Mundurowi dostaną 300zł co miesiąc,- dodatku, - tak donosi...

Mundurowi dostaną 300zł co miesiąc,- dodatku, - tak donosi "Wirtualna Polska". Stosowne zarządzenia już podpisali ministrowie zainteresowanych resortów.Jest to swego rodzaju rekompensata za wydłużony emerytalny czas pracy.A co dostaną zwykli ludzie - niemundurowi? I niech ktoś mi powie, że Tusk nie buduje państwa policyjnego.

6 komentarzy

witto

ja Ci mówię - nie buduje, on nie buduje żadnego państwa

3 2
ID:42968

negocjator...

dostaną te kasę żeby trzymać nas krótko za mordy jak się będziemy burzyć ze z powodu drożyzny z głodu zdychamy !

4 1
ID:42973

?????

A co wam to przypomina ? Czy to nie pachnie jak podwyżki dla Milicji i ZOMO przed stanem wojennym od junty Jaruzela ?

0 1
ID:42976

zbuntowany_kaloryfer

Proszę sobie sprawdzić jak to wygląda w innych krajach. A wygląda po prostu tak, że jeżeli nie stać Cię na czynsz to przenosisz się do mniejszego mieszkania w tańszej dzielnicy/okolicy. Toż to proste i logiczne jak konstrukcja cepa. I funkcjonuje od czasów prehistorycznej hordy. To przecież oczywiste, że wojownik i dobry myśliwy miał zdecydowanie ładniejszą samicę i lepsze lokum niż zbieracz jagód;). Tak ciężko pojąć, że takie są właśnie prawidła świata, w którym przyszło nam żyć..?;)) To cholerny socjalizm/komunizm wbił ludziom w głowy, że wszyscy są równi. A nie są. Równi są tylko wobec Boga. No i czasami prawa. Osobiście trochę oburza mnie, że jakiś brudny menel ma dla Temidy taką samą wartość jak ja.

3 4
ID:42979

zbuntowany_kaloryfer

Nie pod tym artykułem napisałem co trzeba;))) Sorki. Ale za to możecie pokombinować do czyjego artykułu wpis się odnosi;)

0 0
ID:42981

szuja

@zbuntowany_kaloryfer:
Mnie też się wszystko podoba z wyjątkiem tego co mnie się nie podoba i już. Hahaha

1 2
ID:42987

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA