Przemilczeć było burzę dot. ACTA aż miło... Jeszcze...

Przemilczeć było burzę dot. ACTA aż miło...
Jeszcze milej było unikać sedna sprawy. A SEDNO SPRAWY to sieci p2p. Opozycja podpuszcza szczeniaków (i wszelkiej maści anarchistów i innych świrów). Straszy ich. Media mają udział w tym spory. Sam trochę pracowałem w mediach i wiem to to działa. Wiadomo - chodzi o to, co zazwyczaj. O sensację, a w gruncie rzeczy (w konsekwencji) o stołki.
Kiedy ktoś z oponentów powie uczciwie, że chodzi o p2p, a nie o żadne blokowanie informacji? O Chomiki, O Torrenty?
To qfa tylko o to chodzi!!!
Jeszcze raz podkreślam: wysoki procent przeciwników ACTA bierze się wyłącznie stąd, że każdy potencjalny "pobieracz" plików (a jest w błędzie!) boi się tego jak czarownica stosu. No i doszliśmy do sedna.

12 komentarzy

antydziałkowiec

Zbuntowany -nie rób ludziom zadymy w głowach -wczoraj niejaki Rosatti (PełO) publicznie......w TVN !!!!!........ przyznał ,że umowa ACTA to BUBEL prawny inspirowany przez USA z regulacjami na poziomie Chin !!!!!!!!!! Wprowadzany z OGRANICZONĄ DO MINIMUM KONSULTACJĄ SpoŁECZNĄ. Czyli ,,demokracja czy dupokracja'' ???????(przepraszam za wulgaryzm ) , ale ten sposób rządzenia polakami trudno inaczej określić niż cytatem z wypowiedzi Pana Korwina Mikke ....

7 4
ID:37242

tomek.l

zbuntowany - ja myślę, że ściągające z sieci dzieciaki to jedno a sposób prowadzenia negocjacji pod dyktando usa i koncernów to drugie. Tym pierwszym dziwię się mniej od czasu gdy zobaczyłem ile kosztuje płyta początkującej polskiej artystki. Ci drudzy - zwłaszcza banki inwestycyjne i koncerny w dużej mierze odpowiedzialne są za obecną sytuację na świecie więc tym bardziej nie rozumiem potulności naszego rządu.

8 1
ID:37246

Realista

Grzejnik jeszcze bardziej namieszałeś tym tłumaczeniem niż media ;)

5 2
ID:37252

Ada

Wedug niektorych opozycja "podpuszcza szczeniakw" a ja mowi, ze nasz rzd malpuje Ameryk bo najpierw tam zaczeo sie ciganie internautow. Wiadomo, ze nasz rzd "trzesie portkami" przed swoim panem, Ameryk.

3 0
ID:37275

ozon

Kaloryferku! Popieram i mam dokladnie ten sam osad! Chcialoby sie ,zec ze" na zlodzieju czapka gore" stad tyle krzyku. Uwazam ,ze oprocz religi {no bo i tak lamia 7 przykazanie} powinni uczyc ETYKI wiecej pozytku byloby no i niektorzy zrozumieliby co to jest ta wartosc intelektualna bo jak widac to dla nich czarna magia.....

1 5
ID:37282

szuja

@~ozon: Chamskie,celowe kaleczenie mowy ojczyste.

3 1
ID:37287

zbuntowany_kaloryfer

@ozon - nawet nie wiesz jak to miło, gdy ktoś pojmuje przekaz zawarty w kilku pokrótce skreślonych zdaniach...
Aha, dobrze jednak bym zrobił zamykając Adę i Oliwię w garażu. Bez światła. Znaczy na dzień dzisiejszy, biorąc pod uwagę aurę, na krótko (tak z godzinkę by sobie posiedziały;)). Nie chcę cholera zostać oskarżony o morderstwo ze szczególnym okrucieństwem. A godzinka w mrozie najwyżej pomóc może... haha

2 5
ID:37293

antydziałkowiec

Zamykajcie okna bo popękają od mrozu ....kaloryfery ...

3 2
ID:37301

sportowiec

99,999999% protestujących nie ma pojęcia o czym jest ACTA, a podpuszczacze/podrabiacze sprowadzaja sprawe do netu, który nota bene jest tylko niewielkim fragmentem umowy. Młodzież zaś nie specjalnie mogąc przyłączyć się do "oburzonych" robi heppeningi pod innym tytułem. Swoją drogą szef włocławskich protestmenów "Szary" w ciagu ostatniego miesiaca dowodził chyba z pięcioma akcjami przeciw lub za. Ostatnio widziałem go na Rakutówku przed pomnikiem zamordowanych przez Niemców Żydów.
@antydziałkowiec czy chciałbyś aby kupione przez Ciebie markowe dżinsy rozlazły sie po tygodniu jako podróba z Chin?

1 3
ID:37309

wiśniak

Jakiś czas temu zamieściłem na tym forum dość obszerne wyjaśnieni dot. ACTA napisane przez dość znanego prawnika. Jednakże administrator nie opublikował go. Po jego przeczytaniu większość na pewno by zrozumiała o co tak naprawdę chodzi i jakie niesie zagrożenia. I podejrzewam że nie byłaby to opinia zgodna z twoją drogi _zbuntowany.

1 0
ID:37310

ozon

"Kaloryferku" Ni zamykaj nigdzie, szkoda czasu a ja mysle,ze pojda po rozum do glowy chociaz to droga daleka i nie latwa......Pozdrawiam A teraz chwila dla "Szui" Troche masz ubogie slownictwo .a poza tym to ..."madrej glowie dosc dwie slowie..." Traktuj moje wpisy jak esemesy ktore pisze sie bez znakow polskich rzepie!

0 2
ID:37311

szuja

@~ozon:
Nic Ci nie pomoże. Nygusów nie lubię i już.

1 0
ID:37317

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA