Po rozkradzionych politycznie składkach emerytalnych...

Po rozkradzionych politycznie składkach emerytalnych przyszła po cichu kolej na zamach na ogrody działkowe naszych rodziców i dziadków .Czy okradanie obywateli Państwa Polskiegoto była obietnicą kampanii wyborczej Tuska ? Zastanawiajace jest milczenie włocławskich polityków PO ,którzy tak jak przy wyprowadzaniu składek emerytalnych nabrali wody z Wisły w usta i knują pod stołem .A emeryci planują ogólnopolski protest. A ja się z nimi zgadzam -złodziejstwo partyjne należy tępić .

19 komentarzy

ozon

A może zanim coś napiszesz"pytajniku" to przeczytaj uważnie czego dotyczyło zaskarżenie ustawy do TK.Okazuje się że 460 wybrańców narodu stworzyło ten bubel i pora poprawić to no a po wtóre to iście PRLowskie zapisy tam były jak choćby ten że działkowcy nie mogą się nigdzie indziej zrzeszać tylko w ZD! No i jak to się ma z demokracją? takich"kwiatków" jest aż 24 na 50 punktów zawartych w tej chorej ustawie.

5 0
ID:43522

Zyga

,,ozon'' - trochę prawdy jest w tym co piszesz, ale jestem pewien, że po wejściu
nowej ustawy - a taka zostanie uchwalona / koalicja PO - PSL / ogródki działkowe
znikną z mapy Polski a na ich miejscach powstaną prywatne posesje lub
inne budowle ponieważ te działki są naprawdę łakomym kęsem dla wielu
dobrze ustawionych.

4 3
ID:43526

?????

@~ozon: Tak piszesz jakbyś nie znał inspiratorów tego całego zamieszania . W tym starym kształcie jest ona nie do ruszenia dla lobby-ja to nazywam ukladu złodziei deweloperów lub po polsku -przedsiebiorców złodzieji budowlanych mających oparcie w sejmie .Przykladów na ich złodziejski proceder w programach interwencyjnych jest na pęczki .Czyli ponownie w demokracji robi się coś nad głowami zainteresowanych (moich dziadków ,rodziców) bez ich udziału .A Polakom mydli się oczy że to wbrew konstytucji .Przekręt śmierdzi na kilometr kasą do politycznej kieszeni . Ale myśle ,że działkowcy się nie pozwolą okradać tak jak na to pozwolili nieświadomie przyszli emeryci i pogonią przekupnych niezawisłych którzy orzekają w zależności od kierunku wiatrów . Ja popieram działkowiczów bo to moi rodzice i dziadkowie którzy na te działki ciężko pracowali .

2 3
ID:43528

LALA20

Sprawa jest z góry przegrana. W Polsce panuje wewnętrzny imperializm.
Są " politycy ", jest lobby i ogromne pieniądze.
Popieram działkowców, ale " działkowe mróweczki ", nie mają żadnych szans z
potężnym " mrówkojadem " który zwie się przekręt.

Na bliskich przedmieściach i wokół dużego Frankfurtu nad Menem istnieje dużo
działek, nad wieloma z nich powiewają flagi narodowe.
Takie obrazki można zauważyć wokół większych i mniejszych miast w Bundes.
We wschodnich landach, jest to normalne zjawisko.
A więc walczcie.

Łamanie praw, umów i traktatów.
Cofnę się + - 150 lat do tyłu. Rząd U.S.A., po zepchnięciu Indian na zachodni
brzeg Missisipi, podpisał z nimi uroczyste traktaty o nienaruszalności tamtejszych
ziem. Fragment traktatu - " Przyrzekamy, dopóki trawa rośnie i rzeki płyną, ziemie
te są nienaruszalne ".

1 1
ID:43530

siwy 1954

zapytaj ile ze składek zarabiają ci w zarządach to Ci oczy wyskoczą i dla nich to jest nie do zaakceptowania żyją jak pączki w maśle bez roboty spotykają się by wyśmiać tych z których ciężkiej pracy żyją znam takich co w kilku miejscach są w radach nadzorczych a jeszcze są w zarządach działek dodatkowo mają wielkie emerytury i jeszcze czas na wykłady i balangi

3 0
ID:43535

sz-ja

Teraz kolej na lasy, plaże i co tam życie pokaże. Sami sobie zgotowali ten los.Hahaha

1 0
ID:43538

peso

@~siwy 1954:
Niestety zawsze się znajdą krypto-PRL-owcy którzy będą bronić prezesów i prezesików

0 2
ID:43540

ozon

Włosy na glowie siś jeżą ! Ja nie rozumie czemu we wszystkim doszukujecie się drugiego dna?Uregulowania prawne muszą być i tylko szkoda że po 20 latach ale dobre i to? "pytajnik" napisałeś że dziadkowie ciężko na to pracowali... no chyba przesada? Za PRLu za grosze rozdawano te grunty klasie robotniczej na wzór ZSRR i budowane altanki nazywało sie daczami. ale nie w tym rzecz. Jeśli likwiduje się przywileje to we WSZYSTKICH dziedzinach życia i czasami to zaboli no ale tkwić jedną nogą w socjalizmie a drugą w innym ustoju to tak się nie da! Taki rozkrok to murowana kontuzja.

4 2
ID:43541

oczytany

A kiedy przyjdzie zamach na < dobra kościelne>? Cza wziąć się za to !!.

2 3
ID:43545

peso

@~ozon:
"Ja nie rozumie czemu we wszystkim doszukujecie się drugiego dna?"

Zapewne niektórzy rozładowuja w ten sposób swoją frustrację wynikającą z faktu braku osobistych sukcesów. Taka filozofia ja jestem biedny ale za to uczciwy, wszyscy którzy się dorobili to złodzieje.Tym samym poprawiają sobie samopoczucie.

http://www.wprost.pl/ar/178931/Zarazliwe-obwinianie-innych/

Osobowość dyssocjalna (charakteryzująca się nieliczeniem się z uczuciami innych, lekceważeniem norm społecznych, łamaniem ich, niemożnością utrzymania trwałych związków z innymi, niezdolnością do przeżywania poczucia winy, skłonnością do obwiniania innych, bardzo niską tolerancją na frustrację).
http://www.psychologia.net.pl/artykul.php?level=217

0 0
ID:43546

sportowiec

Na Boga! Trybunał Konstytucyjny stwierdza, że coś jest niezgodne z konstytucją a znajdują sie asy mówiące, że to zamach na cośtam? Czy Was obrońcy uciśnionych pogięło? @???????? czy Ty wiesz co piszesz? I nie szukajcie peerelki drugiego dna. Ustawa jest niezgodna z konstytucją i dlatego biegiem trzeba ja zmienić. I tyle. A że przy okazji paru pasibrzuchów z naszym Rysiem Ch. straci dojscie do żłobu - to super.

1 1
ID:43547

ozon

"peso" no to wychodzi na to że nasze społeczeństwo potrzebuje terapii od zaraz bo jeśli taka będzie "Rzeczpospolita jakie Jej młodzieży chowanie" to trzeba dawać dyla znowu z tego kraju i to nie z powodu biedy i czegoś tam ! jakaś gorsza choroba dopadła Polaków niż aids!Jedyna nadzieja w naukowcach... niech pracują nad jakąś szczepionką bo czarno to widze.

2 0
ID:43550

peso

@~ozon:
No nie dajmy się zwariować grupie sfrustrowanych osób,
Na temat Euro 2012 też było tutaj sporo wpisów negatywnych ale większość naszego społeczeństwa cieszyła się z tego wydarzenia, więc liczę, że Ci niezadowoleni to jednak mniejszość.

1 1
ID:43553

swojak

Ciekawe czy Kościół płaci podatek od posiadanych nieruchomości ,hahaha

2 0
ID:43558

?????

Po waszych wypowiedziach widać że Tusk i jego bandycka drużyna to mistrzowie intryg i prowokacji niszczących planowo jedność Polaków . Jak dorośli ludzie dają się tak na siebi napuszczać bazarowemu kłamcy sprzedajacemu towar który nie jest jego własnością jak skladki emerytalne a teraz dzialki ? Czy wy tego nie widzicie ?

1 3
ID:43559

ozon

Matko kochana! Jak czytam takie wpisy jak "pytajnika" to mam wątpliwości czy to tylko frustracja od której zresztą tylko krok do nienawiści. Premier każdego państwa jest "właścicielem" instytucji różnych w tym ZUS. Miałbyś racje "pytajniku" gdyby uzurpował sobie takie prawo do instytucji np w Czechach, Estonii czy na Cyprze ale w tej sytuacji robi to co prawem dozwolone a że nie popularne... no cóż jeszcze się taki nie narodził co by wszystkim dogodził ,,no i dlatego życie jest ciekawe nie sądzisz?

3 0
ID:43561

amityr

@~ozon:
No jak będziesz miał za co................

0 0
ID:43567

peso

@~?????:
Żeby było jasne, nie przypominam sobie aby którykolwiek, jakikolwiek rząd cokolwiek dla mnie zrobił.
Wyznaje zasadę, że sam muszę się troszczyć o siebie i swoją Rodzinę.
Jak mi się coś nie udaje to jest to moja wina, jak odnoszę sukces to jest on mój a nie jakiegokolwiek rządu.
Nie czekam aż ktoś mi coś da.
Natomiast Polska jest moją Ojczyzną i ja kocham ten Kraj i ludzi i wkurza mnie jak ktoś pluje na naszą Ojczyznę.

1 0
ID:43568

?????

@~ozon: Matko kochana zupełnie jakbym słyszał posła tfu Niesiołowskiego który dla zapełnienia swojego koryta przytaknie każdemu kto mu to koryto zapewni. Premier nie może rzadzić przeciw interesom naroduokradac go ze skladek emerytalnych i praw nabytych ale w jego interesie i nie w interesie garstki która funduje mu kampanie wyborczą .Czy to dla ciebie nie jest oczywiste ?

0 1
ID:43575

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA