OSZUKANY WYBORCO TUSKA PRZECZYTAJ Z UWAGĄ !!! Wmówili wam...

OSZUKANY WYBORCO TUSKA PRZECZYTAJ Z UWAGĄ !!! Wmówili wam że to PiS chce zrobić państwo policyjne. Straszyli was Kaczorami, Zbiorą i ABW - wszystko po to, żeby dorwać się do władzy i samemu zrobić to czym was straszyli. Tusk i PO, to nieustanne dążenie do ograniczenia wolności obywateli, inwigilacja, oraz nakładanie na Polaków coraz to nowych danin i ich podwyższanie. Jest jeszcze czas żeby to zmienić. Żeby zmienić ten niedemokratyczny rząd. Nie dajcie się nadal ogłupiać. PiS nawet Kaczyńskim będzie lepszy od PO z Tuskiem. Kaczyński już rządził i to dobrze,nie przeszkadzał przedsiębiorcom , nie uchwalał bubli ustawowych, tylko media i POwska propaganda zrobili z niego nieomal zbrodniarza. Kaczyński ma swoje minusy, ale jego działania nie są kierowane przeciw zwykłym obywatelom, tylko jest to walka polityczna i chęć rozliczenia tego co szkodzi, szkodziło i nadal pozostaje bezkarne. Jedną z metod utrzymania przez Tuska i PO władzy jest podsycanie w Polakach strachu przed powrotem do władzy PISu. Tusk i PO, wciskają Polakom bzdury, że niby państwo PiSu, to było państwo policyjne. Prawda jest taka, że oprócz pijaru i propagandy Tusk i PO, nic nie potrafią, wręcz szkodzą ! PO straszy PISem, ale wystarczy przemyśleć te 2 lata rządów PIS - czy było coś nie tak ? Na pewno nie, tylko przestępcy i skorumpowani POlitycy więcej się bali, a nie zwykły obywatel. Niestety PO rozszerzyła propagandowo ten strach na wszystkich Polaków i nadal , to robi i to dość skutecznie.Jednak ten, kto potrafi myśleć wie,że nie było i nie ma się czego bać.

28 komentarzy

Załamany

Więc cóż mamy czynić? Wybrany został "wolą zniewolonego narodu".

5 2
ID:37382

ozon

"zalamany" oswiec mnie bo nie wiem na czym to "zniewolenie" polegalo? Jakos tak sie nie czuje te prawie 40% wyborcow????

2 9
ID:37389

Soldier

PIS-owi i PO mówię stanowcze NIE! Czas postawić na młodych.

6 1
ID:37390

pietreq

Smutne to, ale prawdziwe, niestety. Dodam tylko, że to PO dzieli Polaków od samego początku a nie PIS. Zaczęli to robić jeszcze zanim przejęli władzę. Rządy PIS-u obalili dzięki spiskowej teorii, że PIS chce inwigilować i karać obywateli. Dzięki tej antypisowskiej kampanii przekonali obywateli, że to oni są tymi, których powinni wybrać. Przedstawiając żadnego programu, ani jakiejkolwiek strategii dla Polski ograniczyli się jedynie do robienia dobrego wrażenia i tym sposobem pozostają nadal przy władzy. Platforma nie osiągnęłaby tego sukcesu bez swojego wodza. Dlatego uznawanie PO jako partii liberalnej jest nieporozumieniem moim zdaniem. To jest partia nie mniej wodzowska niż PIS i jej działalność nie ma nic wspólnego z demokracją. Już za PIS-u było jej więcej, mimo, że Geremek rozgłaszał propagandowe i bezpodstawne hasła na zachodzie Europy, że demokracja w Polsce jest zagrożona.
Polacy dali się oszukać przez specjalistów od marketingu politycznego i nadal są pod ich wpływem. Nie potrafię w takiej sytuacji przedstawić żadnego rozwiązania oprócz zachęty do otwarcia oczu i oderwania się od hipnotyzującego wpływu mediów głównego nurtu. Tylko prawda wyzwala.

10 3
ID:37393

młody

Ludzie czytajcie co piszecie?? za PiSu było OK? Jak patrze na gębę Kurskiego i jego wyczyny, Hofmana (cyt. "gdyby był mądry jak jest głupi to byłby geniuszem" co oczywiście jest prawda) który nie wie co mowi, jak świetej pamieci Gosiewski który cos mowil a po chwili dopytywal o czym rozmawial, jak Suski który poziomem przypomina mi 12 latka który trzyma jeszcze foremki w piaskownicy itp itd... Nie będe sie rozpisywal na temat PO i SLD bo są tam ludzie podobni a wszystkich wymienionych łaczy jedno- już żadzili i gówno z tego mamy. Zagłosujmy na Ruch Palikota, dajmy im sie wykazac, nowi, glowy pelne pomyslu... a po 4 latach mówmy jak czy zasluzyli..

4 8
ID:37396

Johan

Nie tak dawno, premier RP Donald Tusk oświadczył, że Polska przegoniła państwa UE, w tym Niemcy, Francję, itd. Stojąc przy mapie Europy pokazał Polskę jako zieloną wyspą. Zastanawiające jest to, że wtedy dziennikarze nie buchnęli śmiechem, czyżby dalej dziennikarze byli ubezwłasnowolnieni - może upolitycznieni ? Jest jasne, że Donald Tusk nie dorósł do roli męża stanu. Na salonach w Brukseli pełni rolę figuranta z Polski - inni rozdają karty. Politycy zachodni rozdali karty do gry w"durnia"- premier RP Donald Tusk zagrał i przegrał, dzisiaj przegraną przerzuca na społeczeństwo polskie, i słusznie, bo daje się robić w durnia. ps. gdzie Donaldowi Tuskowi do mężów stanu - Romana Dmowskiego, Ignacego Paderewskiemu, Józefa Piłsudskiego.

9 0
ID:37397

antydziałkowiec

Czyżby coraz więcej forumowiczów odzyskiwało wzrok , słuch i zdrowy rozum ? Czy JUŻ DOSTRZEGAJĄ kłamstwa politycznych krętaczy ,Czy już mają dość propagandy sukcesu w ,,wolnych mediach''? Czy ostatni ,,sukces'' Donalda (Polska jak LOKAJ w przedpokoju Europy) też dostrzegli ? Może wreszcie nastąpi przebudzenie ?

8 3
ID:37401

szuja

W RWPG Polska zdaje się , miała jednak więcej do powiedzenia.

6 3
ID:37402

cichyobserwator

Jaka krótka pamięć u was. Już zapomnieliście jak Kaczyńscy dbali o naród to przypomnę . 1. likwidacja WSI przez p. Macierewicza - do dziś państwo ( z waszych podatków co lubicie powtarzać ) płaci odszkodowania bezpodstawnie posądzonym oficerom. 2. Hubert - łyknięty bezdomny ścigany listem gończym po całym kraju. 3.Protest pielęgniarek - zagłuszanie telefonów i interwencja policji . 4. Spieprzaj dziadu - słynne pożegnanie klanu Kaczyńskich. mam wyliczać dalej ? macie racje to były rządy głownie dzięki LPR i Samoobronie bo dla nich obywatel był najważniejszy.Muszę kończyć bo pękają mi zajady ze śmiechu jak to piszę.

5 7
ID:37412

wyborca

@ antydziałkowiec , masz rację , niektórzy z nas wybudzają się z uśpienia "wolnych mediów "...

4 0
ID:37413

Oczytany

pietreq , jednym słowem twoja prawda to PiS? No to poczekaj jak PiSda ci to czego oczekujesz. Sługus kościoła zawsze zostanie sługusem. Czy to z PO czy z PiSu. Pokazali przy zaklepaniu budżetu na 2012 jacy są warci jedni drugich..Ale to nie przejdzie moderatorowi przez sitko.

2 2
ID:37418

Stacha

Mam dość POPiSu i będę głosować na Ruch Palikota.

3 6
ID:37419

antydziałkowiec

Cichy -czy piszesz o tych ,,oficerach '' szkolonych w ,,MASKBIE'' ,którzy opracowali i zrealizowali akcję ,,Żelazo'' w powiązaniu z FOZ .....i są ustawieni do 4 pokolenia ?

1 3
ID:37425

szuja

@~Stacha: Nareszcie się zgadzamy.

1 5
ID:37428

pietreq

@Oczytany, zdecydowanie uważam, że PIS zrobił najmniej krzywdy Polakom ze wszystkich pookrągłostołowych rządów. A żaden z dotychczasowych rządów nie wyrządził tylu szkód co rząd PO.

4 1
ID:37433

antydziałkowiec

Stacha - a jak poPiSowcy zrobią ,,desant ''do ,,rruchu Paliłwkota '' to co zrobisz też na ,,nowe-stare'' gęby zagłosujesz ? A może nadszedł czas by skończyć z partyjkami kolesiowsko-kanapowymi i zacząć wybierać LUDZI BEZPARTYNYCH wzorem Szwajcarii lub Szwecji ?

2 1
ID:37434

ozon

"Solider" napisales ,ze czas postawic na mlodych i zgadzam sie bo zbyt duzo"zgranych kart w tej talii" ale jak wiesz Trzeba miec zaplecze polityczne bo u nas GLOSUJE sie na partie nie na ludzi wiec zacznij budowac swoje zaplecze i TY i kazdy mlody bo bez tego ani rusz....a szkoda.

2 2
ID:37435

Tadeusz

Cichyobserwator a od czego masz zajady,pewnie od jadu wyciekającego z twoich ust.

3 2
ID:37438

załamany

@~ozon:
Już po wysłaniu wpisu miałem za złe sobie, że nie sprecyzowałem wyrażenia:
"wolą zniewolonego narodu".
Miało być "wolą zniewolonego medialnie narodu".

3 0
ID:37439

poliszynell

PO=PiS
"L. Kaczyński podczas spotkań z komunistami w Magdalence był bardzo ugodowy w stosunku do Kiszczaka i Sekuły, grzeczny. Forsował zapisy które były niekorzystne dla "Solidarności" np.: aby "Solidarność" nie była rejestrowana branżowo tylko przez rejestrację KK "S". Motywował to tym, że struktura związków branżowych jest strajkogenna, umacnia tendencje rewindykacyjne. L. Kaczyński upewniał władzę, że rozumie ich zastrzeżenia i nie chce powtórzyć sytuacji z lat 80-81. Forsował również zapis, że "S" w zakładzie pracy będzie tworzyć komisję międzyzwiązkową do rozmów z dyrekcją. Nie chciał rejestracji "S" oddolnie, tylko od górnie, ponieważ struktura oddolna jest konfliktogenna. Następnie podkreślał, że jak władza nie zarejestruje tylko jedną odgórną organizacje związkową, to władza nie będzie miała partnera!!! Chodziło jemu i Mazowieckiemu, żeby ludzie nie byli samodzielni, żeby robotnicy byli zależni od władz krajowych "S" a tam pełna kontrola wszelkiej maści agentury, tak by rozbiory Polski udały się. Ta dyskusja odbyła się w dniu 27 01 1989 roku, obrady trwały od 11,30 do 22,15 i kilka podobnych spotkań w podobnym tonie. Dalej: zgadzał się na pakiet kontrolny mandatów do Sejmu dla PZPR, a resztę... dajcie nam. Zaproponował, aby wyrzuceni z pracy działacze "S" zachowali ciągłość pracy i dostali 3 miesięczną odprawę (sic) i nie musieli wracać na swoje stanowisko pracy. Ani słowem nikt nie upomniał się o tych działaczy "S" którzy zostali wyrzuceni z Polski w stanie wojennym, żadnych rozmów o naprawieniu krzywdy ludziom i ich rodzinom którzy zostali zamordowani w stanie wojennym lub zostali ranni, żadnego zadośćuczynienia dla dzieci poległych robotników ze Śląska, Pomorza czy KGHM, tylko kupczenie interesem milionów Polaków, tchórzostwo, podlizywanie się Kiszczakowi, Sekule, Kwaśniewskiemu. W tym czasie zostają zamordowani księża Niedzielak, Suchowolec, Zych, nikt nie interweniuje u Kiszczaka, nie ma próby zerwania rozmów, jakby to ich nie interesowało. Debatowali przy suto zastawionych stołach, z wódą na nich, tak tworzyło się pseudoprawo pod niepolskie interesy, kosztem milionów naiwnych Polaków, ten teatr trwa do dziś. Proszę zauważyć, że w "demokratycznych" wyborach na urząd prezydenta zostali jak na razie tylko ci co knuli w Magdalence: Wałęsa, Kwaśniewski, Kaczyński - ci architekci porozumień z Magdalenki do dziś pacyfikują Naród. Ani "okrągły stół" ani żadna zdrada "magdalenkowa" nie była Polakom potrzebna, komuna na świecie zbankrutowała już wiele lat temu, trzeba było tylko spokojnie wyczekać rok, dwa i przejąć władzę, tak by nie dopuścić do tego co mamy dziś.
Dziś PiS, propagandowo zwalcza "okrągły stół" i ustalenia z Magdalenki, zapominając, że... to ich wodzowie też tworzyli tą niechlubną historię, odgrywając w niej kluczowe role."

1 1
ID:37440

ozon

"zalamany" mam nadzieje,ze masz na mysli WSZYSTKIE media lacznie z rozglosnia torunska czy innymi drukowanymi mediami z tej skrajnie prawicowej strony.?Nie wiem jak inni ale ja nie czuje sie zniewolony i doswiadczenie zyciowe nauczylo mnie oddzielac "plewy od ziarna'' dlatego nie czuje sie ani zniewolony ani oszukany bo...trzymam dystans i tyle

1 3
ID:37447

antydziałkowiec

Ozon- czy ci młodzi ludzie protestujacy wczoraj w Szczecinie i w Gdańsku (na mrozie o czym ,,niezależne media'' milczą) przeciwko kłamstwom Tuska zostali okłamani przez toruńska rozgłosnię ? Czy przez propagande sukcesu lansowaną przez ,,niezależne ''od po media na koszt podatników ? Pytanie jest proste -odpowiedź również .

5 1
ID:37452

Moher

Ozon- To dzięki mądrej i dalekowzrocznej POlityce Polskiej Zjednoczonej Platformie Obywatelskiej i mediom polskojęzycznym, mamy takie takie cuda

6 0
ID:37456

cichyobserwator

@~Tadeusz: Czy w tym co napisałem jest coś co wymyśliłem czy tylko przypomniałem jak było.Jak Anty obraża i wypisuję swoje urojenia to jest OK , a jak ja przypominam fakty o tych co podobno tacy wielcy byli to od jadu? Ciekawe co Antydziałkowcowi wycieka wszystkimi otworami jak tworzy swoje paszkwile?

0 2
ID:37484

szuja

@~ozon: szkoda to jest jak ............ktoś kaleczy polski język.

2 0
ID:37496

antydziałkowiec

No, cichy -tu przesadziłeś -nazywać ,,paszkwilami'' cytaty z ,,niezależnych mediów'' , a feeee? Ja rozumiem ,że chciałbyś może miód na uszy z tych ,,niezależnych mediów'' sączyć ale one są takie niezależne jak z ciebie ,,ksiądz biskup'' , więc muszą ,,grać'' tak jak im ,,mistrz'' propagandy zagra ,bo inaczej platforma........ cyfrowa ,,demokratycznie'' przejdzie koło nosa ....a ja ośmielam się tylko te ,,niezależne ..............'' cytować .

1 0
ID:37497

cichyobserwator

@~antydziałkowiec: Raz już prosiłem - zdefiniuj w/g ciebie co to są " niezależne media " i może wymień kilka jeśli znasz jakieś oprócz Onetu oczywiście.

0 2
ID:37548

Moherowa Koalicja

cichyobserwator- Przeczytaj Kodeks Etyki Dziennikarskiej ,kiepsko z tobą , z przyjemnością Poczytamy Ci broszurki z serii POczytaj mi mamo

2 0
ID:37631

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA