No i prosze! Warto czasami ogladacTV. Dowiedzialem sie ,ze...

No i prosze! Warto czasami ogladacTV. Dowiedzialem sie ,ze mamy u nas w kraju instytucje pod tytulem"vice-prezydent" bo chyba w takiej roli wystapila pani Komorowska! Kolejna "wpadka" pracownikow Kancelarii a i samego Prezydenta . Wydaje mnie sie ,ze to bylo OFICJALNE spotkanie glowy panstwa a nie prywatna kolacja czy sniadanie panstwa Komorowskich? W jakiej roli zatem byla pani ANNA? Konia z rzedem temu kto mi to wyjasni. Oj poza pania Kwasniewska to jakos nie bardzo te Pierwsze Damy...takie jest moje wrazenie.

31 komentarzy

Johan

Dlaczego piszesz poza panią Kwaśniewską ?to dlaczego pani Jolanta Kwaśniewska prezes Fundacji Porozumienie bez Barier, nie chciała ujawnić finansów fundacji przed komisją śledczą W wygłoszonym przed komisją oświadczeniu Kwaśniewska uznała, że staje przed posłami bez powodu, a jedynym motywem jej wezwania jest motyw polityczny. "Ani ja, ani moja fundacja Porozumienie bez Barier nie ma żadnego związku z badaną przez komisję sprawą" - podkreśliła pani prezydentowa.

Członkowie komisji do spraw PKN Orlen chcą pytać prezydentową między innymi o sponsorów fundacji "Porozumienie bez Barier", o rzekome finansowanie fundacji przez Edwarda Mazura. Polonijny biznesmen podejrzany jest o udział w zabójstwie generała Marka Papały.
Pierwszy który wpłacił 100000 dolarów na fundacje Pani Kwaśniewskiej był Andrzej Gołota ,który otrzymał w USA od męża pani Kwaśniewskiej żelazny list.Nadmieniam ,że Andrzej Gołota ścigany był listem gończym przez prokuraturę RP ,za rozróbę we Włocławku.Pan Aleksander Kwaśniewski prezydent RP powiedział że przed komisją może zatańczy i zaśpiewa A to ci dopiero wzór do naśladowania ?

4 3
ID:37914

antydziałkowiec

Myśle ,ze powinieneś zapytać o to panów zwiedzających Wąchock ,oni znają odpowiedzi na wszystkie pytania ....zwłaszcza dotyczace politykierow ...

3 2
ID:37916

Tomek.L

Ozon - Podaj mi proszę swe wykształcenie w zakresie protokołu dyplomatycznego.

3 3
ID:37926

ozon

a to juz moja sprawa i pozwol ,ze nadal pozostane aninimowy we wszystkich aspektach. Nie trzeba wyksztalcenia zeby miec tzw wyczucie sytuacji bez wzgledu kogo to dotyczy a zwlaszcza jak sie jest zona Prezydenta TYLKO zona ! no ale coz sa rozne sposoby uprawiania polityki a ten nie nalezal do ELEGANCKICH co z przykroscia stwierdzam.

5 3
ID:37927

antydziałkowiec

,,nie trzeba mieć wyksztalcenia ,zeby miec tzw wyczucie sytuacji '' -a od tego juz tylko krok do ,,ja siem nie muszem na niczym znać wystarczy ,ze umie zarzundzać''.......żenada ....po podstawówce też można byc prezydentem? Chyba tylko na ,,zielonej wyspie ''...

2 6
ID:37928

Tomek.L

Ozon - z przykrością stwierdzam, że Twoja znajomość protokołu dyplomatycznego wg. mnie równa jest zeru. Nie sądzę żeby komórka w kancelarii Prezydenta odpowiedzialna za PD dopuściła do sytuacji, w której żona - nawet Prezydenta występuje z małżonkiem jeżeli protokół tego nie przewiduje. Dla mnie post na poziomie niestety "pogromcy POD".

3 2
ID:37929

ozon

masz prawo do swojej oceny ale ja pozostane przy swojej i maly drobiazg tzw Protokol dyplomatyczny' to zupelnie cos innego i czego innego dotyczy niz TEGO wlasnie spotkania..masz prawo nie wiedziec czy mylic pojecia bo zdarza sie kazdemu. Wyobraz sobie ze prezes jakies firmy spotyka sie ze swoimi kontrahentami by omowic poliyuke firmy a u jego boku siedzi zona? Owszem moze tak byc ale nie na roboczym spotkaniu ewentualnie po i pozostane przy swoim zdaniu czy Ci sie to podoba czy nie.PozdrawiamInteresy moje REPREZENTUJE PREZYDENT jakbys nie wiedzial zona to dodatek.....

2 3
ID:37931

pietreq

Z akt IPN więcej można się dowiedzieć, niż z telewizji.
Rodzice prezydentowej Hana Rojer, która podczas okupacji zmieniła nazwisko na Józefa Deptuła oraz Jan Dziadzia byli funkcjonariuszami Ministerstwa Bezpieczeństwa Publicznego, a później MSW. W końcu lat 60-tych w czasie czystek antysemickich zwolnieni z komunistycznego ministerstwa odpowiedzialnego za masowe krwawe represje na Polakach, ale pozostali działaczami PZPR.

Dziadkowie Anny Komorowskiej ze strony matki - Wolf i Estera Rojer przed wojną mieszkali w Warszawie, byli rzeźnikami. Babcia pierwszej damy została rozstrzelana w 1943 roku za nielegalny handel, dziadek zmarł rok wcześniej w szpitalu. Hana Rojer zmieniła nazwisko na Józefa Deptuła i została córką Jana i Stanisławy. Do momentu wywozu do Niemiec mieszkała ul. Radzymińskiej na Pradze w Warszawie.

Po wyzwoleniu spod okupacji hitlerowskiej 16-letnia Józefa wróciła do ojczyzny. Zamieszkała z kuzynką Anną Wojszelską w Białymstoku. Krewna, która była działaczką Komunistycznego Związku Młodzieży Polskiej, PZPR, pracownikiem Wojewódzkiego Urzędu Bezpieczeństwa Publicznego załatwiła jej prac w UBP. Dziadkowie Anny Komorowskiej ze strony ojca Jana Władysław i Zofia Dziadzia pochodzili z Krakowa.

Józefa i Jan Dziadzia w dwa lata po nardzinach córeczki Anny, w 1954 roku mieli się zwrócić z wnioskiem o zmianę nazwiska na Dembowscy.

1 1
ID:37934

tomek.l

Ozon - Zdziwiłbyś się wiedząc, że Protokół Dyplomatyczny to jednak nie taki drobiazg. Ale widzę, że zamiast trochę poczytać Wolisz mieć już całkiem ukształtowany "światopogląd" jak obecny w każdym poście tego forum jeden z walczących z kształtującymi wg. własnego uznania swój kawałek ogródka. Pozdrawiam

1 0
ID:37945

ozon

no i na tym polega "wolnosc slowa i mysli" Nie jestem tu po to by zyskiwac czyjkolwiek poklask i wiem ze nie kazdy musi podzielac moje zdanie. Swiatopoglad to szerokie pojecieTomku i z zalozenia kazdy ma prawo miec wlasny . Jestem czlekiem po 55 tce wiec jakies tam doswiadczenie mam. Zarozumialstwem z mojej strony byloby gdybym uzurpurowal sobie racje we wszystkim . Daleki jestem od oceniania ludzi na podstawie ich postow a ze moje sa inne...no coz juz napisalem ze"wyindywidualizowalem sie...." Miec swoj "kawalek ogrodka" jak napisales nie jest niczym zlym a ze "ogrodek" rozni sie od innych .....Milego dnia

0 0
ID:37947

Johan

@~ozon: a to co ja wykopałem o Fundacji Porozumienie bez Barier pani Jolanty Kwaśniewskiej, tak wyróżnioną przez ciebie Różnimy się i to bardzo ~ ozon
http://aferyprawa.eu/content/FUNDACJA-PRANIE%20PIENIEDZY.htm

1 0
ID:37951

antydziałkowiec

Tyle tylko ,że w twoim ogródku pełno chwastów pozostawiałeś ....

1 0
ID:37955

ozon

no i chochlik drukarski ma radoche uzurpowal mialo byc sory.

0 0
ID:37960

ozon

Johan ja jak piszesz"wyroznilem Kwasniewska bo jako Pierwsza Dama byla perfekcyjna na tle nastepczyn i tyle.Po co szukasz w mojej wypowiedzi "drugiego dna"? Jednemu podoba sie matka ,drugiemu corka ,a trzeciemu obie i co z tego ma wynikac??? Oj ludzie ludzie......Czy jak napisze ze Raczek to dobry krytyk filmowy i inteligentny facet to znaczy ze i ja jestem gejem??? Zastanow sie troche chlopie.

0 1
ID:37975

Johan

@~ozon:nie liczy się uroda i słowa liczą się czyny chłopie,chyba jesteś młodym człowiekiem, Chłopie to są fakty ,które szkodziły wizerunkowi zarówno J Kwaśniewskiej i A Kwaśniewskiemu Poczytaj sobie na necie o Fundacji twojej idolce.Tu nie jest wybieg dla modeli,Teraz w programie TVN Style poucza mężczyzn " Panowie myjcie częściej głowę' (słowa pani Jolanty Kwaśniewskiej) a może żeby zaapelowała tymi słowami.Panowie nie pijcie alkoholu bo was dopadnie wirus filipiński.

2 0
ID:37983

Moherowe Towarzystwo

@~ozon: Jolanta Kwaśniewska zaczęła wieść żywot "damy". Spotyka się z Hilary Clinton .
Pod nazwiskiem prezydentowej zostaje założona: Fundacja Porozumienie bez barier. Chociaż, wchodząc na strony "porozumienia" na wstępie napotykamy jakieś dziwne bariery [bajery?] techniczne, brak listy sponsorów itp.
Sprawdzonym dawno, choćby przez Lenina, czy Stalina, lubili fotografować się z dziećmi, a aktualnie Putina jest "numerem na dzieci", Jolanta więc niesie pomoc dzieciom ubogim, niepełnosprawnym itp. Realizuje profesjonalnie i medialnie przygotowane programy: "Motylkowe szpitale", "Możesz zdążyć przed rakiem", "Tęczowy most", "Otwórzmy dzieciom świat" itp.
Początek tej charytatywnej działalności był arcyciekawy. Kwaśniewska zwróciła się do wszystkich [jeszcze wtedy 49 wojewodów] o spis firm, które będą mogły jej udzielić wsparcia materialnego dla prowadzonej przez nią działalności. Cóż, jak widać z oficjalnych stron fundacji, działalność zaistniała, fundacja Jolanty wydaje setki tyś. złotych tak więc odpowiednie wsparcie "doszło", tylko jakoś nie bardzo wiadomo od kogo, ile, i co w zamian...??? Nie każdy może być żoną prezydenta.
Podobno dzięki staraniom Jolanty, 2500 dzieci odwiedziło kilka krajów [i Watykan w jej towarzystwie] świata. Tylko po co im świat, jak często są nieuleczalnie [w Polce] chorzy, lub tak jak w Bieszczadach, nie mają co wziąć na śniadania do szkoły? A szkoła też dzięki polityce nie ma kasy na dożywianie...chyba tylko żeby "prezydentowa" mogła ich odwiedzać, gdzieś tam daleko? ....

2 0
ID:37990

amityr

@~Johan: Chyba zdjęto ten temat.Mam granatowy ekran

1 0
ID:37995

ozon

Jak czytam to wszystko to padam martwym bykiem ze smiechu......Jakas dzika zawisc ogarnia Was. Z badan wynika ze taka postawa charakteryzuje tych ,ktorym nie wszystko co chcieli udalo sie. Plawicie sie w tych oszczerstwach, w oluwaniu wszystkiego czego nie akceptujecie czego nie rozumiecie,To prymitywne myslenie. Dyskusja z takimi tekstami nie ma sensu i powiem tak jest mi WAS poprostu zal.

0 1
ID:37999

antydziałkowiec

A ten ,,mały domek '' na Mazurach to też w ramach ,,tej'' fundacji kwaśniaków ?

1 1
ID:38004

Johan

amityr-wpisz w Google AFERY PRAWA FUNDACJA POROZUMIENIE BEZ BARIER

1 0
ID:38007

Johan

@~antydziałkowiec: Tajemnica willy w Kazimierzu
: Byłej parze prezydenckiej powodzi się nie najgorzej. Nie tak dawno kupili apartament w Wilanowie, jednej z najdroższych dzielnic Warszawy, a kilka dni temu sfinalizowali zakup domu w Kazimierzu Dolnym. Willa warta jest, bagatelka, 800 tysięcy dolarów, czyli około 2 mln złotych! Państwo Kwaśniewscy zażądali, by dotychczasowa właścicielka willi Maryla J. (...) [w oryginale podane nazwisko] (63 l.) wyprowadziła się z niej do końca tego tygodnia. () Willa prezydencka jest ogromna. Ma ponad 400 metrów. Dom ma dwa poziomy i poddasze, na którym znajduje się jeden pokój. Na parterze jest ogromna jadalnia urządzona biedermeierami, wartymi 500 tysięcy złotych. Meble te, jak ustaliliśmy, zostaną w domu.

12 kwietnia 2006 r. lubelska Gazeta Wyborcza podaje swoje ustalenia dotyczące nieruchomości: Czy prezydencka para kupiła willę w Kazimierzu Dolnym? Wczoraj dotychczasowa właścicielka wyprowadzała się z rezydencji na wzgórzu. () Po południu przed domem stała furgonetka, do której kilku mężczyzn pakowało rzeczy. Jednak nie udało nam się obejrzeć posesji, bo na nasz widok zamknęli bramę. Także właścicielka willi nie chciała z nami rozmawiać. Płot z państwem Kwaśniewskimi ma dzielić Henryk Walkiewicz: Tak, tak, to już sprzedane prezydentowi. Ta pani się już wyprowadza potwierdza pan Henryk. Ja się cieszę z takiego sąsiedztwa, będzie spokój, ochrona.

Następnego dnia Wyborcza powtarza, że do willi położonej obok baszty i niedaleko kazimierskiego rynku wprowadzą się niebawem Kwaśniewscy. Jak już pisaliśmy, prezydencka para kupiła tam dom z ogrodem i widokiem na Wisłę. Przy okazji gazeta wylicza sławy, które wcześniej zamieszkały w okolicy: Zanussi, malarz Jan Wołek (przez wiele lat artysta mieszkał w willi, którą właśnie kupili Kwaśniewscy), Romuald Lipko z Budki Suflera, Daniel Olbrychski, Jadwiga Staniszkis.

Dziennik Wschodni prowadzi dalsze śledztwo. W artykule Dom dla prezydenckiej pary czytamy: Dwa miliony złotych zapłacili państwo Kwaśniewscy za willę w Kazimierzu Dolnym dowiedzieliśmy się nieoficjalnie. W kolejnym tekście Porozumienia nie ma. Jest bariera reporter Dziennika Wschodniego relacjonuje: Jolanta Kwaśniewska w telewizji zaprzeczyła, że dom kupiła. Zdementowała też informacje, że transakcję miał badać urząd skarbowy. Ponieważ z naszych ustaleń wynika, że Kwaśniewscy prowadzili jednak rozmowy w sprawie zakupu domu od Marii J. (...), skierowaliśmy do Jolanty Kwaśniewskiej pytania na piśmie. Ale na odpowiedź nie doczekaliśmy się. Dostaliśmy jedynie pismo od Małgorzaty Dębek z Fundacji Porozumienie bez barier z wyjaśnieniem, że pani Kwaśniewska nie zamierza odpowiadać na tak osobiste pytania. Ostatnio dowiedzieliśmy się nieoficjalnie, że państwo Kwaśniewscy sporządzili umowę przedwstępną z właścicielką upatrzonej willi. Podpisanie właściwej umowy może nastąpić w dowolnym momencie.

2 0
ID:38008

ozon

Masz mozliwosc zgloszenia swej wiedzy do prokuratury jako prawy obywatel to zrob to i nie dziergaj o tym w necie za zaslona animowosci bohaterze i prawy obywatelu! Psy szczekaja a karawana idzie dalej..wiec szczekajcie kundelki do woli!

1 3
ID:38018

antydziałkowiec

Obłuda kawasniaków jest powszechnie znana tylko ...niektorzy udają ,że nie wiedza ....a Kazimierz ...coż tam parchami jedzie na kilometr ..a swój do swojego ciągnie .....szkoda ,że za pieniądze podatników .

2 1
ID:38023

brunetka i blondynka

@~ozon: Słuchaj pani Kwaśniewska jest mgr prawa i w majestacie prawa kręci się lody, dziecino ci co piszą prawdę i podają fakty, ty nazywasz ich kundelkami ależ z ciebie" yntelygent" .Stwierdzić należy i to z przerażeniem, że masz deficyt wiadomości .Pewnie ugnieciony masz mózg przez polskojęzyczne media.

2 0
ID:38031

ozon

Mylisz sie "farbowana inteligencjo" Prawda to pojecie wzgledne i subiektywne. Kazdy karmi sie taka jaka lubi . Nie mam czasu zasmiecac sobie glowy historiami kto z kim spal i dlaczego sie nie wyspal... Najlepiej zyc swoim zyciem. Wyciaganie "Trupa" z szafy jest de mode" ale jak ktos lubi odgrzewane kotlety to smacznego..Lepiej miec deficyt glupich wiadomosc bo chronie swoj unysl przed takim "spamem" nie karmie sie padlina wegetarianizm polecam!

1 1
ID:38039

pietreq

@Johan, nie wiem, czy to prawda, ale Kwaśniewski do grupy Bilderberg należy. Wiesz coś o tym?

3 0
ID:38043

Johan

@~pietreq: Grupa Bilderberg albo Klub Bilderberg nieformalne międzynarodowe stowarzyszenie wpływowych ludzi ze świata polityki, biznesu i przemysłu. Spotkania grupy odbywają się raz do roku. Podczas nich omawiane są najważniejsze w danym czasie dla świata sprawy dotyczące bezpieczeństwa, polityki i gospodarki,w br maja się spotkać w St Moritz zapewne znajdziesz w necie bardzo dużo na ten temat.

3 0
ID:38048

Johan

@~pietreq: Tu masz link poczytaj, może ta lista co nieco odpowie Ci na to pytanie-http://www.grazingsheep.com/artp/glob/2008/2008_06_bilderberg.htm

2 0
ID:38049

amityr

A Ola jak to Ola.

1 0
ID:38063

pietreq

Dzięki za linka. Jednak to nie plotka. Dodam tylko, że celem tej tajnej organizacji jest stworzenie jednego globalnego rządu i wprowadzenie Nowego Światowego Porządku (NWO).

3 0
ID:38066

antydziałkowiec

Johan -nie podoba ci się ...GLOBALIZACJA ..? To takie mądre i niewinne słowo ...

1 0
ID:38085

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA