Politycy chcą wprowadzić nowy...

Politycy chcą wprowadzić nowy podatek.

http://wpolityce.pl/artykuly/29844-podatek-katastralny-kolejna-rozpaczliwa-proba-naprawiania-publicznych-finansow-tym-razem-ofiarami-padna-wlasciciele-nieruchomosci

Prawdopodobnie będą wprowadzać go jak najszybciej.Osobiście uważam iż może to być gwóźdź do trumny i niewolnictwo dla większości społeczeństwa.Przychodzi także na myśl że być może to nowa forma kolonizatorstwa.Tak by rasa panów była jedyną która ma prawo do jakiekolwiek własności a chłopstwo będzie wszystko tylko wynajmować za coraz większe pieniądze.W końcu przyjdzie punkt krytyczny kiedy to wydatki przekroczą zarobki.Dla niektórych już tak jest.A to już tylko krok do niewolnictwa lub śmierci.Wtedy niewolnicy by przeżyć zrobią wszystko.Będą pracować całą dobę by zarobić,będą kraść by zrobić,będą zabijać i kaleczyć by zarobić,będą sprzedawać duszę i ciało by zarobić,będą pomawiać znajomych i rodzinę by zrobić.Zrobią wszytko dla jałmużny by mieć na leki, na chleb, na wodę.Na przeżycie.

Najgorsze jest to że duża grupa rodaków już wpadła w sidła.Stają się powoli zastraszeni jak głodne zwierzęta zapędzone w kąt.Zrobią dla nich wszystko,bo głód i strach zagłuszył już sumienie i ludzkie myślenie.

Chcecie takiej przyszłości?Być może już wkrótce będą nas zmuszać do mieszkania w brakach,jedzenia buraków pastewnych i noszenia uniformów.A my nie będziemy mieć wyboru ,ani głosu, ani siły.

Nie pozwólmy byśmy obudzili się w obozach koncentracyjnych.Niestety w tych okolicznościach i czasach jest to bardzo możliwe.

Chcecie takiej przyszłości?Być może już wkrótce będą nas zmuszać do mieszkania w brakach,jedzenia buraków pastewnych i noszenia uniformów.A my nie będziemy mieć wyboru ,ani głosu, ani siły.

Teraz jeszcze go mamy.

8 komentarzy

ben Jakov

"Raport" - spróbuj oglądać inną telewizję, niż Trwam i słuchać innego radia, niż Radio-Rydzyjo...
Znam parę państw, gdzie jest podatek katastralny i jego wprowadzenie nie było jednoznaczne z wprowadzeniem niewolnictwa i zagłodzeniem społeczeństwa. Trzymając się myśli "Raportu" należy dodać, że od podatku katastralnego nie będą niosły się kury, ludzie będą ślepli i będzie tworzył im się kołtun, a kościoły staną sie puste...

6 14
ID:42529

Raport

Panie Jakov.
Dlaczego zarzuca mi Pan stronniczość?Przecież nawet Pan nie wie czy w ogóle oglądam telewizję.
Dlaczego akurat napisał Pan o TV Trwam i o Radio Maryja?Czyżby Pan był z tych którzy mają prowokować niepotrzebne podziały i kłótnie?
Jeśli Pan zna jakieś dobre TV i Radio proszę zaproponować.Jeśli nie proszę nie negować nie mając podstaw.
I co to za parę państw które pan przytacza nie podając ich nazw oraz konkretnych ustaw?Jestem bardzo ciekaw.
Jeżeli uważa się Pan za poważnego proszę o odpowiedź.
Nie ubliżając Tobie Panie ben Jakov ale podchodzisz bardzo płytko do tematu lub po prostu go nie rozumie.
Nie potrafisz doszukać się głębszego sensu i zamierzeń przemian geopolitycznych oraz formalno-prawnych.
Czy "przypadkiem" nie jest Pan z tej klasy zamożnych tych którzy nie muszą martwić się o chleb i przyszłość i pracę?

14 4
ID:42532

zbuntowany_kaloryfer

Z artykułu zamieszczonego "wpolityce" wionie grozą. Ale biorę poprawkę na to, że autorka jest posłanką pIs. Więc przerażające przesłanie jest zrozumiałe samo przez się.
No a poza tym zaufać posłance z pIs to trochę tak, jak zaufać wampirzycy idąc z nią do łóżka;)
Ale do rzeczy: nikt nie powiedział, że podatek katastralny zostanie wprowadzony, jak również nikt nie powiedział, że w takich a takich stawkach procentowych. To zwykłe farmazony wymyślane przez pIsowskich zadymiarzy. Zwyczajna próba popsucia części społeczeństwa humoru przed Euro.
Kilka tygodni temu Ministerstwo Finansów JEDNOZNACZNIE i OFICJALNIE ogłosiło, że żadne prace nad takim podatkiem NIE są prowadzone, i że NIE zostanie on wprowadzony.
http://wyborcza.biz/biznes/1,101562,11345467,Podatek_katastralny_nie_zostanie_wprowadzony__Przynajmniej.html
Ludzie! Nie słuchajcie pisuarowych speców od siania defetyzmu!

4 12
ID:42537

Oczytany

Nikt inny jak kler modlił się o przewrót w PRLu. Pociągnął baranów na rzeź. Źle było za komuny??? Komu było źle?? Chcieliście kapitalizm , to go macie !!. I nie narzekać mi tu na niewolnictwo !!.

2 7
ID:42541

dzonny_killer

@~Oczytany: owszem, źle było za komuny!!! normalnym ludziom było ŹLE!!! tylko złodzieje partyjni, konfidenci, kapusie, zdrajcy mieli dobrze... :(

4 2
ID:42546

Raport

@zbuntowany_kaloryfer:

Tusk obiecywał że nie podniesie podatków i wieku emerytalnego,mówiono też o tym że nie zdrożeją leki...

Panie zbuntowany nie wiem jak Pan ale doświadczenie nauczyło mnie że jak polityk mówi że czegoś nie zrobi to właśnie to robi.I odwrotnie.

Nie widzisz jak szybko postępuje ten prawny rak?Czyżby pieniężne przyjemności uśmierzały ból ukrywając przyczyny?

A po drugie czasami politycy udają głupich mówiąc że nie wprowadzili by czegoś że to była niepotrzebna panika.A ja wam powiem że właśnie dlatego tak mówią bo ludzie za szybko zauważyli.Tak samo było z ACTA.

7 2
ID:42548

Oczytany

@~dzonny....mam rozumieć, że jesteś normalny, lub byłeś...Przepracowałem uczciwie do upadku komuny 20 lat. W jednym zakładzie pracy! Dziwne! prawda? Nie należałem do żadnej komuny ani do stęchłęj solidarności. Nikogo nie zakapowałem, nie byłem zdrajcą, ani złodziejem. Dziwne ??!!?? Tak, dziwne. Bo ja pracowałem fizycznie. I nie pieprz mi takich farmazonów. Ja nie narzekałem, bo pracą musiałem utrzymać rodzinę , czyli żonę i dwójkę dzieci. Starczyło !! Dziwne?? Nie !! Ale stać mnie było na wczasy coroczne !! Dziwne??Nie!! Więc śmierdzące lenie!! do roboty!!.No cóż dzonny...do roboty!.

1 1
ID:42617

dzonny_killer

@~Oczytany: zaiste Twój przypadek (jeśli prawdziwy) jest zadziwiający... :p szczególnie z tymi wczasami... :p

ja za komuny kończyłem edukację (tak na marginesie)... a teraz robię co do mnie należy i co dziwne... nie narzekam :p

0 1
ID:42632

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA