Mieszkancy kraju nadwislanskiego znaja mrożącą krew w...

Mieszkancy kraju nadwislanskiego znaja mrożącą krew w żyłach historię służby zdrowia. Chorych odsyła sie z przychodni do domu, za kilka godzin trafiaja do szpitala z podejrzeniem zawału serca. Cierpiący na raka nie otrzymuja leków do chemioterapii. Operacje nie wykonane bo nie ma srodkow znieczulajacych. Chorzy umieraja w domu, bo szpitale nie przyjmuja z powodu braku pieniedzy.
Ludzie odpowiedzialni za ten stan rzeczy, nasz rzad, powinni odpowiadac przed trybunalem miedzynarodowym za lamanie podstawowych praw czlowieka. To jest masowa zaglada Polakow pozbawionych prawa do leczenia sie.

17 komentarzy

LALA20

Pani Oliwio, proszę się zwrócić do I.P.N., może oni Pani pomogą?.
Jest to oczywiście nieprawda, ale chciałam Panią pocieszyć.
Pozdrawiam.

2 7
ID:41623

antydziałkowiec

Albo inna werja eutanazji -lekarz ,,pierwszego kontaktu '' podaje dziecku antybiotyk bez zrobienia antybiogramu, dziecko ma zalatwiona watrobe do końca zycia .,,Lekarz'' kase wziął i ma wszystko w ...niedomówienie ,a ze zniszczył przy okazji młody organizm....co z tego będzie miał zajęcie w przyszłości...Albo... pacjent prosi lekarza o skierowanie na prześwietlenie pluc (w ramach profilaktyki) a ,,lekarz pierwszego kontaktu(?) '' na to ,,ja nie widzę takiej konieczności ...ale zawsze moze pan iśc prywatnie ....'' To przykłady z jednej włocławskich przychodni ...oni pacjentów nie leczą ale niszczą i okradają .....

9 4
ID:41624

zbuntowany_kaloryfer

Dla mnie sytuacja nie jest "mrożąca krew w żyłach" jak również nie dostrzegam nigdzie "masowej zagłady";)

3 9
ID:41633

cichyobserwator

@~antydziałkowiec: Tego jeszcze nie było - na medycynie też się znasz .
Ważne chyba co było dziecku i jakie było rozpoznanie , czy można było czekać na antybiogram bo wiesz na pewno , że takie badanie trwa od 1-3 dni do 7-10 dni a w przypadku badania w kierunku bakterii beztlenowych nawet 2 tygodnie.Może w tym wypadku ważny był czas a badanie wskazać może tylko jaki antybiotyk będzie najskuteczniejszy ale i tak prawdopodobnie trzeba było go podać. A wtedy i tak wątroba ma ciężko i tylko można podać coś osłonowo.No i na szczęście wątroba jest organem , który potrafi się regenerować ( dieta,leki oczyszczające )
Drugi przykład - jeżeli pacjent wie lepiej to po co idzie do lekarza , jeżeli lekarz mu nie odpowiada idzie do innego bo ci ( niestety ) też sa różni. Mało szczegółów.
Oliwia w tym tekście nawet ciebie przebiła chociaż to nie łatwe.

Napisz na czym się nie znasz . Jest coś takiego ?

5 7
ID:41634

zbuntowany_kaloryfer

@Oliwia: kocham Cię. Ciebie nie da się nie kochać. Zobacz Oliwio - Ty będziesz po swojemu wygadywać bzdury, a ja będę Cię bronił przed konsekwencjami wynikającymi z szerzenia bzdur. Idealny układ. Czyż nie?;)) Wszak każdy związek to swego rodzaju umowa handlowa, czy się to komuś podoba czy nie.

3 6
ID:41638

rollnick

Ja chyba domyślam się o co w tym chodzi?
Pamiętam kiedy Platfusy chcieli komercjalizacji szpitali, lecz z powodu niekorzystnego głosowania ustawa nie przeszła.
Pamiętam z tamtego czasu szczegół, którego znaczenie zaczynam rozumieć dopiero teraz.
Chodzi mi o wypowiedź pani (wtedy minister zdrowia) Ewy Kopacz, kiedy komentując przegrane głosowanie powiedziała, że i tak mają plan B. Że i tak dopną swego i do tej komercjalizacji służby zdrowia i tak doprowadzą.
Teraz domyślam się, że tym planem B jest przekazanie szpitali samorządom, ta cała "reforma" i w ogóle to wszystko co obecnie obserwujemy.
W polityce nie ma przypadków. To wszystko jest celowe i dobrze zaplanowane. Służba Zdrowia musi być do tego stopnia zniszczona, aby nie było innego wyjścia jak jej prywatyzacja. To ten sam mechanizm, który działa pod nazwą "prywatyzacja" od czasów rządów Unii Wolności. Dokładnie tej samej mafii, która obecnie sprawuje władzę w Polsce pod zmienioną nazwą Platforma Obywatelska.
I na koniec takie długo nurtujące mnie pytanie:
Rozumiem, że prości tego nie łapią, ale dlaczego tylu inteligentnych ludzi tego nie rozumie?

3 6
ID:41639

Tata

~Oliwia, taki tekst świadczy o stanie zdrowia psychicznego piszącego, niestety diagnoza nie jest dobra, nie musisz się leczyć.

1 7
ID:41645

Zofia

@zbuntowany_kaloryfer: to jest masowe niszczenie naszych rodakow.
Mozna wywnioskowac, ze masz pieniadze na prywatne leczenie albo na leczenie za granica. Wiekszosc Polakow nie ma takiej mozliwosci.
Oto na jaka smierc naraza nas nasz rzad : smierc z powodu nie leczonych chorob, katastrof w transporcie bo nie ma na bezpieczenstwo, w powodziach bo nie ma na zabezpieczenie i melioracje, smierc z powodu zamarzniecia, bo nie ma na opal, smierc z glodu bo nie ma na chleb, smierc z wycienczenia bezdomnych bo nie maja na oplate mieszkania, smierc naszych ludzi na wojnach absolutnie nam niepotrzebnych, smierc z wytrucia z powodu wydobywania gazu lupkowego, przypadkowe katastrofy lotnicze samolotow wojskowych bo zachcialo nam sie baz amerykanskich, a teraz dojdzie smierc staruszkow na miejscu pracy (do 67 lat) jezeli taka znajda. Fajna perspektywa.
A wiec uspokoj sie a prawdy nie ukryjesz.

6 5
ID:41646

antydziałkowiec

@~cichyobserwator: Twoja nieswiadomość ...albo co gorsza świadome stwierdzenie ,że antybiotyk moze być podawany ,,w ciemno'' świadczy o całkowitym zniszczeniu nieżaleznego myślenia .A wystarczy iść na szkolenie dla pielęgniarek i usłyszeć ,że podanie antybiotyku bez wykonania antybiogramu jest błędem w sztuce ....potwierdzają to również informacje producentów zawarte w ulotkach informacyjnych antybiotyków,potwierdzaja to sami lekarze ...przed kamerami , więc nie broń ,,mafii pierwszego kontaktu'' , bo w Polsce ten chory twór powstał na bazie wyobrażeń o leczeniu ludzi w umysłach politycznych nieudaczników-reformatorów .I nie ma nic wspólnego z praktykowaną np w Skandynawii , czy w Niemczech instytucją lekarza rodzinnego z pełna odpowiedzialnościa za pacjenta .Tow cichy -propagandziarz z ciebie na miarę Urbana ...innego porównania nie zastosuję przez wrodzoną grzeczność.....

4 6
ID:41648

sportowiec

@rollnick : a wymień mi Kochany choć jedną państwową placówkę opieki zdrowotnej we Włocławku; @Oliwia: Krajem nadwiślańskim określała Polskę tylko jedna nacja - Rosjanie. Czyżbyś do niej należała? A litery łacińskie nie mylą Ci się z cyrylicą?

0 3
ID:41654

cichyobserwator

@~antydziałkowiec: Chcesz mi wmówić , że lekarz każe czekać 2 tygodnie na badanie a przez ten czas co podaje pacjentowi - wodę z cukrem ? Dziecko będzie miało 40 stopni gorączki , może jakieś wrzodziska albo zaropiałe gardło z trudnościami z oddychaniem a ty byś czekał kilka dni na posiew ? A w oczekiwaniu na wynik wrzucisz je na trzy zdrowaśki do piekarnika ? Wprost genialne jest to co piszesz .Pielęgniarki uczą na szkoleniach jak lekarze mają podawać antybiotyki - no genialne .
Wymień lekarza który to powiedział przed kamerą .Nie ośmieszaj sie . Są grupy antybiotyków działających na poszczególne grupy bakterii, grzybów ,itd.Podajesz taki działający na daną grupę ( nie w ,,ciemno "' tylko po badaniu ) a antybiogram określi który będzie najlepszy. Czekać to mozemy jak ktoś ma wysypkę albo grzybicę stóp a nie 40 stopni gorączki.
Wymień jakiś antybiotyk który ma w ulotce , że podaje się po antybiogramie. W ulotce jest na co działa a antybiogram pokaże jaki masz zastosować i podać w danym przypadku.
Myslenie to ty masz niezależne - tylko od czego ?

4 8
ID:41655

antydziałkowiec

@~cichyobserwator: ,,po badaniu ''? co nazywasz ,,badaniem'' ? Bo stetoskop i szpatułka jest dobra na katar , a nie na poważniejsze infekcje - a np. znanym mi przypadku wynik antybiogramu wykonnego w miejscowym szpitalu był już po 6 godzinach ??????? Więc chyba można ...jak siechce tylko ,,mafia pierwszego kontaktu '' z reguły wybiera rutynę kosztem zdrowia pacjentów ...a o twoich ,,kunkretnych'' odpowiedziach zapomniałeś ?

3 7
ID:41663

cichyobserwator

@~antydziałkowiec: Chłopie , chłopie ogarnij się .
A jak to robią w Wąchocku gdzie szpitala nie ma ? Zrozum geniuszu że czas antybiogramu nie zależy od tego jaki szybki jest laborant , posiewy robi się na specjalnych podłożach/pożywkach i czeka się tak długo jak trzeba by stwierdzić jaki drobnoustrój powoduje zakażenie.Może to być kilka dni a w przypadku badania w kierunku bakterii beztlenowych nawet 2 tygodnie . To nie jest wyścig .
Badanie to tez szpatułka ,np. gardło atakują bakterie lub grzyby z pewnych grup i lekarz wie jakie antybiotyki działają w danym spektrum zakażenia .Wymaz z gardła to od 2 do 5 dni i lekarz właśnie na oko musi stwierdzić czy można czekać czy nie. Antybiogram jest genialną sprawą gdy można poczekać na badania ale nie w ostrych przypadkach gdzie liczy się czas.
http://www.nzozpszczyna.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=127&Itemid=111&lang=pl
Masz tu czasy trwania badań w różnych przypadkach - gdzie tu masz czas antybiogramu w godzinach ? Możesz cobie chcieć szybko ale bakterie mają to gdzieś więc nie mnie przekonuj tylko pokaż jaki jesteś chojrak i przekonaj bakterie.

5 6
ID:41670

antydziałkowiec

@~cichyobserwator:.... czyli ty zawsze musisz brać antybiotyk bez antybiogramu .....

2 5
ID:41716

cichyobserwator

@~antydziałkowiec: Ależ skąd , moja znajoma pielęgniarka po kursie robi mi to przez telefon , zastrzyk też .Pokazałem jej twoje wpisy - jest zdruzgotana - przepracowała w zawodzie 35 lat i dopiero teraz dowiedziała się jakie to proste.
Napisz teraz coś o operacjach albo sekcjach , mam paru znajomych którzy chcą sie rozwijać w swoich dziedzinach a tak ciekawego zródła nigdzie nie znajdą.

3 3
ID:41726

antydziałkowiec

@~cichyobserwator: ,,Operacja '' ? Prosze bardzo Min. (podobno) Zdrowia jest w trakcie realizowania operacji pod hasłem ,,eutanazja Polaków'' za ich składkowe pieniądze .Czy tu też przykłady są ci obce ? Zapytaj pielegniarki z 35 letnim stażem ,on powinna podać ich na pęczki chyba ,że..... jest aktywistką po ...a to zupełnie zmienia ...punkt widzenia ....tak jak w przypadku specjalistki od sekcji ...Pani Kopacz ,która by nie utracić uprawnień,, praktykuje''....1 GODZINĘ TYGODNIOWO ...na papierze ....to tez twoja ,,cicha '' znajoma ?

0 1
ID:41763

cichyobserwator

@~antydziałkowiec: Widzę , że jesteś w trakcie eutanazji i znieczulenie już działa - ale czemu tak długo ? Wszystko już wyłączone a rączki jeszcze klepią. Cud ? Czy środki znieczulające wciąż szukają centrum dowodzenia ?

2 2
ID:41781

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA