We wczorajszych wiadomościach (chyba CW) była rozmowa z...

We wczorajszych wiadomościach (chyba CW) była rozmowa z znanym wizjonerem P. Jackowskim z Czułchowa. Na haslo "Włocławek" jego pierwszą wizją było stwierdzenie "miasteczko skorumpowane". Co Wy na to?

10 komentarzy

antydziałkowiec

Trudno o trafniejsze określenie partyjniacko- politycznego zaścianka -powinien jeszcze wskazać na przyczyny tego stanu rzeczy dla jasności ,poniewż nie dla wszystkich włocławian jest to oczywiste ,są tacy którzy twierdzą ,ze to prowokacja i oszczerstwa.

12 4
ID:36324

dzonny_killer

nie trzeba być jasnowidzem, aby to wiedzieć... :p

18 3
ID:36328

gość

zgadzam się z dzonny_killer nie trzeba być jasnowidzem starczy popatrzeć na spółki miejskie, obsadzone kolesiami

16 5
ID:36330

normal

a ja na hasło"P.Jackowski z Człuchowa odpowiadam niezły cwaniaczek.A co do jego wypowiedzi to była jakos rozwinięta?sorki ale nie nie widziałem tego programu więc pytam.Bo samo takie etykietke "miasteczko skorumpowane" mozna przylkleić do setek miasteczek i miast.

10 5
ID:36331

pietruleczeq

Od dziecka wiem, że jest skorumpowane. Polski rząd jest skorumpowany, a Włocławek miałby nie być?
A myślałem, że Jackowski coś o pęknięciu tamy w najbliższej przyszłości powie, bo to jest nawet prawdopodobne.
Gdyby przedstawił wizję o przyszłości Włocławka jako miasteczka wolnego od korupcji, to było by coś.
Wierzę, że jest to możliwe, ale to my mieszkańcy musimy mieć tę wizję, aby dążyć do jej urzeczywistnienia.

5 1
ID:36333

JRL

"normal" a co tu komentować? 2 konkretne słowa i poszedł dalej...

5 2
ID:36334

amityr

Jasnowidz? z JASKRĄ?

6 2
ID:36341

Ktoś**

,,Pietruleczeq'' nad czym tu debatować jeśli chodzi o tamę to po prostu popłyniemy i tyle. Tragiczne ale może się tak zdarzyć. Wszyscy obiecują przed każdymi wyborami,że zajmą się tym problemem a potem gdy zostają wybrani jakoś o naszej babci tamie zapominają. Gorzej gdy któregoś pięknego dnia babcia ''umrze'' ze starości a my ( większość z nas) będzie musiała zaczynać swój dorobek od początku.Tylko kogo to obchodzi? Co do korupcji wlocka to zgadzam się w 200%.Zero przyszłości, zero pracy ( chyba ,że na czarno o ile będzie się miało szczęście), zero perspektyw.Za to marketów jak grzybków po deszczu. Drobne sklepiki zamykane, bo handel przestał przynosić zyski, i nie starcza na zus itp ,za to politykom żyje się całkiem wygodnie.Niektórzy nazywają to demokracją dla mnie to kapitalizm w czystej formie. Pozdrawiam wszystkich i życzę duuuużej wytrwałości w Nowym Roku oraz zdrowia aby jakoś znieść to, czym jesteśmy każdego dnia doświadczani.

2 1
ID:36343

Tomek.L

Miasteczko - zwłaszcza jak się jest z Człuchowa!

3 1
ID:36345

SredniNiewolnik

Brawo, widzialem. Super opisano temat!!!

0 1
ID:36377

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA