Tusku czy chcesz przejsc do historii jako ten ktory umeczyl...

Tusku czy chcesz przejsc do historii jako ten ktory umeczyl polski narod fundujac mu "reforme emerytalna", zastanow sie czlowieku co chcesz zrobic, czy nie nalezy zlikwidowac fundusz koscielny /przeciez dostali z nawiazka odszkodowanie/ nie dajac zadnych odpisow na kosciol, wprowadzic podatek od nieruchomosci, no i co jest obowiazkowe - kasy fiskalne, wowczas nie trzeba meczyc Twoich wyborcow praca do 67lat, jesli tego nie zrobisz -koniec Twojej kariery politycznej, paleczke przejmie Palikot i mam nadzieje ze zrobi w koncu porzadek, tak byc nie moze, nie moze byc swietych krow.Ciekaw jestem co na ten temat mysla internauci

12 komentarzy

Adam

Ja te jestem za tym. Skoro placimy na nich podatki to musz za wydarte ludziom pieniadze wystawi fakture, odprowadzi WAT i w koncu pacic podatki od wszystkich posiadosci. Zreszt trzeba zerwac konkordat. A nie ma mowy o emeryturze od 67 lat. Trzeba odsunc ta band od koryta.

6 4
ID:40073

baba jaga

zbychu,od razu widać,że jesteś chyba z Włocławka.Tylko włocławiaki(oczywiście nie wszyscy)mogą tak nienawidzieć Kościoła,żeby pisać takie idiotyzmy na ich temat.I jeszcze jedno- na klawiaturze komputera są są litery ą,ć,ł,ó,więc naucz się z nich nieuku korzystać.A jak będziesz ciekawy,co MYŚLĄ internauci,to możesz -jak w powiedzeniu-dostać "KOCIEJ MORDY"

3 9
ID:40076

zbych

baba jaga - dobrą sobie dałaś nazwę, znasz się na pisowni podejrzewam że skończyłaś WSH we Włocławku - hehe, tak ublizajacy tekst moze umiescic tylko fanatyk ....... nie pisze jaki bo dobrze wiesz o kogo chodzi. Chyba do emerytury jeszcze Ci troszke bo wolisz pieniadze przeznaczyc na kosciol - przeznacz ale swoje a pracowac mozesz nawet do 70 tki nic mi do tego. Ubodlo Cie ze jestem z Wloclawka czyzbys jeszcze miala tablice rejestracyjne BX mnie to nie przeszkadza ale badz czlowiekiem a nie lobuzem internetowym

4 2
ID:40088

baba jaga

@~zbych:
Nie jestem fanatykiem,tylko normalnie myślącą osobą.Zarzucasz mi ubliżanie a sam ubliżasz tym,którzy uczyli się i uczą na WSHE (nawet nie potrafisz dobrze napisać nazwy tej uczelni) w przeciwieństwie do ciebie.To,na co ja przeznaczam moje pieniądze,to nie powinno cię obchodzić.Ja w twoim portfelu - o ile taki masz - nie siedzę i nie interesuje mnie też ,na co wydajesz swoje pieniądze.I NIKT nie zmusza cie do dawania swoich pieniędzy na Kościół.A to,że jesteś z Włocławka wcale mnie nie ubodło a nawet się cieszę,że tacy ludzie jak ty,tutaj mieszkają.Jakaś różnorodność jest potrzebna. A tablice BX ?Jakie miasto takie tablice miało ? Oświeć mnie,bo nie wiem.Co do emerytury,to chyba masz rację.Trzeba pracować nawet do 70-ki abyś ty mógł ją jeszcze dostawać teraz lub w przyszłości.

3 5
ID:40099

zbuntowany_kaloryfer

Wybacz najmocniej babo jago, że pytam - to tak z czystej ciekawości: skąd jesteś..? Bo jeżeli nie z Włocławka, to chyba jest jakiś powód, który przywiódł Cię na nasz Portal, a nie np. na portal pilski czy radomski;)

4 2
ID:40101

antydziałkowiec

Czy ,,kocia morda '' ma związek z ,,wilczymi oczami'' , które ,,fundują'' wbrew woli Polaków tyranie do 67 lat ? A same mają już wille na... wybudowane... z pieniędzy podatników ?

4 5
ID:40103

szuja

@~baba jaga: O wiedźma nas odwiedziła. Co uciekłaś z Gazety. Pewnie Soyerek chciał dowód miłości od ciebie. Hahaha

1 3
ID:40107

ozon

Jak miło! Stary temat wraca jak bumerang. Pyskujecie tak sobie ,żeby z wątroby zeszło i czekacie aż rząd coś zrobi> To nie tak kochani! Konkordat jest tak skonstruowany że nie da się go ruszyć poza tym potrzeba aby 34 posłów zagłosowało za zerwaniem tych kajdanów a to nie jest możliwe.Episkopat broni kasy zażarcie i obroni chyba że rodacy wyjadą na ulice broniąc WOLNOŚCi to może?Przebiegłość tych panów znana od200 lat i potrzeba nam jedynie aby zrobić z tym porządek Henryka 8 !!!!

2 2
ID:40109

antydziałkowiec

Najciekawsze jest to ,że ci którzy ,,lojalnie '' podnosili łapy za konkordatem ,teraz wykazują pomysły wręcz odwrotne - można ich okreslić mianem ,,obłudników-politykierów''głosujacych na polecenie .

2 3
ID:40112

baba jaga

@szuja:
Widzę,że nadal "udzielasz się na tym forum.Czyżby w GAZECIE nie chcieli drukować Twoich "felietonów"?A w GAZECIE nigdy mnie nie było więc nie można było uciec.

2 2
ID:40113

baba jaga

@zbuntowany_kaloryfer: Szanowny zbuntowany_kaloryferze.Otóż jestem z Włocławka a na WASZ?Portal (czyżby to było prywatne poletko?)przywiodła mnie wypowiedź osób "nadających "na Kościół,którzy jeszcze nie tak dawno kolanami wycierali posadzki w Katedrze włocławskiej i Klasztorze przy pl.Wolności.
A przy okazji odpowiem ~antydziałkowcowi: jest takie powiedzenie "nie interesuj się,bo dostaniesz kociej mordy"ale może również mieć to związek z tym "fundatorem"o którym wspomniałeś.
Pozdrawiam bywalców WASZEGO Portalu.

2 0
ID:40150

antydziałkowiec

@~baba jaga: I już naraziłaś(łeś) się wycieczkowiczom z Wąchocka ,którzy też pewnie byli wśrod tych ,,wycierających posadzki'' ,ale nikt z nich się nie przyzna ...podobno ideologia im zabrania ...uczciwości ...

0 2
ID:40155

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA