Zawsze słyszałem i znowu słyszę Zachód, Zachód. A tam...

Zawsze słyszałem i znowu słyszę Zachód, Zachód. A tam nas tak lubią ,ze mało co nam oczu nie wydłubią.Hahaha
http://www.dziennikzachodni.pl/artykul/424167,w-holandii-narasta-ksenofobia-wobec-polakow,id,t.html

9 komentarzy

antydziałkowiec

A ja pamietam jak komuna(też ,,niezależne media'') nazywała Polaków pracujących za granicą nierobami ,złodziejami ,pijakami i......wyjechałem by to zobaczyc i poprawić byt mojej rodziny i.....zaskoczenie : od razu praca w zawodzie ,szacunek u wlaściciela ,pomoc w zanalezieniu mieszkania i 10 krotnie większa pensja niż w PRL .Ale niestety uwierzyłem politykierom i ,,patriotycznie'' wrócilem....żeby politrykierzy ukradli mi emeryturę ....teraz młodszym odradzam takie nierozważne posunięcia .

1 3
ID:37976

Zibi.

Problem polega na tym, że wiekszość tych którzy opuszczaja kraj to niewykształceni z niskim poczuciem samooceny. Sam kiedys pracowałem jako fizyczny na budowie w RFN i było całkiem fajnie bo robiłem to w czasie studiów. Później trafiłem znów na Zachód ale juz nie jako fizol ale specjalista i pracowałem w miedzynarodowym zespole. Po kilku miesiacach pracy zarówno Niemcy jak i Duńczycy czy brytole nabrali duzego szacunku wobec Polaków ;-) Zachęcam zatem do nauki i ciezkiej intelektualnej pracy to nikt nas nigdzie nie będzie porównywał do śmieci i złodziei.

3 1
ID:37982

amityr

@~Zibi.:
Jakoś przez te 20 lat nic się nie zmieniło!!!Gdzie tam nam do Marokańczyków, Irańczyków czy innych muzułmańskich nacji. Przecież do takich Belgów, Francuzów czy innych nacji nie śnię się nawet porównywać.

2 0
ID:37993

ozon

Zibi i o to wlasnie chodzi.Amityr, swiete slowa 20 lat minelo jak jeden dzien a kraj dalej nie jest zreformowany i pora to zrobic nawet za cene spadku poparcia. W domu jak rodzic jest bardziej wymagajacy tez maja do niego pretensje i zal ale to co dzisiaj wydaje sie zlem wyjdzie nam na dobre. Grekom tez zylo sie jak w raju...pozornie. REFORMYCZAS ZACZYNAC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

1 0
ID:38003

pietreq

@Zibi, nie każdy jest powołany do pracy umysłowej. Z tego co napisałeś można wywnioskować, że pracownik fizyczny jest kimś gorszym, nie zasługującym na szacunek. Moim zdaniem kształcenie się po to, aby zasłużyć sobie na uznanie innych, to nic więcej jak wzięcie udziału w wyścigu szczurów. Dla mnie o wiele bardziej na szacunek zasługuje ktoś, kto rezygnuje z "bycia kimś" dla "bycia sobą", aby realizować w życiu swoje powołanie, bez względu na to, czy ma to być praca fizyczna, czy umysłowa.

4 0
ID:38005

pietreq

@ozon, łatanie dziury budżetowej nazywasz reformowaniem kraju?
Piszesz tak, jakby nowa partia objęła władzę i zaczęła od reform. A kto rządził w poprzedniej kadencji?
I już ostatnie pytanie: Czy Ty celowo obrażasz inteligencję uczestników tego forum?

2 0
ID:38006

antydziałkowiec

Pytanie jak ta dziura powstała w ciągu miesiąca po ogłoszeniu wyników wyborów ??????....nagle z ,,zielonej wyspy '' ktoś wywiózł wszystkie (prawie ) pieniadze(na Florydę?) i ,,haratajacy w gałę '' tego nie zaobserwował ? I udaje teraz ,,brak refleksu ''? I odwraca uwagę podatników od kwoty jaka ,,wyjechała'' ? Grube nici..... grube nici .... i czapka ...

0 1
ID:38057

amityr

@~antydziałkowiec:
Tusk od rozstania ze Schetyną ćwiczy w tenisa.

0 0
ID:38065

antydziałkowiec

Na posiedzeniach rządu (kabaretowych ) panowie mówia coś innego ....polecam ..KMN i Ani Mru Mru są na tych posiedzeniach bezbłędni ...

0 0
ID:38084

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA