A jednak na przekór malkontentom POLSKA będzie krajem...

A jednak na przekór malkontentom POLSKA będzie krajem najszybciej rozwijającym się w UNII!Czarne scenariusze się nie sprawdzą i bardzo jestem szczęśliwy z tego powodu chciało by się rzec za Ferdkiem Kiepskim:"a co? zatkało kakao?

24 komentarze

szuja

Pragnę tego jak kania dżdżu.Ale to pijar. Polska produkcja się rozwija a bezrobocie rośnie. Coś mi to nie pasi.Jacyś "murzyni" za nas robią czy jak.Dodaj do 18% bezrobocia jeszcze z 12% tych co siedzą w innych krajach i tam wzbogacają ich dochód narodowy.Kraj się rozwija a coraz więcej wykształconych ludzi wyjeżdża na saksy.Powiedz azotku czy ty nie zatruwasz tego forum ?

12 14
ID:38767

antydziałkowiec

Masz rację i tego się trzymaj - pierwszy idol -Tusk ,drugi Ferdek Kiepski ,poszukaj trzeciego w tym stylu i ...nie chwal się nimi zbyt głośno ,bo to jednak zwykli leserzy ...

10 15
ID:38771

Tomek.L

Ozon - nie podniecajmy się przedwcześnie, jak do tej śmietanki dopcha się poza Mirem, Rychem i Zbychem zwykły Kowalski każdego malkontenta obecnego rządu wkopię w ziemię.

12 1
ID:38774

olo...

No fakt Polska będzie krajem najszybciej rozwijającym się za pieniądze unijne które kiedyś będzie trzeba oddać,a ta szybkość wynika z dużych zaległości do "zachodu" Bezrobocie jak rosło tak bedzie rosnąć bo nawet reforma emerytalna sie na to przełoży blokując młodym dostęp do żródła dochodu na rzecz starych którzy będą musieli jakoś dociągnąć do emerytury.

11 4
ID:38776

ozon

Jeśli ciągłe biadolenie ma właściwości oczyszczające to rób to do upojenia nic mi do tego.Każdy ocenia jak rozumie i to też dla mnie nie problem> Czepiasz się jak rzep ale i to dla mnie też nie stanowi problemu- widać taka Twoja "uroda" .Robisz to co lubisz,zachowujesz sie jak chcesz ,myślisz też jak chcesz więc pozwól innym mieć swoje zdanie a do domu Ci nie wchodze więc daruj sobie takie teksty.

7 11
ID:38779

wojtek

Problem tkwi w tym, że z takim tempem rozwoju wciąż jesteśmy w tyle za njbiedniejszymi krajami "starej " Unii. Polacy jeżdżą do pracy do Grecji ani odwrotnie.

11 5
ID:38781

Soldier

He he A ozon wciąż łyka to co media mu na umysł narzucą.. zero kreatywnego myślenia, co za człowiek..

11 6
ID:38783

Oliwia

Ciekawa jestem skd sie wzia ten optymizm.

7 3
ID:38792

ozon

NIkt nie mówi że jest czy będzie różowo. Ale jedno jest pewne: wszystkie reformy muszą przejść bo czeka NAS wejście do srefy euro a po wtóre już pisałem tu kiedyś że podpisanie KArty Praw Podstawowych jest nieuniknione i wyrównany zostanie poziom życia ale nie w stylu Grecji.Bezrobocie wszędzie jest ,było i będzie tego nie da się uniknąć ono będzie 'Falowało" ...taki są prawa rynku niestety. Minęły czasy że "czy się stoi czy się leży..." i dobrze!

8 12
ID:38794

Tomek.L

Ozon, dobrze, że czasy " czy się stoi.... " się skończyły. Problem stanowi możliwość korzystania z dostępu do korzyści płynących z naszego rozwoju. Ludzie są zniechęceni bo nie ma jasnej, klarownej polityki prywatyzacyjnej, brak czytelnej polityki społecznej, z drobnymi wyjątkami w większości firm prywatnych mamy model kapitalizmu afrykańskiego a w sferze budżetowej kwitnie poplecznictwo. A jak już czytujemy powiedzenia to "sto lat za murzynami" znikąd się nie wzięło.

7 0
ID:38803

Zygmunt Pawlak

Z tym rozwojem naszego przemysłu to totalna bzdura. Jedno jest pewne, -
najlepiej będą rozwijać się pensje rządu , sejmu , kancelaria prezydenta itp.

8 5
ID:38805

szuja

@~ozon: Chcesz cały czas konkretnej polemiki . Więc nie odwracaj kota ogonem tylko odpowiedz mi na postawione przeciwko twojemu artykułowi zarzuty. Czekam.

6 10
ID:38808

sportowiec

@szuja. Zgadzam się z Tobą, że trzeba dodać ileś (może 12 %) za tych co wyjechali, ale należy też odjąć (spoko 12% ) za tych, którzy w zadnym wypadku pracować nie chcą. Wtedy pero - pero.

5 2
ID:38814

ozon

@szuja! Niczego nie odwracam bo lubie zwierzęta nawet koty>Co mam Ci odpowiedzieć że gdy było referendum o prywatyzacji to do urn poszło mniej niż 40 obywateli i referendum bez mocy sprawczej pozostało?Masz internet to poszukaj, poczytaj . Mam ći powiedzieć enty raz że WSZYSCY POLITYCY od prawa do lewa poprzez środek zainteresowani byli tylko polityką a nie gospodarką i cztszczeniem "białych plam historii"? Wiedza jest ogólnie dostępna więc oco chodzi? o "pyskówki"? Mieszkałem bardzo długo poza krajem i wiem jak to jest z tymi"biednymi polskimi emigrantami szukających chleba". Wilu Polaków i tych po studiach przychodziło do firmy niby szukać pracy i wiesz o co najpierw pytali? "jaki jest socjal.."75% Polaków na wyspach to ludzie z wykształceniem gimnazjalnym,podstawowym. i nie tylko tam. A wracając do "naszego" podwórka to te zaniedbania mszczą się teraz i cudów nie będzie . A do "tablicy" mnie nie wywoluj tylko rusz głowa wytęż szare komórki i przestań myśleć tendencyjnie

8 6
ID:38818

antydziałkowiec

Trzeba mieć ,,oczy szeroko zamknięte'',by wierzyć w te pierdoły o wzroście gospodarczym w sytuacji , gdy więcej firm się zamyka niż otwiera (fakty opisał Johan) i wzrasta bezrobocie , a z Polski robi się programowo przemysłową pustynię wyprzedając za bezcen majątek narodowy . Przykład takiej obłudy : przed wyborami -ZIELONA WYSPA, miesiąc po wyborach - KRYZYS FINANSOWY. Jak długo można wierzyć w takiepolityczne kłamstwa ?

6 9
ID:38821

ozon

Trzeba było nie spać i w latach 90 tych pójść na referendum dot. prywatyzacji...czytaj ,czytaj i myśl nad tym co czytasz. A tak na marginesie to zapytaj p.Fotyge p. J. Kaczynskiego co zrobili w słynnej "sprawie z JOANINY'...Co wynegocjowali i co CIĄgnie się teraz jak flak.... No poszukaj w tych SWOICH "niezależnych mediach" a może radio z Torunia to na " M" Ci odpowie?

9 4
ID:38827

szuja

@~ozon: Jeżeli w swoich artykułach i postach jak ten nie będziesz pisał pierdołów ,to do tablicy cię nie będę wywoływał. Nic a nic nie napisałeś w swej odpowiedzi na obronę wróżb zawartych w artykule. Takie bajery podobne do JASNOWIDZA z Człuchowa cyt...POLSKA będzie krajem najszybciej rozwijającym się w UNII!...to możesz opowiadać na zebraniu w Klubie PO.Jesteś bardziej naiwny niż ten narkoman podający się za zlewa z Golan.Hahaha

7 10
ID:38836

ozon

a mówi się że "ciemny jak tabaka w rogu". Ja zmodernizowałbym to przysłowie.

8 4
ID:38849

areksi

@ozon, - skoro Polska liderem PKB, to miliony młodych niemców, holendrów, irlandczyków itd. przyjedzie do nas szukać pracy, Zniknie problem starzejącego się społeczeństwa i pracy do 67 roku. Obawiam się jednak że oni nie zamienią swojego kryzysu na zieloną wyspę Tuska, i co zatkałem kakao

7 9
ID:38851

antydziałkowiec

Ozon prezentuje postawę podobną do postawy działacza - partyjniaka z lat PRL , który stojąc przed pustym sklepem mięsnym udaje ,że nie widzi kilometrowej kolejki , udziela wywiadu Trybunie Ludu i mówi ,że braki w zaopatrzeniu to ,,trudności przejściowe '' spowodowane działalnością wrogich imperialistów z Bonn ,którzy chcą by długi spłacać im wieprzowiną ,przez co cierpi socjalistyczne społeczeństwo polskie. Teraz dla takich jak ozon tymi ,,imperialistami z Bonn'' są wszyscy za wyjątkiem praworządnego po z Tuskiem na czele ..... tylko kto podpisał ACTA i kto zadłuża Polskę w tempie maratończyka ? Tego imć pan ozon zdaje się nie dostrzegać ....,,bo to nie fakty''......i jak taką postawę komentować ?

5 9
ID:38855

ozon

@"areksi" jakie myślenie takie pisanie. Masz prawo i korzystaj z tego ja przekonywac Ciebie nie mam zamiaru...

5 7
ID:38866

szuja

@~ozon: Ty nie jesteś ozon . Ty jesteś kaczor. Nie bo nie . A czarne jest białe i już bo ja tak chcę. Hahaha

5 6
ID:38871

antydziałkowiec

Dobre porównanie ..sąd sądem ,a sprawiedliwość i tak musi być po stronie ozona ...sami....swoi...

2 8
ID:38922

cichyobserwator

@~areksi: Gdzieś coś przeczytałeś ale nie całkiem zrozumiałeś bo gdybyś doczytał to wiedziałbyś ,że chodzi o PKB na 2012 rok i jest to szacunkowy produkt krajowy brutto na podst. danych ekonomicznych. Żeby się nie rozwodzić proponuję przeczytać ocenę Komisji Europejskiej a nie naszego rządu :http://wyborcza.pl/1,75248,11217839,KE__Polska_gospodarka_liderem_UE_w_2012_roku.html

2 2
ID:39016

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA