Chorym na raka (którym współczuję ) i tym ,,jeszcze''...

Chorym na raka (którym współczuję ) i tym ,,jeszcze'' zdrowym POlecam odkywcze i doniosłe wyPOwiedzi ,,nowej gwiazdy'' Ministerstwa(POdobno) Zdrowia na temat dostępności (dla PłACACYCH SKŁADKI ) leków onkologicznych w POlsce -http://wiadomosci.onet.pl/kraj/arlukowicz-problem-z-dostepnosci-lekow-onkologiczn,1,5107713,wiadomosc.html- dla POrównania w wiekszości krajów starej Unii leki onkologiczne sa BEZPŁATNE i dostępne od ręki ....a mu jeśteśmy w Unii ? -POdobno ?

17 komentarzy

cichyobserwator

Geniusz (nie)wiedzy znów sie objawił . Zero pojęcia - maximum bleblania. Człowiek inteligentny zanim sie odezwie mysli co powiedzieć . Podobno ?
,, Chorzy na raka w Unii Europejskiej nie mają równego dostępu do leków - wynika z raportu Instytutu Karolinska oraz Wyższej Szkoły Ekonomii w Sztokholmie, zaprezentowanego 6 października w Parlamencie Europejskim. Najgorzej jest w Wielkiej Brytanii, Norwegii, Polsce, Czechach i na Węgrzech."
http://www.pulsmedycyny.com.pl/index/archiwum/6282,leczenie,onkologiczne,nier%C3%B3wny.html
Poczytaj i odpowiedz , czy jezeli uwazasz ,że u nas jest zawsze najgorzej to czy również uważasz sie za głupszego niz jesteś? Pesymizm totalny tak by dowodził.

4 4
ID:41309

antydziałkowiec

@~cichyobserwator: Tak się składa tow cichy ,że to jest informacja od mieszkającej w Niemczech rodziny ktora mieszka tam od 15 lat i korzystała z takiego, leczenia z powodzeniem ,informacja sprawdzona i pewna .Bo tam ubezpieczony jest traktowany jak człowiek a nie jak zwierzę do oskubania i wykończenia . W szpitalu moga wybierać sobie zestaw dań !!! ,,Najgorzej '' ? tylko ,,najgorzej'' w Wielkiej Brytanii to jest luksus w porównaniu do ,,najgorzej '' w Polsce zwłaszcza ostatnio za rzadów partaczy-Tuskiewicza Kopacz i Arłukowicza -bo tam nie czeka się półroku na wizytę u specjalisty . Kuzynka dostęp do kardiologa ma w Niemczech NA TELEFON , a leki BEZPłATNIE ...bo ...bo jest UBEZPIECZONA .Więc nie występuj w roli propagandzisty sukcesu w stylu gebelsowskim lub ,,urbanowskim.'' ... idol i tak nie doceni...

3 7
ID:41312

ON

precz z unijna okupacja!!!! bo ona nas wykonczy predzej czy pozniej a tusk zdrajca przytakuje putinowi i Merkel

4 7
ID:41314

zbuntowany_kaloryfer

Mowa o dostępie do leków na schorzenia onkologiczne, a ten zaczyna sapać o dostępie do kardiologa na telefon w Niemczech i o zestawach dań w szpitalach. Oj anty, anty... Ogarnij się, ochłoń.
Jaja jak berety;)))

8 3
ID:41319

szuja

Wszystko co najlepsze zawdzięczamy Kopaczewszczankom.

2 3
ID:41334

cichyobserwator

@~antydziałkowiec: Proste pytanie . Z którego ubezpieczenia w Niemczech korzysta kuzynka ? Jest ubezpieczona , ale gdzie ? A w ogóle wiesz , że są różne ? Naucz się pisać konkretnie albo wcale .Napisz jak się dowiesz.
Służę przykładem z Polski .Płacę 3,50 za multipakiet ubezp. do konta w CA i mam :Pakiet Pomoc Medyczna to usługa assistance, która w razie nieszczęśliwego wypadku lub nagłego zachorowania zapewni Ci poczucie bezpieczeństwa o każdej porze dnia i nocy. W każdym miejscu w Polsce możesz uzyskać natychmiastową pomoc w razie potrzeby:
wizytę lekarza lub pielęgniarki,
dostarczenie leków lub sprzętu rehabilitacyjnego do miejsca pobytu,
transport medyczny do i ze szpitala do wysokości 1000zł,
w przypadku hospitalizacji przez co najmniej 7 dni, - opiekę domową po hospitalizacji, opiekę nad osobami bliskimi lub zwierzętami domowymi
organizację procesu rehabilitacji, wizyty u lekarza specjalisty,pomoc psychologa.

Czy tak mają wszyscy w Polsce - NIE , ale trzeba pisać konkretnie.Mam w multipakiecie pomoc medyczną i mam specjalistę na telefon do 48 godzin.Jakoś nie czuję się za 3,50 zł /m-c ,,jak zwierzę do oskubania i wykończenia " jak twierdzisz.Ważne są szczegóły a nie galimatias w twojej głowie.
Też powtórzę ,, Więc nie występuj w roli propagandzisty " tylko skup się na tym co piszesz a juz dawno powinno do ciebie dotrzeć , że to co masz w główce wymaga korekty do rzeczywistości.

5 5
ID:41338

teraja

~działka -zatkało kakało

3 3
ID:41340

Melancholik

@~cichyobserwator: Taaa a przyjdzie co do czego to państwo karze ci się leczyć na własna rękę, o czym ty marzysz człowieku niestety nie jest tak pięknie jak ty to przedstawiasz.

2 6
ID:41344

antydziałkowiec

@~cichyobserwator: A z jakiej z tych ,,bezpłatnych ,dostępnych usług '' dotychczas skorzystałeś ? Ale tak bez zaciemniania elektoratowi obrazu i bez palca ....w ,,korytku'' u idola ....a i jeszcze jedno pytanie -znana ci jest sytuacja zapisów w kolejkę na badania onkologiczne w Bydgoszczy ? Ale ,,kunkretnie ''?

3 4
ID:41345

cichyobserwator

@~antydziałkowiec: Kunkretnie to mogę ci powiedzieć , że w zeszłym roku straciłem oboje rodziców , którzy przegrali z rakiem.Więc Centrum Onkologii w Bydgoszczy na ul. dr Romanowskiej poznałem .Mógłbym tu się rozpisać ale powiem krótko - gdyby tak działała służba zdrowia w Polsce jak centrum im. prof. F. Łukaszczyka to nie byłoby tak żle. Fakt - ludzi tłum co dziennie ale organizacja daje radę.Zapisy do dwóch tygodni ( nie wiem jak teraz) , ale kilka razy byłem świadkiem jak ludzie przyjeżdżali bez wcześniejszego kontaktu i też byli przyjmowani.Ogrom tego co tam widziałem jest przytłaczający ale ludzie którzy tam pracują dają radę.Zgadza się , że byłoby lepiej bez tych kolejek a najlepiej nie chorować ale ... .Większość badań tj rezonans magnetyczny, tomograf komputerowy, USG oraz mammograf mozna zrobić we włocławku na Królewieckiej i faktycznie nieraz trzeba poczekać ale płacąc 100, 150 zł da się przyspieszyć.Zaraz napiszesz , że nie każdego stać - fakt - ale twierdzę że nie jest tak zle jak ty to próbujesz pokazać. Jakoś nie dało się zbyt krótko.

2 2
ID:41351

antydziałkowiec

@~cichyobserwator: Bardzo ci współczuję ale ....pytałem o kolejki ponieważ też znam panującą tam sytuację i tu nie problem w zaangażowaniu tego czy tamtego lekarza ale w ...sytemie który skazuje chorych na raka na kolejkę do ...trumny ,,zgodnie z ustawodawstwem Ministerstwa(podobno ) Zdrowia przy drożyźnie i ,,dostepności'' leków onkologicznych .Chyba tego nie kwestionujesz że ,,stara unia ''jest pod tym względem 50 lat przed Polską ?

0 2
ID:41413

cichyobserwator

@~antydziałkowiec: Daleko nam do ideału ale z tą kolejką do trumny i te 50 lat to przesada.Wszystko niestety krąży wokół kasy , której brakuje ale małymi kroczkami trzeba próbować iść do przodu .Krytyka dla krytyki nic nie daje czego przykładem są byli ministrowie zdrowia , którzy mają genialne pomysły dopiero jak przestali nimi być.Zawsze trzeba równać do lepszych ale nie zawsze to łatwo wychodzi.

2 2
ID:41422

antydziałkowiec

@~cichyobserwator: ,,brakuje kasy'' ........na leczenie ? a na Afganistan , na Irak nie brakuje ?Powtarzasz to w co politykierzy ,,zalecają '' wierzyć ciemnej masie -powtarzane klamstwo staje sie prawda -tą zasadę praktykują polscy politykierzy od lat ,a ty światły czlowiek mieszkaniec państwa unijnego w którym miało być po podpisaniu traktatu mialo byc tak tak jak w starej unii (powtarzam za politykierami) W TO WIERZYSZ? Ja nie szukam ideałów tylko NORMALNOŚCI takiej jaką widziałem w ,,starej unii' ...a brednie politykierów już na mnie nie działają ...

0 3
ID:41440

cichyobserwator

@~antydziałkowiec: Tylko ciemna masa może myśleć ,że da się zamknąć we własnym kraju i wpuszczać tylko tych co prezenty przywozić będą.Pewnie też na imieniny do siebie zapraszasz głownie tych , którzy ciebie nigdy nie zapraszają i prezenty od ciebie chcą brać.Jeżeli tak postępujesz to prezentów nie masz ale do nieba to musowo będą cię musieli wpuścić.Normalka - kiedy beatyfikacja?

2 2
ID:41446

antydziałkowiec

@~cichyobserwator: Nie odwracaj kota ogonem ,temat dotyczy ustawowej eutanazji Polaków przy pomocy Min.(Podobno) Zdrowia i Narodowego Funduszu(podobno) zdrowia działajacych pod komendą specjalisty od ACTA i starozakonnego Vincenta z pomocą Kopacz i Arłukowicza , a ty tu banialuki o imieninach wypisujesz by zaciemnić obraz dna w opiece zdrowotnej polaków -wstyd tow. cichy ,wstyd ....

0 3
ID:41463

cichyobserwator

@~antydziałkowiec: Czasami to się dziwię , że ci się udało nauczyć pisać. Przykro mi ale łopaty nie dam rady przesłać a bez tego przyrządu widzę że nici z dotarcia do twego otwartego umysłu.Może zbyt otwartego i przeciąg szkód narobił.Poproś wnuczka niech ci wytłumaczy kontekst na obrazkach.

2 2
ID:41470

antydziałkowiec

@~cichyobserwator: cienizna twoich odpowiedzi porównywalna jest tylko do ideologicznych argumentów z czasów rozkułaczania wsi polskiej przez Bieruta , Jego partyjni kolesie też usiłowali tak chłopów przekonywać do wstępowania do ,,kołchozów'' za pomoca bata i łopaty ...a moze ...coś ci pozostało ...z tych ,,cudownych lat''rozkwitu idei ,,kumunizma ''.

0 3
ID:41485

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA