Cwaniactwo koscielne nie zna granic, kasa i tylko kasa,...

Cwaniactwo koscielne nie zna granic, kasa i tylko kasa, panstwo przez 4 lata bedzie kryć różnice w przychodach kościoła powstałą przez likwidacje funduszu kościelnego. Majątki dostali w nadmiarze teraz dostaną kasę co dalej wymyślą żeby żyło im się dobrze a naród mają w d...e. Zauważcie że tą wiadomość podano jak społeczeństwo jest zajęte EURO - w/g mnie są tak pazerni ważne tylko ich majątki i brzuchy

23 komentarze

PESO

Ty na ich miejscu tez byś bronił swojej kasy, normalne ...
Każda grupa społeczna czy zawodowa walczy o nowe przywileje a broni zdobytych.
Zobacz nauczycieli, górników, służby mundurowe, itp. itd, czy ktokolwiek oddał coś dobrowolnie, z własnej inicjatywy lub bez protestów?

6 2
ID:42699

george best

Kościól w Polsce powinien placic podatek.Nie znam bardziej morderczej religii od katolików.Juz Krzysio Kolumb pokazał jak nawracać niewiernych wyrywając złoto z nosa w imię nawrócenia.Teraz te grubasy siedza w kościołach na swoich zlotych tronach i wmawiają ludzia bajkę o dwóch klepkach .Tak gadacie na ten kościól a chrzcicie nieswiadome dzieci i puszczacie je do komunii .

4 6
ID:42700

swojak

Zapomniałeś o d... w której wszystkich mają.

6 5
ID:42702

baba jaga

Obudził się max nawiedzony.

6 5
ID:42705

LALA20

@ baba jaga

Nawiedzona to Ty jesteś. Pamiętaj o tym dzień i noc.
Walczyłaś i walczysz o P. i S., radyjo, telewizyję i marsz w obronie tejże.

6 7
ID:42708

Swój

kiecolom dać szpadle i na autostrade tam potrzebują do roboty

6 2
ID:42711

wyborca

@ baba jaga
Nawiedzony to delikatnie powiedziane !

3 3
ID:42712

i

tak wszyscy gadają na księży,ale jak umiera komuś ktoś bliski to do kościoła idą,bo bez księdza pogrzeb to już nie to-co? albo choroba w oczy zagląda- to wtedy w kościele siedzimy,bo może góra się zlituje i pomoże?

5 1
ID:42716

LALA20

@ wyborca

Napij się zimnej wody, to Ci przejdzie, może.
Tylko ubolewać nad Tobą.

2 6
ID:42718

czajnik

@~LALA20: Jesteś nie wierzący bądź tolerancyjny i daj wierzyć innym nie musisz pisać jaki to wasz Bóg jest zły.

6 2
ID:42719

LALA20

@ czajnik

Przytul się do " tatusia ".

3 2
ID:42722

s-ja

@~i:
Stary tu chodzi tylko o tradycję. Tak naprawdę to ty sam nie wierzysz w to co napisałeś a o reszcie nie warto wspominać.

2 0
ID:42732

dzonny_killer

@~czajnik: Bóg jest dobry, Bóg jest sprawiedliwy, ale księża zapomnieli od czego są (nie wszyscy, ale większość, więc generalizuję)... księża mają nowego boga - Mamonę... sprzeciw względem kiecorów nie musi oznaczać utraty wiary w Boga... :p

4 0
ID:42734

Laik

Mnie to nie dotyczy bo mam KRK gdzieś do mojego końca i po nim. I tak jest łatwiej żyć. Sorki za to, że się odezwałem pomimo, że mnie to nie dotryczy. Ale fanani KRK uznają to zapewne za prowokacje i zaczną besztać. Ale to też mam gdzieś. :) A więc jazda!

3 0
ID:42743

LALA20

Grupę ludzi którym powiedzie się kiedykolwiek delegalizacja katolickich mediów,
zerwanie konkordatu i pokazanie miejsca klerowi
należy przedstawić do Pokojowej Nagrody Nobla.

2 4
ID:42756

czajnik

@~LALA20: Jezus powiedział, nie sądźcie, bo taką miarą jak wy sadzicie, was tez sądzić będą. Kim jesteś, żebyś rozliczał Kościół, którego głową jest Jezus?

4 3
ID:42762

LALA20

@ czajnik

Witam Cię.
Użyłeś wielkiej przenośni, no cóż, wolno Ci.
Czy Jezus każe klerowi czynić tak jak czynią?, osądzać, judzić, wołać kasę.
Zacznij analizować codzienne poczynania kleru, zbierz w całość ostatnie 23 lata
ich duszpasterstwa, i zagłąb się w historię, tę prawdziwą historię. Przejdż przez
całe wieki, dowiedz się całej prawdy o klerze.
Wtedy możemy porozmawiać.

P.S. Jezusa w te sprawy nie mieszaj. Jezus był dobrym człowiekiem.
Twoi idole są niegodni aby wymawiać Jego Imię.

2 4
ID:42763

czajnik

@~LALA20: Skąd się to bierze, że nawet najbardziej chlubne karty historii Kościoła są tak powszechnie nieznane? I to nawet wśród katolików. Powinniśmy pamiętać również o rozmaitych winach, jakie popełniali katolicy, zwłaszcza jeśli popełniali je oficjalni ludzie Kościoła. Jednakże patrzenie na historię Kościoła poprzez filtry usuwające z tej historii wszystko, co było w niej dobrego, jest zwyczajną niesprawiedliwością.
P.S. Jeśli patrzysz na innych i widzisz tylko zło wpierw zacznij zastanawiać się nad samym sobą.

3 3
ID:42764

LALA20

@ czajnik

Nie nam o tym decydować. Ale nadchodzą czasy................. .

Pozdrawiam, życzę miłego wieczoru wraz z meczami.

P.S. Trudno, nie lubię czerwonego, czarnego i P.iS.-u .

3 3
ID:42767

swojak

: @~czajnik:
To może mi powiesz znawco dlaczego Jezus i cała ta jego świta nigdy pracą się nie zhańbiła tylko cały czas na krzywy ryj żyła?

3 3
ID:42783

rollnick

@swojak
W czasach Jezusa nikt nie mógł publicznie nauczać jeśli nie posiadał jakiegoś wyuczonego rzemiosła i musiał mieć ukończone 30 lat życia. Jezus do czasu Jego publicznej działalności utrzymywał się z pracy cieśli. W Biblii jest napisane, że Jego uczniowie również wykonywali różne zawody.
Dlaczego piszesz, że "nigdy" pracą się nie zhańbili?

1 2
ID:42788

swojak

@rollnick: Że co , że Jezus pracował jako cieśla , czy utrzymywał się z pracy innych cieśli? Ale masz bajer.

2 4
ID:42807

czajnik

@~swojak: Biedny człowieczku.

2 1
ID:42862

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA