"Włocławski skrzypek Marek Dzięcielewski odznaczony przez...

"Włocławski skrzypek Marek Dzięcielewski odznaczony przez prezydenta Rzeczypospolitej
Wniosek złożył prezydent Płocka.
Na wniosek prezydenta Płocka i tamtejszej Orkiestry Symfonicznej Marek Dzięcielewski otrzyma brązowy krzyż zasługi za osiągnięcia w dziedzinie muzyki.

Marek Dziecięlewski jest muzykiem od 30 lat. Ukończył studia uniwersyteckie w Krakowie i muzyczne w Bydgoszczy. Na stałe współpracuje z wieloma muzykami we Włocławku, z Płocką Orkiestrą Symfoniczną, Instytutem Chopina we Francji.Uczy także w szkole muzycznej im. Czesława Niemena.
11 lutego wystąpi we włocławskiej galerii z koncertem karnawałowym."

4 komentarze

antydziałkowiec

Ale stres -przeczytałem ,,SKRZYPEK'' ?????i już się wystraszyłem ,że Skrzypek w tym też jest dobry .......... Ufff jaka ulga .....że nie będzie występował ...na ,,ambonie''. A poza tym oczywiści wielkie gratulacje dla utalentowanego włocławiaka .

0 0
ID:37540

ozon

Iesli jest wloclawianinem to szkoda ,ze pan Palucki o to nie wystapil no ale coz moze takie sa procedury bo rozumie ze nie mieszka we Wloclawku? Jesli zas nie procedury{o czym jestem raczej przekonany} to prezydent naszego miasta dal plame a elektorat niech to ZAPAMIETA.....

0 0
ID:37543

szuja

Na czyj wniosek,Pałuckiego?

0 0
ID:37550

muzyk

Niech się podzieli medalem z żoną - wybitnym muzycznym pedagogiem, dzięki której muzyka dla wielu dzieciaków z pasji stała się mordęgą. Pozdrawiamy p. Marzanno.

1 0
ID:37555

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA