bojkot samoobsługowych kas w...

bojkot samoobsługowych kas w marketach:
http://wolnemedia.net/gospodarka/solidarni-z-kasjerkami/
jestem za, bo jak tak dalej pójdzie to nawet w tych marketach z tymi żałosnymi pensjami roboty nie będzie

12 komentarzy

kat

Na mnie mogą nie liczyć w takim "samoobsługowym" sklepie. Cwaniactwo należy tępić w zarodku i z całą stanowczością. Klient ma prawo żądać obsłużenia przez kasjerkę i tego należy się trzymać. Jak tak dalej pozwolimy się traktować to nasze wnuki będą pracować przy wyrębie lasów na Syberii bo w naszym kraju zostanie tylko zatrudnienie dla urzedasów i politykierów...

14 2
ID:40903

antydziałkowiec

Tym bardziej to cwaniactwo ,że ceny towarów na spadają tylko idą w górę ,podobnie jak pensje ,,speców od marketingu'' wciskajacych klientom przeterminowane towary w ramach tzw ,,promocji '' z obniżona do roku gwarancją .Dotyczy to szczególnie sklepów z AGDRTV w okolicach cmentarza ...

5 1
ID:40919

oczytany

kat, czy w domu dzielisz śmieci na lepsze i gorsze, butelki oddzielasz od puszek, torebki plastikowe od papierowych??????Czy robisz toooo?????

1 1
ID:40922

Sekwoja

Na zachodzie od tego systemu odeszli, tradycyjnie podchodzi się do kas.
Będąc przy kasach, poza tematem, pozwolę sobie zauważyć.
W godzinach pracy, wyskoczyłem do sklepu, wziąłem towar i stanąłem w kolejce.Zostałem od razu zauważony i przepuszczony do kasy. W Polsce, u nas
w Realu, miałem podobny przypadek, nikt mnie nie przepuścił do kasy.

1 0
ID:40940

baba jaga

@~Sekwoja:Jeśli ty byłeś za granicą,to chyba na Białorusi albo w Rosji,bo w normalnym zachodnim kraju UCZCIWY pracownik nie pozwoli sobie w godzinach pracy "wyskoczyć"do sklepu na zakupy. A rozpoznali cię chyba po wyglądzie i polskiej mowie i chcieli abyś jak najszybciej wrócił do pracy i nie oszukiwał pracodawcy.

3 2
ID:40946

Sekwoja

do@baba jaga
Ty, latająca na miotle, już tłumaczę. Zabrakło mi papierosów, a że miałem blisko,
to pobiegłem. Nikt nikomu nie robił w tym przeszkód, uwierz mi. A swoje obowiązki
i tak wykonałem. Nieraz ludzie żle interpretują obowiązki i dyscyplinę pracy.
Wyląduj z powrotem na Ziemi, zostaw tą miotłę. Nie wiem skąd jesteś, z
Babiej Góry, a może z Salem?, nie ważne

3 1
ID:40956

zbuntowany_kaloryfer

Gdyby na naszej planecie więcej było takich ludzi jak @Sekwoja to świat byłby całkiem miłym miejscem...

3 3
ID:40962

baba jaga

@zbuntowany_kaloryfer: Masz świętą rację.Jeszcze więcej takich pracowników,którzy w godzinach pracy "wyskakują" na zakupy papierosów i będzie całkiem miło.Tylko po co później narzekać na pracodawców jacy to oni źli,bo każą pracować a zakupy robić po pracy.

2 3
ID:40966

kat

@~oczytany:
oczywiście że tak robię i ne uważam tego za cos nadzwyczajnego

3 0
ID:40970

kat

@~baba jaga:
widzisz strasznie malo wiesz na temat pracy w NORMALNYCH warunkach. Wyobraź sobie ze również pracowałem "na zachodzie" i miałem zawsze godzinną przerwę na obiad i niczym niezwykłym nie była moja wizyta w kombinezonie roboczym w sklepie po prowiant czy napoje, a ludzie z uśmiechem na twarzy przepuszczali mnie do kasy... No cóż w normalnych krajach jest to norma a u nas niestety egzotyka nie do pojecia dla niektórych...

4 0
ID:40973

Sekwoja

DO@BABA JAGA
Po raz trzeci kobieto wchodzę z Tobą w dyskusję. Tłumaczę Ci, a TY, uparcie swoje.
Katoland jest Katolandem, i długo takim pozostanie. Nie znasz realiów pracy, nie
wiesz co można, a czego nie można. W Polsce nie ma szacunku dla pracownika.
Podejrzewam, że jesteś super dobrą katoliczką. Kler zabrania robić rodzinne
zakupy w niedzielę, pasi ci to?. Czuję to, przemawia przez ciebie wielka niezdrowa
złośliwość, ale jest to cechą " dobrych ludzi ". Szukasz aprobaty u kaloryfera?,
jesteś w błędzie.Byłem wobec ciebie grzeczny, zostaw mnie w spokoju, bo
zrobię ci jazdę bez trzymanki --- a teraz, poszła w konfesjonał.

4 4
ID:40975

PogromcaDurni

Pora ściąć zgniłą sekwoje!

3 4
ID:41011

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA