Bazując na obserwacjach z ostatnich kilku lat zmuszony...

Bazując na obserwacjach z ostatnich kilku lat zmuszony jestem ponownie rozważyć założenie partii politycznej. Co zaoferuję rodakom..? Oto kilka propozycji - tak tytułem wstępu:
1. Najniższa krajowa zostanie podniesiona do 5 tys. zł netto.
2. Zasiłek dla bezrobotnych będzie wynosił 2,5 tys. netto i będzie przyznawany każdemu bezrobotnemu na czas nieokreślony.
3. W tygodniu będzie można pracować maksymalnie 10 godzin.
4. PB95 będzie za darmo. Prąd też;)
5. Darmowy będzie również internet i cyfra+.
6. Darmowe będzie piwo. A papierosy po 1 zł/paczka.
7. Za głowę moherowego berecika punkty skupu będą wypłacać po 100 zł. Zaleca się humanitarnie traktować moherów - znęcanie się i wszelkie przejawy sadyzmu będą skutkowały anulowaniem nagrody;)))
8. Totalizator Sportowy zostanie tak przekonstruowany żeby w każdym losowaniu padała "szóstka".
9. Pociągi nie będą się wykolejać, a samoloty rozbijać. Bo im zakażę. Wypadki drogowe też będą zakazane.
10. Spowoduję, że latem nie będą gryzły komary.
11. Psy i koty nie będą robiły kup. Bo wprowadzę konkretny
zakaz. Wreszcie spokój będzie z tymi cholernymi kupami.
12. Pewien sklep ze śródmieścia zostanie zobligowany do ofiarowania jednej z naszych forumowiczek pary nowych kozaczków. Albo dwóch. Niech dziewczyna ma coś z życia. No tak płakała jakieś dwa lata temu z powodu tych kozaczków, że musiałem je uwzględnić w programie wyborczym;)))
13. Każdy, kto bezwarunkowo poprze mój program i nie będzie zadawał kretyńskich pytań (np. o druk setek ton pieniędzy) może liczyć na wdzięczność, a jego cała rodzina na super posady i brak jakiejkolwiek odpowiedzialności za cokolwiek.

Program jest oczywiście rozwojowy: ma ktoś jakieś pomysły..?

39 komentarzy

mazurki

jak spowodujesz, że Antydziałkowiec przestanie poPISkiwać na każdy temat to masz mój głos!

5 9
ID:39513

pikpok

to kiedy zostanie ta partia założona? czy będe mógł zostać jej członkiem? zapomniałeś dodać likwidację karty nauczyciela - lub wszystkim dasz ową kartę?

3 6
ID:39515

ozon

Ja też jestem "za"! Gdyby jeszcze udało się to co proponują "mazurki" to i żonę zapisze choc ma alergie na polityke.Tak na gorąco odpowiadają mi wszystkie punkty jednak nieśmiało dodałbym raz w tygodniu {dzień ustaliliby członkowie} wypalenie legalnie "skręta" tak w ramach "odkażenia" atmosfery. No da radę wdrożyć taki punkcik? Acha> A co ze składkami? Doimy od podatników czy utrzymujemy sie ze składek i LEGALNEGO Transparentnego LOBBINGU?

2 7
ID:39524

miejscowy

zbuntowany kaloryfer, szuja ,antydzialkowiec i inni co pod plaszczem anonimowosci wypisujecie te chore komentarze przestancie albo zmiencie lekarza bo ta strona kojarzy sie tylko z waszymi wypocinami ! pozdrawiam

8 3
ID:39526

miejscowy

apeluje do szuji antydzialkowca zbuntowanego kaloryfera i innych pacjentow co pod anonimowoscia pisza te komentarze odpuscie ja wiem ze demokracja i ble ble ale czy zawsze musicie wtracic swoje trzy grosze pozdrawiam

5 5
ID:39529

ozon

..... ale o co chodzi?Reglamentacja?

3 3
ID:39530

antydzialkowiec

@~miejscowy: Czego i tobie życzę ....

3 4
ID:39532

cichyobserwator

Dopiszesz 14 punkt w treści : legitymacja emeryta/rencisty będzie wydawana z aktem urodzenia - i masz następnego członka.

3 5
ID:39534

zbuntowany_kaloryfer

@ozon: przecież mamy drukarnie. Wydrukujemy sobie tyle pieniędzy ile będziemy chcieli.
Ps. Punkt ze skrętem dopisany. No problemo;)

2 6
ID:39535

Zibi.

@ miejscowy, napisz cos mądrego to podyskutujemy ;-). Znalazł się kolejny sołtys-zachrystian.

5 4
ID:39536

zbuntowany_kaloryfer

No i zapomniałem o czymś ważnym: członkowie mojej partii zwolnieni będą z VAT i mogą zapomnieć o tym, że istnieje coś takiego jak Urząd Skarbowy. A poza tym we wszystkich urzędach i placówkach służby zdrowia będą przyjmowani poza kolejnością.

4 4
ID:39540

zbuntowany_kaloryfer

@cichyobserwator: punkt dopisany. Z rozpędu nawet dla wszystkich, których lubisz;)))

3 3
ID:39541

szuja

@~miejscowy:
Dam ci skórkę,zgadnij od czego? Hahaha

2 2
ID:39542

Melancholik

@zbuntowany_kaloryfer: Widać że nie stać cię na założenie ciekawszego tematu.. jak nie śnieg to teraz to cieciorajstwo..najlepsze jest to że myślisz że jesteś "cool" a tak naprawdę jesteś zwykłym, szarym, średnio rozgarniętym ludkiem ;)

6 3
ID:39546

ozon

"Grzejniku" bardzo mnie cieszy że jesteś tak elastyczny. Drukarnia też może być nawet będzie ciekawiej...Popieram legitymacje z aktem urodzenia to awangarda na skale światową. Teraz pozostaje tylko pomyśleć o nazwie partii. Będę oglądał zmagania "Ąrsenalu" więc komórki szare będe miał wyłączone dzisiaj. , licze na innych "niekibiców".

3 5
ID:39549

zbuntowany_kaloryfer

Do wstąpienia w szeregi nowej partii zachęcam Adę i Oliwię. Raz na tydzień fryzjer, dowolne perfumy i torebka jaką sobie wymarzycie. Co - źle? Jak właściciele/sprzedawcy będą mieli opory to zafundujemy im miesięczny turnus w kamieniołomach. Po takim turnusie większość jest chętna do współpracy. Chyba, że trafimy na charakternego typa z kręgosłupem i jajami.

3 3
ID:39552

dzonny_killer

Kaloryferku... ja jeszcze poproszę o delegalizację postkomuny we wszelkiej postaci, całkowite odebranie majątku zarówno im, jak i klerowi... oni wszystko ukradli, a kler ma działać duchowo... :p

fajnie byłoby również wprowadzić w życie to hasło o komunistach i drzewach... :p

3 1
ID:39555

ozon

Mecz fantastyczny. Jutro wieczór równie ciekawy.Widze ,że punkty dopisujesz całkiem fajne.Zabawa świetna i tylko szkoda,że nie wszyscy "łapią wiatr w żagle"Troche mnie niepokoi ,że jakaś "obca cywilizacja " na horyzoncie a ja polubiłem już 'Zielone ludki" tak czy siak zielony z szarym dobrze się komponuje
.

2 2
ID:39558

antydziałkowiec

@dzonny_killer: A czytałeś ,,Kazirodztwo władzy'' z ,,NIE'' Urbana ? Chyba ktoś z miejscowych ,,towayszy'' musial się red. ,,Nie'' nieźle narazić .Może nie chciał sprzedać Urbanowi działki nad zalewem ?

2 1
ID:39560

zbuntowany_kaloryfer

Ależ nie ma problemu Dzonny! Skoro zakładamy nową komunę musimy zdelegalizować starą.
Ozon: przedstawiciele obcych cywilizacji są mile widziani w nowej partii. No gdzie mają się podziać uchodźcy z systemu Vegi..? Zapraszamy!

2 2
ID:39563

ozon

W porządku niech zasilają szeregi. A jak podoba się taka nazwa PREZESIE: PZPPSZ? Polska Zjednoczona Partia Pełnej Szczęśliwości?

1 1
ID:39567

zbuntowany_kaloryfer

Jestem otwarty na wszelkie propozycje. Wykluczam tylko obywateli pozbawionych poczucia humoru.

1 2
ID:39572

zbuntowany_kaloryfer

@ozon. Nie chcę zostać prezesem. Ja chcę być królem! Chcę władzy absolutnej.

1 2
ID:39573

ozon

Berło już Ci daje o jabłko zatroszcz się sam. Nieśmiało zapytam jakie kary przewiduje WASZA WYSOKOŚĆ za drobne jakieś wykroczenia? "Dyndanie" czy skrócenie o głowe? Wszystko tylko nie wrzucanie do KURNIKA!

0 2
ID:39576

zbuntowany_kaloryfer

Niniejszym przypominam, że Ukraina to część Polski. Z naszych ziem. Nasze i już. Właśnie napisałem dekret, że tereny będące dotąd Ukrainą należą się Polsce.

1 2
ID:39578

zbuntowany_kaloryfer

Jeżeli zostałem wybrany królem i władcą absolutnym, to przysługuje mi prawo do wydawania wyroków wedle woli.

2 2
ID:39581

zbuntowany_kaloryfer

Drobne wykroczenia mam w d****.
A królem nadal chcę być.
I zostanę królem.

2 2
ID:39582

ozon

Wysłałem wiadomość do firmy na temat Ukrainy i czekam bo nie wiem jak to rozliczać a za tydzień mam wyjechać tam właśnie cholerka ale się narobiło> "Zbuntowany" pozbawiasz mnie diety i innych dodatków i co teraz? Da się ten dekret anulować, zawiesić czy coś? Help!

2 2
ID:39586

zbuntowany_kaloryfer

Ależ Ozon! Jak zarządowi/właścicielom firmy zafunduję turnus w kamieniołomach to zatrudnią Cię i jeszcze dadzą przyzwoitą premię na dzień dobry. I po 50 tys. dla wszystkich członków Twojej rodziny - tak w ramach poniesionych strat moralnych;)

2 1
ID:39596

dzonny_killer

Kaloryferku... zawiodłem się na Tobie... :( o Ukrainie pamiętałeś, a co z polskimi ziemiami na Litwie??? :p

@~antydziałkowiec: oczywiście, że czytałem... nawet kupiłem - 4,90zł!!! będzie dla potomnych... najciekawsze jest to, że wreszcie postkomuszki napisali prawdę o innych postkomuszkach... :p coś mi tu smierdzi... :p

0 0
ID:39598

zbuntowany_kaloryfer

Dzonny - Litwę też odzyskamy i przyłączymy do Polski! Nie będą tu nam bruździć

2 1
ID:39602

ozon

Wasza Wysokość jest bardzo łaskawy! Dzięki serdeczne. W wolnej chwili prosze "skrobnąć" pare słów ilu już mamy członków że się tak wyraże kolokwialnie i tak wogóle co w partii nowego. Pozdrawiam i padam do nóżek Jego Wysokości.

0 1
ID:39607

antydziałkowiec

@zbuntowany_kaloryfer: A na siedzibę proponuję ,,biurowiec '' za pomnikiem sołtysa ...w Wąchocku ...zdjęcia można zobaczyć w necie .

1 3
ID:39615

zbuntowany_kaloryfer

Czy Ty anty-D nie możesz się w końcu pośmiać i pożartować??? No do jasnej cholery! Anty-D, życie jest tak ulotne i tak krótkie, a Ty ciągle tylko złorzeczysz i marudzisz!

3 1
ID:39628

antydziałkowiec

@zbuntowany_kaloryfer: A co ja cały czas robię ? Nic nie poradzę na błądzących interpretatorów ....na rybyyyy ,w taki piękny letni dzień ,na rybyyyyy ....a może na ....lwy by ...?

0 3
ID:39641

ozon

"Jak w kołowrotku bezwolnie się kręcisz....""Anty". " ...dobry żart jest tynfa wart a TY oczy masz upart e,Ty budujesz domek z kart. Czasem palniesz coś w rozmowie"itd itp śpiewała Iga Cembrzyńska kiedyś.

0 0
ID:39652

zbuntowany_kaloryfer

Anty-D. Czy Ty nie widzisz, że ten post i wszystkie komentarze (no, większość) to cholerne jaja i żarty??? No bawimy się, bo co nam pozostało.

0 0
ID:39656

antdziałkowiec

@~ozon: Nie papuguj ...

0 0
ID:39658

antdziałkowiec

@zbuntowany_kaloryfer: Upić się na rybach ...

0 0
ID:39670

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA