Nie wiem jak wy, ale mam już dosyć tego całego Euro 2012 i...

Nie wiem jak wy, ale mam już dosyć tego całego Euro 2012 i ich organizatorów i zarządzanie publicznymi pieniędzmi. Nie wiem czy ktokolwiek, kiedykolwiek to zbilansuje. Nie mam nic przeciwko zawodom sportowym, krzewienia ducha w narodzie, bycia gospodarzem, promowania kraju, itp, itd. Jednak co mogą powiedzieć na te wszystkie doniesienia medialne ci wszyscy młodzi ludzie, którzy chcą być wolontariuszami podczas organizacji mistrzostw. Jak słyszą że jeden dostanie prócz pensji i nagród ekstra premię ponad pół bańki a inny ponad bańkę za to że mistrzostwa się odbędą. Ciekawie ile zapłacą za to że drogi są budowane, górnicy węgiel wydobywają, lekarze leczą, nauczyciele uczą, murarze murują a kowale kują....To jest jeden wielki blef i oszukańcze złodziejstwo...Dzieciaki powinny się wycofać z tego woluntariatu i mieć to wszystko w głębokim poważaniu.

23 komentarze

szuja

A cały czas solidaruchy mówią i piszą ,że w PRLu kradli. W innym zaś miejscu twierdzą ,że w PRL-u zawsze nic nie było. To co kradli ? Hahaha

8 9
ID:39222

Zyga

Zibi~ masz zupełną rację, - prawdopodobnie będziemy kilka mld w plecy, ale
niektóre osoby otrzymają wielkie jednorazowe premie na które przeciętny
Kowalski musi pracować od 20 do 30 lat. Taki przykład premiowania mamy
z nieoddanym jeszcze całkowicie do użytku Stadionu Narodowego.

5 3
ID:39224

zbuntowany_kaloryfer

A ja nie wiem jak Wy, ale osobiście mam wrażenie, że Portugalia nie chciała nam zrobić przykrej przykrości i tylko dlatego jest 0:0. Niestety...

6 4
ID:39225

ozon

Chyba grali na "pół gwizdka" ale ważne że ten"egzamin" służby zdały ibyło ok.Pani Mucha może odetchnąć.

3 8
ID:39228

antydziałkowiec

@zbuntowany_kaloryfer: Sugerujesz ,ze ,,fryzjer'' był w szatni Portugalczyków ?

7 8
ID:39235

zbuntowany_kaloryfer

Ależ nie anty-D. Oni po prostu nie chcieli nam zrobić krzywdy. A mogliby. Jeszcze zdążą, a przy takiej okazji jak wczorajsza to po prostu nie wypada.

5 1
ID:39237

ozon

Teorie spiskowe muszą zostać wskrzeszone bo dnia byś "anty" nie zaliczył.Szukaj pozytywów w życiu wtedy trudy codzinności łatwiej znieść. Powodzenia.

4 5
ID:39241

szuja

Tym razem z kaloryferem się zgodzę.

4 5
ID:39242

Zibi.

Miałem się pohamować od uszczypliwości, ale jak czytam ozona to mam wrażenie że za tym nikiem kryje się jakaś naiwna nastolatka. Generalnie widzę, że Ty chcesz aby było miło i ciepła atmosferka i aby wszyscy sobie z dziubków pili a wszelkie przekręty sa jedynie drobnymi pomyłkami. Proponuje się zastanowić gdyż także Ty to wszystko finansujesz, czas ucieka a efektów brak a my się pogrążamy.

7 6
ID:39250

antydziałkowiec

Zibi- przyznawanie sobie nagród przez partyjnych nierobów ma swoje korzenie na początku przemian ustrojowych ,kiedy to (pamiętasz?) politykierzy na ich wstępie uświadamiali ,,głupawemu społeczeństwu'' konieczność wprowadzenia utajnienia zarobków szczególnie w administracji państwowej wysokiego szczebla ,oraz zasad ich ustalania .,,Lekarstwo'' jest najprostsze z możliwych - JAWNOŚĆ , Ale tego oni się boją na równi z oddaniem kontroli Plakom nad swoimi składkami emerytalno zdrowotnymi-to też chyba widzisz ?

5 4
ID:39252

ozon

"Zibi" wcale mnie nie obraziłeś tym porównaniem tylko rozbawiłeś a to też dobry uczynek. Czy jest coś złego w tym ,że chce aby było miło? Ja mam świadomość że nic na te "przekręty" nie poradze i włosów z głowy wyrywać sobie nie będę. ale to wcale nie znaczy że popieram takie sprawy- zbyt płytko to oceniasz.Jedyne co mogę zrobić to w wyborach zademonstrować swoje niezadowolenie i tyle.Wiem też ,że "przekręty" były ,są i będą bo tacy są ludzie jedni rzetelni i uczciwi inni chcą nachapać się dużo i szybko. W każdej partii tacy są i trzeba mieć tego świadomość. Naiwnością jest oczekiwanie od polityków spełniania obietnic bo to utopia a oni wszyscy uskuteczniają marketing stąd rozczarowanie, frustracje... Mam do tego dystans i proponuje to samo bo szkoda zdrowia i guzy się ma od walenia w mur a mur i tak stoi. I jeszcze coś mam dwa obywatelstwa i w wyborach w kraju nie brałem udziału ponieważ uważam że nie mieszkając w Polsce nie mam prawa wpływać na zycie tych ,którzy na codzień odczuwają ten wybór i uważam że ordynacja wyborcza powinna ulec zmianie w tej kwestii. Osoby ,które czasowo są zagranicą tak ale nie Ci, którzy lata całe są poza krajem a przykładają ręke do rzeczywistości w Polsce. Teraz w wyborach będę brał udział i odpowiedzialność też spadnie na mnie to jest uczciwe moim zdaniem.Tobie i innym proponuje więcej dystansu...i mniej wzajemnego obrażania.

7 6
ID:39261

zbuntowany_kaloryfer

Ha ozon, powiedz to Polonusom mieszkającym na Greenpoincie albo w Chicago!;))

4 3
ID:39262

Zibi.

Ozon, przepraszam Ciebie bardzo ale znów nic nie zrozumiałeś. Mogę do Ciebie pisać po angielsku albo niemiecku tylko nie wiem czy wielki cenzor to puści...

6 5
ID:39265

ANDZIA

Zbuntowany dlaczego sądzisz że nie chcieli zrobić nam krzywdy ja myślę że gdyby chcieli nam dokopać to po prostu by to zrobili . Oglądałam ten mecz i sądzę że byliśmy dobrze przygotowani do tego meczu , więcej wiary w naszą drużynę

1 2
ID:39271

ozon

Z tymi"Polonusami" masz racje i dziwi mnie,że do tej pory żadnej inicjatywy obywatelskiej w tej sprawie nie ma.Jakoś bardzo rzuca się w oczy że tam gdzie "gra warta jest świeczki" to nic obywatele nie działają.. no cóż? widocznie lepiej pyskować w necie niż coś konkretnego robić. "Zibi" nie wiem co chcesz osiągnąć, jaką teorie sobie wydumałeś na mój temat ale to nie mój problem. Różni nas iż miałem szczęście żyć w społeczeństwie nie "skażonym" socjalizmem. w gospodarce rynkowej i umiałem się przystosować ba zrozumieć i wcale tego nie żałuje.Trzeba paru pokoleń aby i u nas lludzie to zrozumieliTo w jakim języku będziesz do mnie pisał nie zmieni sposobu Twojego myślenia bo i tak będziesz "myślał po polsku" Autorytetem dla mnie nie jesteś bo Cie nie znam więc nie wiele mnie obchodzi Twoje zdanie na mój tamat.Zostań przy swoim jeśli Ci to odpowiada mnie to nie przeszkadza.wolny kraj wolny internet.

2 4
ID:39274

szuja

@~ANDZIA:
Ładny nick.Mówisz prawie jak Mucha. Hahaha

1 2
ID:39283

Zibi.

Zmuszony jestem ripostować do ozona. Z Twojej wypowiedzi wynika że pochodzisz z USA (jest to jednak nie istotne), ja pochodzę z "Tej Ziemi". Historia Polski jest dość zawiła i geny płynące w Polakach przeszły wiele kataklizmów co nie oznacza że jesteśmy gorsi gdyż żyliśmy pod panowaniem sowietów. Mamy o wiele więcej doświadczeń w budowaniu demokracji niż amerykanie, którzy wraz z zamordowaniem Lincolna stracili możliwość budowania społeczeństwa demokratycznego. W USA panuje obecnie feudalizm z socjalną twarzą o co stara się usilnie Barak. Można wiele by o tym pisać ale sam powinieneś znać historię tego kraju. Zatem nie kreuj w swoich wypowiedziach poglądu sympatyzującego z Makkartyzmem.

1 0
ID:39324

ANDZIA

szuja mam nadzieję że to był komplement ha ha. Poza tym ja po prostu wierzę w naszą drużynę taka już jestem optymistycznie nastawiona do świata w końcu w coś trzeba wierzyć czemu nie w naszą reprezentację ?

0 0
ID:39336

szuja

@~ANDZIA:
Andzia kojarzy mi się z Marysią tą od krasnoludków.Myślę ,że jej też krzywdy nie zrobili.

0 0
ID:39351

ozon

"Zibi"żaden z ćiebie detektyw bo po pierwsze urodziłem się tu we Włocławku i jak pisałem na studiach podpisałem kontrakt ze Szwedami i mam szwedzkie obywatelstwo. Firma moja rozsiana po całej Europie i czasami pomieszkiwałem i w Grecji i Irlandii ,Włoszech ,Hiszpanii itd.Nie mam nic wspolnego z "feudalizmem " jak napisałeś amerykańskim.Znam historie Polski . ba zostałem zawieszony w prawach ucznia z powodu Katynia, dziadkowie to żołnierze AK więc nie ingeruj w moje geny.Nigdy nie napisałem , ze POLACY są gorsi i nie imputuj mi takich rzeczy.Przeczytaj jeszcze raz co napisałem kolego. Mniej emocji i niechęci do mnie "ozona" pozwoli Ci na przeczytanie ze ZROZUMIENIEM.To raczej Ty kreujesz i nterpretujesz moje wypowiedzi tylko po co to robisz?

0 2
ID:39366

antydziałkowiec

@~ozon: Przepraszam ,że się wtrącę , ale jeśli po takich doświadczeniach( jeśli to prawda co piszesz) obecna polska rzeczywistość lansowana przez tuskomatółw i eurokołchoźników jest dla ciebie normalna to ,,za jaką granica'' ty byłeś i jaką normalność widziałeś ? politykierską , kolesiowską ,złodziejską ? Bo ja z pracy(legalnej) za granicą mam zupełnie inne doświadczenia ,dlatego to politykierstwo i obłuda mnie tak bulwersują - tam normalność wyglądała zupełnie inaczej .

1 0
ID:39386

ANDZIA

szuja Tobie chyba bajki się pomyliły '' ta od krasnoludków '' to królewna śnieżka była a nie Marysia.

0 0
ID:39402

ozon

Szanowny"Anty" A po co miałbym kłamać? Po drugie my się chyba nie rozumiemy. W żadnym wpisie nie ma zdania na temat popierania "Platformy". Cały czas mówię ,że reformy w Polsce są potrzebne i że trzeba pogodzić się z faktem iż "państwo opiekuńcze" to pieśń przeszłości.W tym kontekście napisałem ,że mnie łatwiej to zrozumieć bo od początku dorosłego życia z takim modelem państwa miałem styczność.Wszędzie podatki "bolą"{Szwecja to nie eldorado} i nikt nie lubi mieć mniej to zrozumiałe. W Polsce wiele spraw "stoi na głowie" ale też nie wszystko jest złe tylko dlatego ,że robi to PO.Już kiedyś napisałem że wine ponoszą wszystkie opcje polityczne nikt nie brał się na poważnie za kraj . Pozostawiono wiele"reliktów minionej epoki" też mentalnych i teraz jest to dotkliwe.Tendencja ogólnie jest taka: " jak ma kase to złodziej albo koleś kogoś ze świecznika" i tak bez przerwy.Uważasz że to normalne? bo ja nie.Władza nie bierze się z kosmosu ,wladza to ludzie wybrani ze społeczeństwa więc niech ćię nie dziwią przekręty, kłamstwa.. no bo takie jeszcze niestety jest nasze społeczeństwo.No przecież to nie "ufoludki" zgodzisz się ze mną. Dobra m,yśl co chcesz jak chcesz ja nic na to nie poradze nieśmiało tylko sugeruje o więcej dystansu do polityki i życzliwości do ludzi- to pomaga.Pozdrawiam

0 0
ID:39410

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA