Pójde za "ciosem" i zapytam jaki jest Wasz stosunek do...

Pójde za "ciosem" i zapytam jaki jest Wasz stosunek do ustawy o "związkach partnerskich"?prosze nie mylić z "małżeństwami jednopłciowymi" bo to nie to samo.

25 komentarzy

zbuntowany_kaloryfer

@ozon: jakie tam "związki partnerskie". Żona to musi być żona. Fakt - z moją obecną nie mam ślubu kościelnego (brak unieważnienia pierwszego małżeństwa) ale prawnie jest żoną i już.

10 10
ID:39701

antydziałkowiec

Powinna wyPowiedzieć się na ten temat ,,grupa ekspertów'' pod przewodnictwem ,,specjalisty'' posła Biedronia .On w takich tematach czuje się jak ,,ryba w wodzie'' i z pewnością udzieli miarodajnej(?) wypowiedzi.

4 16
ID:39702

ozon

Przecież udawanie że gejów czy lesbijek nie ma to jest "czarnogród".Takie osoby żyją w każdym społeczeństwie i pogardliwe wypowiadanie się na ich temat jest dowodem "zaściankowego" myślenia i braku tolerancji co raczej jest {a przynajmniej powinno być} sprzeczne z nauką Kościoła. Poza tym związki konkubenckie też istnieją a traktowane są jak "związki drugiej kategorii".Dlaczego np gej nie ma prawa do informacji na temat zdrowia partnera? dlaczego nie ma prawa do reprezentowania jego interesów jako pełnomocnik nie-prawnik?Pozornie samotne matki żerują na podatnikach. korzystają z różnych ulg a de facto nie są samotne? Stwarza się fikcje i zamiata problemy pod dywan i to jest uczciwe?. to jest moralne?

8 5
ID:39707

dzonny_killer

biedroń jest akurat od palącego koty... :p

a co ozon? masz dylemat w którą stronę pójść? :p

6 4
ID:39712

cichyobserwator

Najlepszym rozwiązaniem są tzw. związki partnerskie- rodzinne umożliwiające prowadzenie wspólnego gosp. na zasadach prawnych również osobom o koligacjach rodzinnych np. :rodzeństwo( dwie siostry po stracie mężów) , matka z dorosłym - chorym dzieckiem; babcia z wnuczkiem ,itp.Chodzi po prostu o ułatwienie życia ludziom , którzy wspólnie mieszkają i mogliby w ten sposób zaoszczędzić na podatkach i innych opłatach.Takim hipokrytom jak zbuntowany czy anty-d wszystko kojarzy się z jednym a nie widzą z jakimi problemami żyją ludzie wokół nich.Ozon - czego ty się spodziewałeś poruszając ten temat ? Nawet nie zrozumieli o co pytasz !

4 4
ID:39713

Stacha

do antydz.- facet kiedy przestaniesz zionąć nienawiścią do wszystkich ludzi- jesteś chyba niepoczytalny, dość Twoich wypocin- załóż sobie swoją stronę i wypisuj sobie co chcesz, o kim chcesz. ŻEGNAM.

13 2
ID:39720

antydziałkowiec

Twoje przemyślenia posła Biedronia z pewnością by zainteresowały ,może nawet byłbyś zaszczycony zaproszeniem na ...spotkanie bardziej kameralne ?

2 14
ID:39721

Zibi.

Pragne zauwazyc że w tym zamieszaniu o związkach partnerskich wszyscy skupiają się na obyczajowości a tak naprawdę nie na tym rzecz polega. Proble tkwi w kwestiach majątkowych i podatkowych. Ustawa owa dawałaby mozliwość nie płacenia podatków miedzy osobami, które chciałyby sobie coś podarować a nie byłyby spokrewnione w pierwszej linii, gdyż wówczas nie płaci się nic (0%). Zatem bycie w związku partnerskim przez chwile, dokonanie transakcji u notariusza i rozwód gwarantuje ominiecie podatku. Nikt by sie nie szczypał tylko faceci miedzy sobą realizowaliby rózne transakcje.....ale oczywiście statystyki w naszym ortodoksyjnym katolicyźmie ujawniłyby pełno gejowskich związków....główny pleban byłby załamany. Wg. mnie problem podatkowy jest kluczowy dla legalizacji. Państwo nie popusci nam tego typu furtki podatkowej!!!!!

9 1
ID:39726

zbuntowany_kaloryfer

Ozon: moja pani potrafi ubić tak na "dzień dobry". Nie raz musiałem bronić się. No nosi torebkę wywijając ją na palcu. Czeka sobie aż ktoś napadnie... Nie warto napadać laski, która kilka lat trenowała krav magę. Nawet jak jesteś mocnym w rękach zakapiorem z 3go maja.

8 2
ID:39727

tiaa

@ozon w pełni się z tobą zgadzam . Niech każdy robi jak mu dobrze i nie zagląda drugiemu do łóżka. Związek partnerski to związek dwóch osób i tyle w tym temacie.

10 2
ID:39735

antydziałkowiec

@~Stacha: Z wzajemnością .....bez nienawiści ...

2 6
ID:39743

ozon

Cieszy mnie że nie wszyscy kojarzą "związek partnerski" z łóżkiem że tak powiem. W swojej "naiwności" sądziłem że być Europejczykiem to coś więcej niż mieć konto w banku "Bentleya" w garażu i internet pod ręką ... no cóż nie wszyscy muszą postrzegać świat w ten sam sposób ."zbuntowany" masz poczucie humoru i fajnie ale troche mnie zawiodłeś...

7 3
ID:39747

antydziałkowiec

Ciekawa definicja ,,bycia europejczykiem'' .Czy to znaczy ,że większość (ludzi zdrowych fizycznie i moralnie ) ma się przystosowywać do mniejszości (zboczeńców, pedałów, pedofili ,lesbijek..itd ) ? W imię czego ? Czy to znaczy ,że chcielibyście zobaczyć SWOJE DZIECKO LUB WNUKA w objęciach pe...dofila ...? Ale tak naprawdę ,bez głupiej hipokryzji pod publiczkę ?

2 12
ID:39760

zbuntowany_kaloryfer

@ozon. Ja sobie z większości spraw i rzeczy robię jaja i żartuję. Nawet z własnej rodziny. Chociaż One nie zawsze to kumają. Ale cóż - nikt nie jest doskonały;))) A ja? Jestem doskonały! Nie ma drugiego takiego jak ja. Jestem wyjątkowy, niepowtarzalny i wybitny. I przy okazji skromny. Bardzo skromny;))))))))))))))))

7 1
ID:39764

ozon

Jak zwykle "anty" mylisz pojęcia . Pedofilia a związki patnerskie SZEROKO rozumiane to różne sprawy no ale Ty nie musisz o tym wiedzieć. Jedno napisałeś mądrze a mianowicie to że i Ty możesz i każdy z nas zetknąć się z gejem czy lesbijką w rodzinie i co wtedy zrobisz?Po trzecie to nie znam definicji nt czy homoseksualizm to zboczenie czy nie podaj żródło chętnie się zapoznam.Co to znaczy"zdrowy moralnie"? czy masz na myśli pana Tadeusza ale nie mickiewiczowskiego > oczywiście. "Kaloryfer" wiem że jesteś SUPER STAR i sory że "namawiałem do zwierzeń".A co słychać w PZPPSZ?

10 1
ID:39768

antydziałkowiec

@~ozon: ,,mądrze'' ? Ja pytam o los ofiar tych prawie sankcjonowanych prawem ( a nie leczonych) zboczeńców od parad równości ...więc równie mądrze odpowiedz -co byś zrobił jak by krzywdy z rąk takiego ,,zboka'' doznało twoje dziecko ? polityczno -dyplomatyczne ,,ślizgawki '' pozostaw specjalistom od ACTA ..

1 9
ID:39780

zbuntowany_kaloryfer

Widzisz Ozon, nasza partia musi konkretnie działać. Zburzymy stary system i zbudujemy nowy. Taki mam na początek plan. Wzorowałem się na CzeKa. Masz lepszego pomysła na rozpoczęcie działalności niż wybicie wszystkich, którzy mają odmienne zdanie??

3 0
ID:39789

włocławianin

Te minusy przy "antydziałkowcu" i "szuja" oczymś świadczą. Ze dużo osób nie zgadza się z waszymi poglądami.

8 1
ID:39799

antydziałkowiec

@~włocławianin: No cóż w ,,podobno wolnym'' kraju ,gdzie są ,,podobno wolne media'' wszystkie poglądy podobno są szanowane .... więc ,,niezgadzanie się '' naszymi pogladami trzeba nazwać po imieniu ...brakiem tolerancji ...

1 7
ID:39808

cichyobserwator

@~antydziałkowiec: Tolerancja jest szacunkiem dla poglądów a nie dla głupoty.Trzeba tłumaczyć ,, niby normalnym " jeżeli to tylko możliwe i dlatego piszemy do ciebie nie rezygnując mimo braku efektów.Choć nie , są efekty - przecież już nie wklejasz ,,wolnych mediów " w każdym tekście - to już coś.
Czyli co nieco dociera więc jest szansa , że zrozumiesz kiedyś iż pedofila dotyczy głównie ludzi heteroseksualnych i nigdy nie miała nic wspólnego z paradami równości. Z tego co piszesz - idąc twoim tokiem rozumowania - to nie chodzisz na parady wolności a z tego wynika , że możesz być pedofilem.Idąc dalej - nigdy bym nie chciał dziecka ani wnuka zobaczyć w twoim towarzystwie a to znaczy że chyba jesteś zboczeńcem.Kurde - poczułem się prawie jak Anty-d. Wracam jednak bo zbiera mi się na ...

2 2
ID:39813

antydziałkowiec

@~cichyobserwator: poziom zgodnie z oczekiwaniem - poniżej burtnika-na tym poziomie się nie poruszam ...idź sam tym ,,tokiem rozumowania '...

0 10
ID:39818

cichyobserwator

@~antydziałkowiec: A połączenie Wąchocka z burtnikiem w jednym zdaniu przekracza juz zdolności intelektualne ? Czuję się jeszcze mało obrażony ale posłucham rady :,,.idź sam tym ,,tokiem rozumowania '...i nawet przyspieszę.Może cię w końcu dogonię.

2 2
ID:39825

ozon

"Anty" tak całkiem z Tobą to nie jest OK bo Twój sposób pisania to "molestowanie" i "gwałcenie" wręcz języka ojczystego.Albo to zboczenie albo "Chuligaństwo językowe" >Poszukaj w necie jak można to "coś" leczyć.Zorganizuj własną parade pod hasłem "Nawiedzeni grafomanie łączcie się".

7 0
ID:39827

antydziałkowiec

@~ozon: Stanowisko podobne do stanowiska Szewaka Waisa na temat holokaustu - tylko on wie o co mu chodzi ....odnieś to do siebie ....

0 4
ID:39857

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA