No i zabrał wreszcie głos oficjalny organ PO -pan Michnik...

No i zabrał wreszcie głos oficjalny organ PO -pan Michnik http://wiadomosci.onet.pl/katastrofa-smolenska,5098553,temat.html , który z lubościa sączył ,,żytniówkę'' z Urbanem w latach 90-tych .Aż by się chciało spytać -co tam słychać u brata w Szwecji -dawnego bierutowskiego prokuratora i sędziego skazujacego rodaków AK-owców za walkę z okupantem niemieckim ?

17 komentarzy

cichyobserwator

Gdzie ty byłeś ,, bohaterze " jak Michnika tłukli w wiezieniu .Jak twój ojciec jako sekretarz POP dostawał talony na Malucha tez tak komentowałeś działania ówczesnego rządu ? Teraz jestes taki chojrak pod pseudonimem . Pisząc takie oskarżenia podpisz sie imieniem i nazwiskiem.Przedstaw siebie i kochaną rodzinkę.Czy twój przyrodni brat tez jest taki bohater?Reszta rodziny tez tacy udani jak ty ? Bo to , że stefan michnik to brat przyrodni Adama Michnika tylko przez nieuwage pominąłeś? Na takich jak ty mam parę określeń ale moderator ich nie przepuści więc liczę na twoją wyobrażnię - mozesz zaszaleć.

12 14
ID:41132

Koalicja Moherowa

@~cichyobserwator: Te to dlaczego Adam Michnik vel Aaron Szechter wstydzi się swojego nazwiska?

8 7
ID:41142

antydziałkowiec

@~cichyobserwator: Tow - cichy -twoje poklaskiwanie niczego nie zmieni , takie są fakty , a nie ,,oskarżenia''...a jeśli chodzi o rodzinę ....to raczej ,,wy tow. cichy ''powinniście sie o to martwić ....

3 10
ID:41144

antekbosy

"A tymczasem autostrady ...........pismo pisali przed ,czy PO ...wypaleniu ....POstaci ,,du....kratycznych'' wyborów ,ustaw i zarządzeń typu niedoczytane ACTA . mimo milionowych kosztów z kieszeni(emerytur) podatników pękają ,a zniszczona POlitycznymi zarządzeniami kolej generuje ofiary. Dlategota...oraz więcej mieszkańców ,,zielonej wyspy''...tak wynika ze statystyk ."

1 1
ID:41149

cichyobserwator

@~antydziałkowiec: Jakie poklaskiwanie? Wk...a mnie tylko jak karaluszki nieudaczniki oceniają innych i do tego jeszcze przez pryzmat rodziny.Do ojca tez masz pretensje , że w twoim przypadku próba okazała się taka nieudana.Po prostu nie miałeś wyboru a wyszło jak wyszło.Michnika znajdziesz w Encyklopedii a ciebie jak siądzie serwer w-ek.info nie ma , nie istniejesz.Takie są fakty.

5 8
ID:41150

cichyobserwator

@~Koalicja Moherowa: Co jest złego w tym , że przyjął nazwisko matki żeby odciąć się od ojca ,zatwardziałego działacza KPP. Ważniejsza jest chyba jego działalność opozycyjna niż to co robił ojciec.Wybrał trudniejsze życie opozycjonisty dla własnych ideałów a dla was to jest zarzut? Gdzie w tym jest logika ?

4 7
ID:41151

antydziałkowiec

@~Koalicja Moherowa: Oni tak mają co innego mówić ,a co innego robić ........podobnie zachowywał się Gremek ...njgorsze jest to ,ze są jeszcze Polacy ,którzy tym ,,faryzeuszom '' wierzą...

7 7
ID:41153

mazurki

@~cichyobserwator: są ludzie z którymi warto dyskutować i są też tacy, którym nikt nie wmówi, że białe jest białe, a czarne jest czarne i tych najlepiej ignorować!

7 6
ID:41155

~LALA20

Każdy samolot, każdy statek, każda ambasada, poza granicami macierzystego
kraju, jest częścią terytorium tego kraju.
Zjednoczmy się wszyscy w tym temacie, odbierzmy nasze terytorium.

2 3
ID:41159

rollnick

@cichyobserwator:
Michnik, to jeden z intelektualnej elity, która przejęła ster nad ruchem Solidarność po zniszczeniu prawdziwej elity Solidarności.
Żydowskie elity w Polsce mają dzięki Michnikowi silne narzędzie do szkalowania polaków.

5 7
ID:41171

antydziałkowiec

@rollnick: Za słowa prawdy zaraz,, tow cichy'' cię ukamienuje ....cichy zwolennik platformersów ..

3 3
ID:41179

rollnick

I co z tego, że Michnik był internowany i bity? Walczył przecież z ówczesną władzą. To wcale nie świadczy o tym, że był patriotą i że walczył o wolną Polskę.

Gdy w 1964 Michnik podróżował po Europie będąc w Monachium zawitał do Radia Wolna Europa i miał tam okazję poznać Jana Nowaka-Jeziorańskiego.
O Michniku Nowak pisze we wspomnieniach, że uderzyło go "niezwykłe przywiązanie do idei, której był bez reszty oddany". Był to socjalizm. "Michnik chciał socjalizmu opartego na demokracji i pluralizmie poglądów".

Stefan Kisielewski pod koniec życia napisał:
"Ostatnio nie bardzo przyjaźnię się z Michnikiem. Widujemy się raz na pół roku i raczej się kłócimy".
"Kochałem go niemal w czasie KOR-u, to było wspaniałe. Natomiast to, co on teraz mówi i pisze, jest bardzo często bez sensu. (...) Ten dzisiejszy Michnik to totalitarysta. Demokratą jest ten, kto jest po mojej stronie. Kto ze mną się nie zgadza, jest faszystą i nie można mu podać ręki. A tylko Michnik wie, na czym polega demokracja i tolerancja. On jest tutaj sędzia, alfa i omega" - pisał Kisielewski.

Morderczą ocenę Adama Michnika dał, słynący pod koniec życia z jednoznacznych wypowiedzi, Zbigniew Herbert w filmie "Obywatel poeta" (obaj kiedyś się wzajemnie cenili):

- Michnik jest manipulatorem. To człowiek złej woli, itp.

5 4
ID:41180

rollnick

@~antydziałkowiec
Nie bój o to. Z tego co zdążyłem zauważyć, to człek z nickiem cichyobserwator jest cięty tylko dla ciebie.
A ja mogę cię tylko pochwalić za ten wątek, bo zakonspirowanych Żydów trzeba obnażać. Niech się nie panoszą.

5 4
ID:41184

antydziałkowiec

@rollnick: Jeśli już to ,,jest cięty w rozum i na umyśle szwankuje'' ....

1 4
ID:41253

cichyobserwator

@rollnick: Cięty to ja jestem na dyletantów mądrzących sie we wszystkich możliwych tematach w czym przoduję Anty i dlatego zasługuje na moją baczną uwagę. Zauważ - z Onetu już go wyleczyłem ale jeszcze duzo pracy zostało.Nieużywane organy zanikają i teraz te lata trzeba nadrobić. Nie wiem ile lat zajęła mu nauka ,, kopiuj - wklej " ale lubię wyzwania i łatwo się nie poddam.Liczę na pomoc chociaż kilka twoich wpisów też zauważyłem. ;)

3 4
ID:41264

antydziałkowiec

@~cichyobserwator: Masz o sobie zbyt wybujałe mniemanie jak nadęty balon ...wystarczy szpilka i ..........ACTA lecą do kosza ...lecz się najwpierw sam a swoje składki oddaj ...swoim idolom politycznym .I popatrz na swój ,,organ '' ......też przerasta swojego żywiciela ......i będzie nie tow.cichy tylko tow ,,organ'' .....i ,,ciety w rozum.''...itd...

1 3
ID:41266

cichyobserwator

@~antydziałkowiec: Oj nerwy, nerwy.Znów więcej kropek niż tekstu a jak wątek sie urwał bo zdanie za długie to - bach! - Acta .Pies Pawłowa tez tak miał ale po paru latach już sam zapalał światło i dopiero się ślinił.Popracujemy - dasz radę.

3 3
ID:41272

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA