Niektórzy ludzie naiwnie myślą, że jak zmieni się...

Niektórzy ludzie naiwnie myślą, że jak zmieni się prezydent Włocławka np. na Zbonikowskiego to skończy się miasto SLD i zacznie być wspaniale. Otóż nic takiego! Po prostu zacznie się miasto PiSu a problemy się jedynie zamienią legitymacjami partyjnymi!!! Nie głosujemy na partie tylko na człowieka jako gospodarza i całe szczęście, że nie rządzi nami Zbonikowski, nie dlatego, że jest z PiSu, ale dlatego, że potrafi tylko gadać, którego nauczono go na kursach i szkoleniach partyjnych.

11 komentarzy

bezpartyjny

co to za typ,ten zbonikowski,ja się wstydzę że takiego chłoposzka,ze go widuję w kosciele,ostatnio byl nawet przy pielgrzymach,szkoda ze nie poszedł w trasę ,może by w końcu zaczął mysleć pozytywnie.a tak jego miejsce jest w koguciku i na meleksie, z kolegą chmielewskim,bo jego też jak widzę w cw,to grzecznie powiem że ma mi się na wymioty.

5 8
ID:44284

O.K.

Dokładnie, teraz Włocławek się zmienia, pewnie, że każdy by chciał nie wiadomo co, ale idą remonty, nie buduję się stadionu na 35 tysięcy jak chciał Skrzypek, nie likwiduje się teatru na salę bokserską Jest patologia, jak wszędzie, ale wreszcie inwestycje miejskie idą, pewnie że nadal jest bezrobocie, ale kiedyś też było i miasto na dodatek nie robiło nic. Teraz ludzie przestańcie truć i zacznijcie pozytywną energię wdrażać, musimy odbudować to miasto nie tylko fizycznie, ale też mentalnie.

8 3
ID:44287

?????

@~O.K.: Czy pojecie ,,mentalnie '' obejmuje tzw włocławskie konkursy na intrane stołki z klucza partyjnego gdzie wymagające fachowej wiedzy technicznej funkcje obejmuja historycy , fotografowie ,archeolodzy , katechetki itp ? Czy może masz na myśli inne pojęcie ,,mentalności''?

8 0
ID:44289

Walentynka Tierieszkowa

Widać jak się zmienia i jest takie piękne bezrobocie największe prawie 30% plus nie wiadomo ile ludzi wyjechało z miasta i to już nie pojedynczo, ale z rodzinami i mają Obecnego pana Prezydenta nadzwyczaj niepartyjnego głęboko gdzieś za granicą.
Takie coś znalazłam w Internecie zobaczcie o zmieniającym się Włocławku!

9 2
ID:44292

O.K.

DO ????? To także, ale mentalnie wielu ludzi zachowuje się antywzorcowo, niszczą siebie i zniechęcają innych ludzi do wszystkiego, a wszystko zależy od ciebie i ode mnie, od nas. Wiele jest złego, pozbawionego troski o pieniądze działania, trzeba to wyłuszczać, ale nie zrzucać winne na kogoś, na innych całe życie, bo nie po to się żyje, aby narzekać, w ten sposób wielu ludzi zniechęca innych, i dlatego wielu tu nie chce mieszkać, mimo, że mamy miasto pełne zieleni i w miarę spokojne.

1 3
ID:44294

Marchewa

jak obecna władza zadłużyli nasze miasto ponad dwukrotnie bardziej to co z nimi? wiesz,że Pałucki zaciągnął na miast kredyt na 30 lat.Jestem ciekawa jaka to suma i na co .......................... popatrz na drogie inwestycje ,które można zrobić taniej i lepiej .Zgadzam się ,że następny prezydent nić nie zrobi bo nie będzie wiedział co i jak spłacać te długi po obecnych rządzących

5 0
ID:44295

?????

@~O.K.: A wskazywanie błędów i przekrętów których nie wszyscy dostrzegają to też twoim zdaniem marudzenie i narzekanie ? I jak w tej zieleni wyglada 30% bezrobocie i te konkursy partyne ?

4 0
ID:44296

mistrzcietejriposty

"niektorzy ludzie naiwnie mysla ...." - czyli mamy stopniowanie
1. wiekszosc nie mysli
2. niektorzy naiwnie mysla
3. znikoma ilosc mysli

za to wszyscy proboja cwaniakowac :)))

0 0
ID:44368

dzonny_killer

nie wiem czy lepsze byłoby miasto "pisiorów", czy "platfusów", czy też innych... jestem pewien, że każda nowa władza, jakakolwiek by nie była, będzie nieporównywalnie lepsza od postkomuchów... niżej od nich nie da się miasta stoczyć!!! :p

0 0
ID:44387

?????

@dzonny_killer: Pod warunkiem że będzie po skandynawsku rozliczana ze swoich programów przedwyborczych bez zgody na obiecanki dla motłochu bez pokrycia .

0 0
ID:44410

dzonny_killer

@~?????: święta racja... pewnie każdy, kto ma choć nieco oleum w głowie zgodzi się, że to bardzo dobre rozwiązanie... pozostaje kwestia "jak to wyegzekwować"??? :p

0 0
ID:44445

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA