Obrońcy szkoły w Lubaszczu wciąż walczą Coraz mniejsze...

Obrońcy szkoły w Lubaszczu wciąż walczą
Coraz mniejsze szanse na uratowanie Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych w Lubaszczu. Rozstrzygnięć spodziewać się można w przyszłym miesiącu.
W jakiej epoce żyjemy ? Trzeba walczyc o szkoły, bo rzad chciałby miec w kraju analfabetów, zeby nimi łatwiej maniupulować. Na co ida nasze podatki ? Zeby swita na górze bawila się naszym kosztem ?

12 komentarzy

antydziałkowiec

Kiedyś wprowadzano powszechną oświatę w ramach hasła ,,1000 szkół na 1000 lecie'', następnie było hasło ,,Polska krajem fachowców'' i rozbudowywano szkolnictwo zawodowe .......po czym odkrywczo stwierdzono ,że fachowców mamy za dużo i likwidowano szkoły zawodowe ....obecnie obowiazuje chyba zasada po co nam tyle szkół ponadgimnazjalnych , po co uczyć w normalnych warunkach - zlikwidować a kasa do podziałudla ,,elity'' partyjnej(na kampanię ...) .Chyba liczba 1000 zlikwidowanych szkól już została praekroczona ...A za rok możemy usłyszeć ...pomyliliśmy się, mieliśmy niedokładne dane ....i może ..przepraszamy....tak jak przy ACTA ...i przy lekach dla emerytów ...itd.... itd ....

10 6
ID:38534

pikpok

a co? może państwo ma utrzymywać puste szkoły? nauczycielom dawno się już marzy, aby klasy liczyły po kilku uczniów... a gdzie wtedy będzie konkurowanie między uczniami? Nas w klasie było 32 i jakoś wszyscy wyrośli na wmiarę porządnych obywateli! nauczyciele nie muszą się wysilać ani konkurować bo im się wszystko należywedle ich karty! kiedy Nasz naród się obudzi i zrobi z nimi porządek???

9 10
ID:38537

Ada

@~pikpok: Jeżeli sa takie poglądy i uwaza się, ze likwidacja szkól jest rzeczą normalna, to w to im graj, pozwalają sobie na chwyty ponizej pasa. Przy takiej mentalnosci nie może być w naszym kraju dobrze.

10 5
ID:38540

świnka Peppa

O! No pikpok znów miesza :) Uwierz, że w każdej ze szkół będą zwolnienia. Więc już daruj sobie te wieczne najazdy na nas.
I taką prawdę ci powiem: zwolnią tych, co znajomości nie mają, a zostaną ci z koneksjami, choćby do pracy nauczyciela się w ogóle nie nadawali.

A zdania zaczynamy wielką literą, mądralo z trzydziestodwuosobowej klasy :P

10 5
ID:38542

antydziałkowiec

poco ksztalcić młodziez -nieukami łatwiej rządzić ...nie przeczytają ustaw ,można im głupot naopowiadać i uwierzą ,że 250 Euro na miesiąc to europejska norma ...

9 4
ID:38543

pikpok

chrum chrum chrum... kto wpuścił tutaj trzodę???

prawda boli? dlaczego ja muszę pracować 8 h dziennie? a Wy ty 2-4? dlaczego ja mam tylko 26 dni urlopu a Wy około 100? dlaczego ja odejde na emeryturę w wieku 67 lat a Wy 60? czym ja, mój sąsiad, pani w sklepie, pan w autobusie różni się od Was? dlaczego je nie mam podwyzki od trzech lat a Wy macie co roku? dlaczego ja za 40 h pracy tygodniowo mam 1200 zł a Wy za 18 ok.2000zł? dlaczego Wy macie dodatki wiejskie, motywacyjne itd?

3 6
ID:38579

świnka Peppa

Wiem czym ja różnię się od Ciebie. Wychowaniem i kulturą.

Poza tym ja też w życiu pracowałam fizycznie za najniższą krajową. W dodatku na czarno, bo tacy są dzisiejsi pracodawcy. Studia rozpoczęłam późno, ale wiedziałam, że jeśli tego nie zrobię, to cwaniacy będą mnie dalej wyzyskiwać. Dzięki stypendium naukowemu, mogłam dobrnąć do końca, bez świadomości bycia ciężarem dla rodziny. Pracę zdobyłam tylko na chwilę, bo zaraz zwolnienia.Zarabiam 1500 zł (a w pracy spędzam średnio 25 godzin - tak, mniej niż Ty, ale do jasnej anieli, nie jest to 18 godzin). A od większości panów w autobusie różnię się tym, że stoję, podczas gdy oni siedzą, pomagam wnieść wózek obcym kobietom, podczas gdy oni odwracają wzrok i wiem do czego służy antyperspirant.

Podsumowując: sączy się z Ciebie jad, a nie masz ZIELONEGO pojęcia o pracy nauczyciela dziś. Gdyby nie to, że zależy mi na dzieciakach, których rodzice nie poświęcają im nawet 10 minut dziennie, już dawno odeszłabym. Nigdy w życiu nie słyszałam tylu inwektyw od ludzi (podobno na poziomie), co po rozpoczęciu pracy w szkole. To smutne. Naczytacie się głupot i tak powtarzacie. A Ty, pikpok, to już szczególnie masz jakiś problem. Z tego co wiem, we Włocławku jest kierunek nauczycielski. Śmiało, spróbuj, Na zmianę zawodu, na ten rozkoszny, przynoszący same korzyści, nigdy nie jest za późno.

6 1
ID:38584

dzonny_killer

wybacz Peppo, ale pikpok ma rację, choć może źle słowa dobierał...

4 4
ID:38588

antydziałkowiec

@~świnka Peppa: Wakacje ,ferie ..owszem ,ale kto ma w domu ,,ciało pedagogiczne'' ......ten wie ile to ,,wolne'' kosztuje na codzień ...Masz rację -krytycy powinni posmakować na własnej skórze ...tego miodu....

5 3
ID:38594

zbuntowany_kaloryfer

Imć Zegadłowicz powiedział kiedyś: "Kogo bogowie chcą ukarać, tego czynią pedagogiem";)))

3 3
ID:38645

Zażenowany

@zbuntowany_kaloryfer: Szkoda mi cię ludziku. Naprawdę.

1 1
ID:38678

zbuntowany_kaloryfer

Szkoda to jest wtedy, gdy krowa wpadnie do studni. Bo ani mięsa, ani wody, ani gnoju, ani mleka. Ludziku. A "naprawdę" to umarł Kopernik;))
I już nie bądź taki zażenowany, bo przepukliny się nabawisz;))

1 2
ID:38692

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA