Bazując na obserwacjach z ostatnich kilku lat zmuszony jestem ponownie rozważyć założenie partii politycznej. Co zaoferuję rodakom..? Oto kilka propozycji - tak tytułem wstępu:
1. Najniższa krajowa zostanie podniesiona do 5 tys. zł netto.
2. Zasiłek dla bezrobotnych będzie wynosił 2,5 tys. netto i będzie przyznawany każdemu bezrobotnemu na czas nieokreślony.
3. W tygodniu będzie można pracować maksymalnie 10 godzin.
4. PB95 będzie za darmo. Prąd też;)
5. Darmowy będzie również internet i cyfra+.
6. Darmowe będzie piwo. A papierosy po 1 zł/paczka.
7. Za głowę moherowego berecika punkty skupu będą wypłacać po 100 zł. Zaleca się humanitarnie traktować moherów - znęcanie się i wszelkie przejawy sadyzmu będą skutkowały anulowaniem nagrody;)))
8. Totalizator Sportowy zostanie tak przekonstruowany żeby w każdym losowaniu padała "szóstka".
9. Pociągi nie będą się wykolejać, a samoloty rozbijać. Bo im zakażę. Wypadki drogowe też będą zakazane.
10. Spowoduję, że latem nie będą gryzły komary.
11. Psy i koty nie będą robiły kup. Bo wprowadzę konkretny
zakaz. Wreszcie spokój będzie z tymi cholernymi kupami.
12. Pewien sklep ze śródmieścia zostanie zobligowany do ofiarowania jednej z naszych forumowiczek pary nowych kozaczków. Albo dwóch. Niech dziewczyna ma coś z życia. No tak płakała jakieś dwa lata temu z powodu tych kozaczków, że musiałem je uwzględnić w programie wyborczym;)))
13. Każdy, kto bezwarunkowo poprze mój program i nie będzie zadawał kretyńskich pytań (np. o druk setek ton pieniędzy) może liczyć na wdzięczność, a jego cała rodzina na super posady i brak jakiejkolwiek odpowiedzialności za cokolwiek.
Program jest oczywiście rozwojowy: ma ktoś jakieś pomysły..?