Molestowane dzieci w szkole katolickiej. Nic się nie stało....

Molestowane dzieci w szkole katolickiej. Nic się nie stało. Rodzice tych dzieci też są molestowani przez kler. Nic się nie stało. Prokuratura molestowana przez kler. Nic się nie stało. Nie bójmy się etyki!! www.wolnoscodreligii.pl

21 komentarzy

czajnik

Widać, żeś głęboko wierzący.

6 1
ID:45400

radio Erewań

Jak widzę te wy tapirowane baby zadzierające nogi siedzące po urzędach i spijające kawkę to JA, jako płacący na ich utrzymanie obywatel też się czuję molestowany!

7 0
ID:45403

emil1973

Zwykle "nigdy nic" się nie dzieje, tylko potem płacz, rozpacz i trauma do końca życia...

5 1
ID:45410

Melancholik

Oczytany nasz forumowy anty chryst. Bóg ci wybaczy.

3 4
ID:45412

LALA20

@ Melancholik

Pozwól sobie strzelić gola przez zawodników w tradycyjnych kolorach.

3 3
ID:45415

zbuntowany_kaloryfer

Problem z @oczytanym polega na tym, że jest (prawdopodobnie, nie twierdzę tego jednoznacznie) wojującym ateistą. Pełnym nienawiści. A to sprawia, że Jego opinie są tendencyjne i dalekie od obiektywizmu - przynajmniej dla mnie.
Widzisz @oczytany, kwestię molestowania dostrzegasz w katolickiej szkole. Oczywiście nie twierdzę, że tak nie jest, skoro jest winni powinni ponieść stosowne konsekwencje. Jednak dowodzi to (nie po raz pierwszy), że masz zawężone pole widzenia;). Wg mnie molestować może właściwie każdy - nie tylko pracownik katolickiej szkoły; molestować może stolarz, sympatyczny sprzedawca, muzyk, emerytowany strażak, znudzony portier udający ochroniarza, a nawet przeurocza nauczycielka mająca skłonności do nieletnich chłopców - jak ostatnio w Anglii;)
Zatem warto szerzej spojrzeć na sprawę zamiast pielęgnować własne fobie i nienawiść.

6 4
ID:45417

?????

Oczytany - proszę nie zawłaszczać haseł wykutych w pocie czoła przez tuskomatolską koalicje !!!!!! Na ,,nic się nie stało '' obowiązuje licencja do wykupienia u ,, sekrytorzy '' PO -cena umowna .

3 7
ID:45424

zbuntowany_kaloryfer

@????? wróć do swojego starego nicka antydziałkowego. Plisssss. I tak każdy wie o co i o kogo chodzi, więc po co wprowadzać zamieszanie i konsternację u potencjalnych nowo przybyłych forumowiczów? Niech każdy trzyma się swojego nicka jak żaba błota i będzie święty, anielski spokój. Nie warto mnożyć bytów ponad potrzebę;)

2 1
ID:45427

Oczytany

~czajnik - nie zabijam, nie kradnę, nie wierzę. A w ogóle , religia do kościołów. Szkoły wolne od zabobonów, guseł, i wyimaginowanych bredni. ~ ????? a licencję musiał bym podbić u plebana? :( brrrrr....aż mną trzęsie...

4 4
ID:45433

LALA20

@ Oczytany

Dla Ciebie kaganek i sowa, symbole światłości i wiedzy.
Pozdrawiam.

0 1
ID:45436

abcde

@~LALA20: Urlop ci się jeszcze nie skończył? "Opiekun" się o ciebie nie upomina?

4 1
ID:45439

czajnik

@~Oczytany: każdy w coś wierzy - nawet ateiści. Jestem tolerancyjny i nie mam nic do niewierzących, o ile oni nie wyśmiewają się z mojej wiary.

6 1
ID:45440

?????

@~Oczytany: Nie u plebana ale u tego ........niedomówienie -z długim nosem i wilczymi oczami .Nie słyszałeś jak ,,nic sie nie stało'' komentował rozwale autostrady , jak podsumowal start polskich ,,nic sie nie stało'' ,,piłkarzy'' na ,,nic sie nie stało '' mistrostwach ? Koło Włoclawka tez leży rozgrzebana ,,nic się nie stało'' ale pan Wojtkowski uważa ,że nic sie nie stało '' i rząd wywiazuje się ze swoich ,,nic się nie stało'' zadan (?)-chyba przeoczyłeś te wydarzenia ?

1 1
ID:45442

szuja

@~Oczytany:
Jeżeli piszesz prawdę to szacun. Ci "katolicy" to zgrywusy. Hahaha

1 3
ID:45446

LALA20

@ abcde

Żal mi ciebie.
Konfrontacja fizyczna { siłowa } z tobą, byłaby dla mnie obowiązkiem.

0 0
ID:45450

zbuntowany_kaloryfer

@LALA20: konfrontację fizyczną sugeruję wstrzymać do czasu aż sam(a?) staniesz się obiektem ataku. To tak jak z błotną kałużą - idąc ulicą nie warto jej atakować, lepiej ominąć plugastwo;)

2 3
ID:45453

abcde

@~LALA20: Strach by ci na to nie pozwolił

0 1
ID:45465

LALA20

@ abcde

Idąc za słowami @ zbuntowany, kałużę, dodam, cuchnącą kałużę trzeba omijać.
Przestań się produkować, jesteś żałosny.
Natrętna mucha tse-tse.

1 0
ID:45474

szuja

Lala ,czy ty jesteś nauczycielką?

0 0
ID:45482

LALA20

@ szuja

Nie, nie jestem nauczycielką.
Mam jednak wielki szacunek dla swoich dawnych nauczycieli.

Nie tak dawno, bardzo ładnie napisałeś, na temat mojej wypowiedzi na temat
minionych nauczycieli, pamiętasz?
Pozdrawiam.

0 0
ID:45488

pietreq

@czajnik,
dokładnie! Każdy w coś wierzy.
Cokolwiek nie jest możliwe do udowodnienia "okiem i szkiełkiem" pozostawiamy naszej wierze. Mało takich mitów wyznajemy we współczesnym, nowoczesnym świecie?
Na przykład teoria ewolucji. Obecnie prawie każdy w nią wierzy, uczymy się tego w szkołach i powszechnie uznajemy to za fakt, którego nie kwestionujemy. Nawet kościół katolicki jej nie podważa, a jest ona tyle naukowa, ile naukowcem był jej twórca. Darwin nie miał ani jednego tytułu naukowego, był teologiem protestanckim.
Wielu protestantów tej wiary w ewolucję nie uznaje, gdyż wierzą w to, co napisane jest w Biblii, że świat stworzył Pan Bóg.
Myślę, że katolicy powinni brać od nich przykład i wierzyć w to, co jest napisane w tej Księdze, której prawie nie znają zamiast tylko deklarować, że są wierzący.

1 1
ID:45492

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA