Demokracja po grecku. Grecy nie wstydzą się już głośno...

Demokracja po grecku. Grecy nie wstydzą się już głośno mówić o tym, jak bardzo spadły ich pensje i emerytury. Czego się wstydzić, skoro w rodzinach bez jakiegokolwiek dochodu żyje już około pół miliona osób? Smutek i rezygnację widać gołym okiem, słychać w codziennych rozmowach. A w Polsce jest to samo. Ale jeszcze są tacy, ktorzy nie chcą aby mowić o tym glośno. Polacy sa zrezygnowani, cicho męcza się bez zadnych protestów. W to graj naszej politycznej klice.

20 komentarzy

szuja

@ Ada
Powiedzmy sobie szczerze ,że oni po prostu swój kraj przepili i przebalowali.

5 10
ID:39352

Zofia

To nie prosci ludzie przepili lecz politycy, pseudobiznesmeni i inni... To o nas tez beda mowic ze Polacy przepili Poske ? Moi rodzice pracowali cale zycie ciezko i nie pozwole nikomu powiedziec, ze "przepili" kraj. To jest obraza dla przecietnych ludzi.

11 2
ID:39353

zbuntowany_kaloryfer

Jak Ci właściwie na imię..? Ada czy Zosia? Bo IP jest już większości znany;)

4 5
ID:39356

antydziałkowiec

Należy przypomnieć ,że ,,biednym '' Grekom spadła najniższa pensja z 750 Euro do 650 Euro ,o czym ,,niezależne media'' dyskretnie milczą .A ,,bogaty ''Polak pożyczający Niemcom i Grekom pracuje średnio za ...250 Euro , a emeryturę odbiera w wysokości 200Euro ...przy litrze benzyny po 6zł !!!! To tak dla porównania ...

9 5
ID:39359

antydziałkowiec

@zbuntowany_kaloryfer: A może tobie tak ,,prześwietlić'' kompy i co nieco ustalić ,,detektywie'' internetowy ?

6 3
ID:39367

Ada

Jestem Ad, broniac biednych ludzi. Jezeli Zofia krytykuje obecny system, jestem Zofi, Jezeli Lucjan krytykuje politykw broniacych wylcznie swojej kieszeni, jestem Lucjanem, jezeli Olga porwnuje obecny system do systemu feudalnego, jestem Olg. A ty kim jeste Zbuntowany Kaloryferze, radny, polityk, deweloper, biznesmen, prezes spoki, senator... ? Tylko tym ostatnim jest dobrze.

5 1
ID:39376

zbuntowany_kaloryfer

A ja nadal będę namierzał oszustów forumowych, złodziei cudzych tekstów i podszywaczy;)

2 8
ID:39378

Stacha-

Piszesz bzdury- mam rodzinę w Grecji i nie narzekają- nie widać kryzysu.Nie nakręcaj się.

1 3
ID:39380

antydziałkowiec

@zbuntowany_kaloryfer: Tylko pamiętaj ,że tak jak ty kogoś tak i ktoś ciebie może ,,namierzyć'' ,,zasiać'' ci ......,,obcego ....pasażera'' - tak jak .....panu premierowi przy okazji przekrętu z ACTA ....kompy musieli wymieniać ...

3 2
ID:39388

zbuntowany_kaloryfer

Kiedyś Stacha we wakacje pojechaliśmy całą naszą paczką do Grecji. Na zbiór owoców, na zarobek aby przyzwoicie spędzić miesiąc w Łebie. Najpierw się tułaliśmy po okolicy, bo problemy z koordynacją były i tłumacza niet. Jedliśmy w lokalnej, wiejskiej knajpie. Niedrogo tam było, a właściwie bardzo niedrogo. Zamawialiśmy oczywiście najtańsze dania z menu. Jednym z tych dań była fasolka w sosie. Tylko, że to nie była fasolka - tłumacz nam to uświadomił po przybyciu - jecie baranie jaja. Pomimo, że laska nie otruła się ani nic dziwnego Jej nie wyrosło zaczęła rzygać;)

1 4
ID:39391

Zofia

Zycze im szczescia bo jezeli nie, to wroca jak wracaja z Wloch, z Anglii i z Hiszpanii.

2 1
ID:39392

Zofia

@zbuntowany_kaloryfer: Prosimy o komentarz w sprawie katastrofy. A moze to jest wina tych co wypowiadaja sie na forum ?

3 3
ID:39393

zbuntowany_kaloryfer

Zosia/Ada - mam gdzieś katastrofę. Ludzie ginęli, giną i ginąć będą. Tak to już jest w przyrodzie.
Zaprotestuj proszę przeciw opadom śniegu;)

4 6
ID:39394

antydziałkowiec

@zbuntowany_kaloryfer: Bardzo ci współczuję , powinien ktoś ci tak samo napisać gdy zginie w takiej katastrofie ktoś ci bliski - wszelkie słowa w twoim przypadku są zbyt delikatne ....

5 3
ID:39397

zbuntowany_kaloryfer

Użyj słów niedelikatnych @anty-D.
Niniejszym wyrażam zgodę na opublikowanie wszelkich wyzwisk pod moim adresem, które zamieści anty-D w dniu 5 marca 2012 roku. Wyzywaj mnie od najgorszych do oporu.

3 5
ID:39412

szuja

Mnie się wydaje ,że co dzień w Polsce ginie więcej niż 16 osób. Mówię o tych niezawinionych. I co ? Pijar ?

3 3
ID:39415

zbuntowany_kaloryfer

@anty-D: w wypadku (nie katastrofie) zginęli moi bliscy. Chciałem ubić typa, który prowadził po pijanemu. Człowiek ten płakał w sądzie, naprawdę strasznie płakał i przepraszał. No i jakoś mi przeszła chęć zemsty.

3 1
ID:39434

antydziałkowiec

@zbuntowany_kaloryfer: Człowiek ,który zaczyna wypowiedź na temat takiej tragedii od słów ,, mam gdzieś katastrofę'' ustawia sam siebie poza kryteriami moralnymi i etycznymi i zasługuje tylko na milczenie .

2 2
ID:39452

ozon

Z "podziwem" czytam to co Anty piszesz. Uprawiasz mistrzostwo świata w relatywizmie.Ta Twoja napastliwość jest wręcz perwersyjna . Czyżbyś miał kłopoty z życiemseksualnym? Adolf H wyżywał się w płomiennych przemówieniach ...

2 1
ID:39462

antydziałkowiec

@~ozon: Ale to twój problem , ponieważ chyba ten ,,Adolf H'' nie zmusza cię do czytania moich wpisów , więc może poświęć więcej czasu na ,,życieseksualne'' po szwedzku...a może po grecku ?

1 1
ID:39466

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA