Znam panią 58 lat. Nie otrzymała zapomogi. Jest chora. brak...

Znam panią 58 lat. Nie otrzymała zapomogi. Jest chora. brak jej na lekarstwa, czynsz, prąd i wode. Poszła po zapomoge, bo emerytury jeszcze nie ma, pracy oczywiście nie moze znalezc a do emerytury ma 9 lat !!! Urzad marszałkowski nie przekazal pieniedzy ! ale na inne bzdury, nagrody, czternastki nie mowiąc juz o trzynastkach, ulgach dla politycznych darmozjadów sa pieniadze. Okazało sie ze moze ewentualnie otrzymac 60 zl ! Proponuję aby ci wszyscy przy korycie utrzymali sie za 60 zl! Kiedy pozbędziemy sie tego dranstwa ? Podtrzymuję, ze faktycznie to jest masowa zagłada spoleczenstwa polskiego i skandaliczne lamanie praw czlowieka. Kiedy w końcu Polacy zaczna glosowac ?

9 komentarzy

napchana_czerwona_papa

No cóż sam dziś widziałem "ludzi" przejeżdżając swym mercedesem przez 3-go maja jak szukają żarcia po śmietnikach! Mogli zapisać się do partii i dostali by u nas pracę w UM jak innych 360 szczęśliwych włocławiaków a tak to nie chciało się nosić czerwonej teczuszki trzeba przeglądać śmieciuszki!

7 7
ID:42504

amityr

@~napchana_czerwona_papa:
Dlaczego obrażasz wszystkich pracowników UM.Może kilku pracuje po znajomości ale gdzie ich nie ma .Fe.

6 12
ID:42506

napchana_czerwona_papa

@amityr: Jesteś jednym z nich? jak dostałeś tę pracę? z pośredniaka? czy "końkursu"

12 4
ID:42507

piwo$z

jest źle, będzie jeszcze gorzej. Z miesiąc temu byłem w lidlu, pod drzwiami stała starsza pani która błagała żeby ktoś jej kupił chleb bo do emerytury jeszcze tydzień. Co za kraj... ile tak jeszcze?

17 2
ID:42508

noob

przepraszam, a na kogo mamy głosować? na "bandę czworga?" (pis, po, sld, psl), nie dziękuję, oni już rządzą od ponad 20 lat i nic dobrego z tego nie wyszło (popatrzmy np na rozwój sąsiednich krajów,słowacji, czech itp)
nikt inny nie dopcha się do mediów przez nich kontrolowanych, więc nikt inny nie ma szans na dojscie do władzy.

pozostaje jakiś pucz, przewrót czy inna rewolucja (nie ma szans, ziomki z ue i nato pomogą im spacyfikować niepokornych Polaków)

tak więc skończmy fantazjować, nikt i nic nie zmieni katastrofalnego stanu tego kraju, dopóki ONI tego nie będą chcieć (UE, USA itp). Jak powiedział towarzysz Stalin (chyba): "nieważne jak ludzie głosują, ważne kto liczy głosy"

14 3
ID:42510

oczytany

Proponuję iść do pana Meringa. W swoim pałacu na pewno przyjmie biednych i nakarmi.

10 9
ID:42513

ewa kowalka

@~napchana_czerwona_papa:zapraszam do urzedu wojewodzkiego,do urzedu marszalkowskiego i tam posprawdzac legitymacje partyjne.......

2 2
ID:42514

cichyobserwator

Jeżeli ta Pani ma obecnie 58 lat to do przejścia na emeryturę ma 2,5 roku a nie żadne 9. Przykre , że ludzie znajdują się w tak trudnym położeniu ale nie trzeba do tego jeszcze dokładać propagandowych kłamstw. Co roku dochodziło będzie kobietom 3 m- ce dłużej pracować i dopiero obecne 38 - latki będą szły w wieku 67 lat.

5 5
ID:42516

amityr

@~napchana_czerwona_papa:
Człowieku ,wyluzuj.Albo idź do psychiatry. Nerwowy jesteś.
Mam własne zdanie i je podtrzymuję. Obrażasz ludzi. Ja akurat mam własna inicjatywę.

5 1
ID:42519

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA