Modernizacja w stylu polskim. W gminie Fabianki przy budowie...

Modernizacja w stylu polskim. W gminie Fabianki przy budowie drogi n° 67 zabrali ludziom przystanki. Gmina udaje je chce przywrócic zwodzac jak tylko moze. Juz czwarty rok !!! Teraz gmina zrezygnowała z dotowania linii 7 pod pretekstem , że za drogo. Ale gdyby uszczuplić wynagrodzenia wojta, radnych, zrezygnować z przywilejow, nagród, trzynastek i innych wybryków byloby az nadto. Podpisano umowę z PKS, za niewiele mniejsze pieniądze. Rezultat ? autobusy niedostosowane dla osób starszych, osób z wozkami dzieciecymi, przejście zbyt waskie, wózkow inwalidzkich. Brak polączen dla dzieci jadacych do szkoly, dla osob pracujących w niedziele i swieta, w swięta wielkanocne i noworoczne w ogole nie ma autobusow, ludzie muszą zrezygnowac z odwiedzin bliskiej rodziny, rozkłady jazdy fikcyjne; często nie ma autobusow, pomimo, że figuruja na rozkladzie. To ma być polepszanie zycia mieszkancow ? Podatki i opłaty sa coraz wyzsze. Bez komentarza.

12 komentarzy

nowy mieszkaniec

Linia nr 6 tez zlikwidowana. Przeprowadzilam sie do wymarzonego domku poza miasto wlaśnie w te rejony min z powodu dobrych polączeń, a chodzi mi glównie o dziecko jak teraz dojedzie do szkoły? Przecież ekspansja ludzi z miasta do gminy wzbogaca ją o nowe podatki a pieniędzy mniej nie rozumiem. Wójt zapomnial że jego urząd ma sluzyc mieszkańcom.

5 0
ID:42932

Zibi.

Pocałujta w d... wójta!

10 0
ID:42933

ozon

Gminy sprawdziły ile samochodów jest zarejestrowanych i doszły do wniosku że bogate społeczeństwo nie korzysta z miejskiego transportu- ot i cała tajemnica.po co inwestować w wiaty? chuligani mniej będą mieli do zniszczenia -czysty zysk.

3 1
ID:42936

Krystyna

@~ozon: Zibi : mentalnoc godna pozalowania. Dzieci, osoby starsze, chore, bezrobotni bez rodkow do zycia, chore te maja samochody ?

2 2
ID:42947

@

wójt dba tylko o siebie i o swoich znajomków -amy mamy tyklko płacić podatki w terminie cicho.....ale on ma wszystko w d.... bo jest ostatnią kadencje i musi myslec o swojej przyszłosci

5 0
ID:42948

zibi.

@~Krystyna: wypowiadała sie kobieta, która zbudowała dom. aby dom zbudowac trzeba miec ok 300 tysi. Jeśli ma się 300 tysi to w rodzinie jest też samochód lub dwa. Więc w przypadku autorki postu jej nieuzasadniona gorycz jest nie na miejscu. Poza tym co to za rodzice jesli dziecko samo autobusem puszczają do miasta!!!! W dzisiejszych czasach tak się nie robi!!!!! Można zostać pozbawionym praw rodzicielskich!!!!!

2 3
ID:42953

ozon

"Krystyno" wyluzuj. To była ironia.... no ale nie każdy musi mieć wyczucie.

0 0
ID:42955

Mam pytanie?

Do Adama. Według ciebie to wójt zabrał ludziom przystanki? To gdzie je schował? Może pochwal się jak często jeździsz (jeździłeś 7)?

1 0
ID:42962

?????

A może tu jest potrzebna kuracja szokowa - całkowita likwidacja komunikacji miejskiej poza strefą miasta -tak by podatnicy się obudzili i wzięli za d....ę pana wójta i plebana ? Jak się zachciało burżujom mieszkać na wsiach to niech chodza pieszo lub zajeżdżaja swoje prywatne bryki ,albo kupią konia ?

2 0
ID:42966

rollnick

@~?????:
Zdradzają cię błędnie stawiane znaki interpunkcyjne ;) Nie używaj spacji przed postawieniem przecinka, a to już będzie duża zmiana. Pzdr.

0 0
ID:42970

mieszczanin

@~zibi.: Czy jak mieszkam w mieście i mieszkam na 40m2 za około 120000zł to też mam mieć samochód myślenie godne pożałowania. A nawet jak mam samochód to muszę pracować żeby go utrzymać, więc jak miałbym wozić dziecko np do szkoły gdzie dzieckiem może być np 14 letnia dziewczyna, to co jak puszcze ja samą do miasta to odbiorą mi prawa rodzicielskie zastanów się nad swoja głupotą. A rzeczywiście wójtowi w fabiankch rzeczywiście sie cele swojego urzędu pomyliły.

2 1
ID:42978

Pytam

Po co takie bicie piany. Jeśli ktoś nie wie to autobusów jest więcej niż było. Są tańsze. (Gmina nie dokłada ani grosza do PKS-u, a MPK pobierało co miesiąc około 50tyś. Zł). Adamowi chodzi o dwa przystanki, które kiedyś były na wysokości magazynu zbożowego w Fabiankach. Jak ktoś się orientuje to do od tego miejsca do następnego przystanku jest około 400m, a może i miej. Jak tylko pamiętam z lat mojej młodości kiedy jeszcze sam jeździłem 7 to na tych przystankach (niby zabranych) nawet nikt nie wsiadał i nie wsiadał (może czasami ktoś). A te fanaberie Adama mają kosztować podobno Gminę około 240 tyś. To jest ta oszczędność według Adama. I jeszcze jedno Adamie odpowiedz na pytanie ile razy jechałeś 7?

3 0
ID:42984

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA