Pewien kierowca MPK to c..... Ostatni autobus linii nr 16...

Pewien kierowca MPK to c..... Ostatni autobus linii nr 16 (23:37) podjechał w piątek na przystanek przy ul. Wroniej. Chciałem wsiąść i stanąłem przy tylnych drzwiach - zamknięte. Udałem się więc do środkowych a ten bezczelny zamknął mi je z premedytacją przed nosem i odjechał (pewnie z uśmiechem na ustach). I ja i ludzie w autobusie byli zszokowani całą sytuacją. Numeru busa nie znam, byłem w szoku. Półtoragodzinny spacer po nocy w deszczu... Panie prezesie, czekam na jakąś reakcję. Tak być nie może.

14 komentarzy

abcde

W MPK wszyscy kierowcy to inteligentni inaczej. Dzwoń do dyspozytora albo kierownika działu organizacji transportu.

14 2
ID:43012

george best

Trzeba go odszukać i zbiczować.

7 6
ID:43014

Mk

@~`pasażer, udaj się na Rysią i oficjalnie na piśmie złoż skargę do prezesaMPk. Podaj dokładną datę i miejsce zdarzenia ,godzinę numer linii i kierunek jazdy autobusu. Chamstwo nalezy zwalczać dostępnymi sposobami , może nagana albo przejechanie po premii dadzą temu kierowcy do myślenia.

13 1
ID:43015

defa

pewnie z twarzy było widać, że chcesz na gapę jechać!! i bardzo dobrze kierowca zrobił!!!

2 23
ID:43017

abcde

@~defa: Kolejny zakompleksiony kierowca MPK, który musi stanąć w obronie swojego koleżki. Razem na pętlę na obiady zjeżdżacie?

7 5
ID:43025

pasażer

do defa
masz pecha koleżko tego chamskiego kierowcy. mam miesięczny sieciowy. Tak nam się firma odpłąca za jej utrzymywanie i kasowanie biletów....

6 2
ID:43035

szuja

@pasażer
A nie przyszło ci do głowy żeby wyjąć komórkę i zadzwonić pod nr 54-2364338 do dyżurnego MPK?

3 7
ID:43037

dobromir

@szuja
a mylisz e kdy zna numer ?? A moe akurat nie mial przy sobie telefonu komrkowego . Nie pomylae ? Ciekawe czy ty bys tak zrobi ; )

4 2
ID:43042

pasażer

szujo - a nie przyszło ci do głowy że nie mam pojęcia jaki jest numer dyżurnego? Ostatnia rzecz o jakiej myślałem w tym deszczu było poszukiwanie numeru na infoliniach. Poza tym byłem tak zniesmaczony i wk..ny całą sytuacją, że raczej nie miałem ochoty z nikim rozmawiać.

ostatni raz kupiłem miesięczny, teraz będę latał na gapę, jeśli w ogóle wsiądę do tych autobusów. Ten kierowca MPK po prostu nie zasługuje na szacunek (jest wielu naprawdę dobrych i uczynnych kierowców tam, nie chcę ich urazić i wrzucać do jednego worka z tym chamem), ponieważ nie szanuje swoich pasażerów. A skoro nie szanuje pasażerów, to ja nie szanuje jego i jego firmy od teraz i właśnie przestałem kupować bilety i korzystać z ich usług. Jeżeli już - pojadę na gapę. Do czego Was również moi mili zachęcam. Może bojkot sprawi, że zaczną myśleć o pasażerach, a nie o papierosku na zajezdni.

Takie sprawy należy nagłaśniać tylko i wyłącznie po to, żeby kierownictwo firmy dowiedziało się o tym, jak zachowują się jej pracownicy których zadaniem jest praca wśród mieszkańców Włocławka. Bo na pewno pan prezes nie ma pojęcia jakiego chama zatrudnia. Więc Go uprzejmie informuję, bo następnym razem może trafić np. na matkę z małym dzieckiem, albo na kalekę.

co do twarzy - kierowca nie jest od rozpoznawania twarzy, ani od analizowania czy ktoś ma bilet, czy nie. G...no go obchodzi jak kto wygląda i co sobą reprezentuje. To nie jest socjolog ani psycholog społeczny do cholery. On ma kręcić kierownica i otwierać drzwi, za to mu płacą, to jest jego obowiązek i tyle. A skoro nie wywiązuje się z obowiązków, to powinien zostać w jakiś sposób ukarany (premia, nagana itp itd). Kontrolą zajmuje się wynajęta do tego firma. Poza tym pozory mylą (bo ja mam sieciówkę) i nigdy nie można oceniać ludzi po wyglądzie. Tak robią tylko niedorozwinięte umysłowo jednostki.

11 1
ID:43043

abcde

@szuja: A nie przyszło Ci do głowy, żeby spojrzeć, że było po 23.00?

2 3
ID:43045

abcde

@~pasażer: Numer jest na każdym rozkładzie jazdy. Zadzwonić możesz nawet teraz. Żadne przedawnienie nie obowiązuje. Jak chcesz to możesz podać mnie na świadka.

3 3
ID:43046

hahah

nie podoba sie to kup se samochod a nie bedziesz skargi pisał co mieszkasz na miescie i cie na samochod nie stac ?

2 10
ID:43049

ozon

Pare razy niestety korzystałem z komunikacji miejskiej i dobrego zdania nie mam. Panowie kierowcy "niskopodwoziowych" zatrzymują się jak chcą i trudność im sprawia podjechanie pod krawężnik. To jest nagminne!! Skargi pomagają tyle co umarłemu kadzidło...

4 2
ID:43051

szuja

@~abcde:
Nie przyszło!!!

2 1
ID:43066

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA