Chciałabym ostrzec wszystkie panie myślące o zakupie...

Chciałabym ostrzec wszystkie panie myślące o zakupie nowych butów.
Nie polecam, a wręcz odradzam wam zakup butów w sklepie "M...." na ul. Plac Wolności.
Dokonałam tam zakupu obuwia przed świętami Bożego Narodzenia. Za buty zapłaciłam 70 zł, dla niektórych to śmieszne pieniądze dla mnie nie. Buty użytkowałam w normalny sposób do dnia 18.01.2012r wtedy też odkryłam uszkodzenia obuwia, (Wytarcie się wewnętrznego materiału, prucie się wkładki oraz pękanie zewnętrznej części "skóry")które jak się okazało było wadą wyrobu, a nie moją.
Buty oddałam na reklamację, po 14 dniach otrzymałam odpowiedź z w/w firmy: "...nasz rzeczoznawca nie stwierdził wady wyrobu. Decyzję swoją uzasadnił NIEDOPASOWANIEM, bądź tęgość butów do stopy w momencie zakupu." Odwołałam się od tej decyzji, w sklepie połączono mnie telefonicznie z panem pracującym w firmie w dziale reklamacji, który w bardzo NIE UPRZEJMI, a wręcz CHAMSKI sposób wytłumaczył mi, że mimo swojego wieku nie potrafię kupować obuwia, a ich buty produkowane są z najlepszego materiału. Pytanie tylko, które buty z najlepszego materiału rozchodzą się po niecałym miesiącu. Po rozmowie z panią w Urzędzie Konsumentów zostałam poinformowana, że nie jestem pierwszą osobą, która została oszukana przez w/w firmę oraz o tym, iż firma ta nie robi sobie nic z jakichkolwiek pism urzędowych.

7 komentarzy

mieszkaniec włocławka

Już kilka razy pojawiały się skargi na ten sklep na tym forum. Skrzyknijcie się razem i działajcie u rzecznika praw konsumenta. Szkoda tylko, że nie pada tutaj pełna nazwa tego sklepu bo jestem bardzo ciekawy co to za "firma".

3 0
ID:38280

antydziałkowiec

We Włocławku takich naciągaczy jest więcej i w supermarketach i we gakerii .Przed zakupem radzę uzyskać potwierdzenie na piśmie ,czy sklep respektuje ustawę konsumencką w zkresie reklamacji.... ..jeśli nie to ...wychodzimy i u tych szmaciarzy nie kupujemy .Chyba ,że macie za dużo kasy i czas na wędrówki po sądach ....? I chcecie zasponsorować włascicielowi kolejna terenówkę , rasowego pieska i wczasy w Egipcie ...wtedy kupujcie tylko w TAKICH sklepach ....A ich właściciele naciagacze(np. z Bydgoszczy) będą się z was śmiać ...pod ladą ...

3 1
ID:38282

konsumentka

Dlatego właśnie wolę wstrzymać się z zakupem obuwia, do momentu kiedy mam trochę więcej gotówki. Kupuje buty sobie, mojemu dziecku zawsze w D...... i mam pewność że nie pożałuje wydanych pieniędzy. Nie stać mnie na zakup tańszych (chociaż w D..... są też przystępne ceny) butów ponieważ miesiąc, dwa i musiałabym rozglądać się za nowymi. A to jednak wychodzi tak samo jakbym od razu kupiła porządne buty, a czasem wychodzi jeszcze drożej.

2 0
ID:38288

antydziałkowiec

@~konsumentka: To prawda biednych nie stać na tanie obuwie ,ale prawdą też jest ,że we Włocławku ruch konsumencki wcale nie działa , więc obuwniczy naciagacze - mają się dobrze Bo nie ma się im kto dobrać do ....dokumentacji handlowej - a tam jest pies pogrzebany - zgodność i pochodzenie butów z posiadanymi dokumentami ....fachowcy wiedzą o czym piszę ....

2 1
ID:38294

amityr

Co one z tymi butami ? Wychodzi mi ,że Panie chodzicie tylko w jednych butach.Stąd problem . Te same buty powinny być noszone chociaż co drugi dzień,nie częściej.

0 0
ID:38332

amityr

Zapomniałem dodać ,że natomiast skarpetki trzeba co dzień zmieniać.

0 0
ID:38333

antydziałkowiec

@amityr: Zapomniałeś jeszcze dodać ....nie w deszczu , nie pod górę , i nie z góry, nie szurać -tak mówią ci naciągacze ....a może ty jesteś jednym z tych obuwniczych naciagaczy ?

0 0
ID:38355

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA