobrego. Były i są nacechowane wyłącznie destrukcyjnie, negatywnie. Gloryfikują różne formy przemocy - często prymitywną i brutalną przemoc fizyczną. Istnieją żeby NISZCZYĆ. Były i są przyczynami podziałów, konfliktów, wrogości i morza krwi... Dlatego uważam, że piewcy takich ideologii to źli ludzie są - nawet jak przed sobą (i przed innymi) udają, że nie są. Albo bardzo chorzy i nieszczęśliwi.

2 5
ID:36107

poliszynell

~pietreq:) w większości przyznaję Ci rację ale ze słowami: "Gdybyśmy byli tacy jak Żydzi, którzy pomagają sobie wzajemnie " nie zgadzam się:)

http://polacy.eu.org/1555/zydzi-zydom/

http://polacy.eu.org/1584/zydzi-zydom-cz-2/

pozdrawiam:)

0 0
ID:36509

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA