Straż Miejska
Na co komu jest potrzebna?
Nic nie robią tylko jeżdżą,i się czepiają zwykłych i biednych ludzi,jak ktoś źle zaparkuje,jak pali w miejscu publicznym .
Piszę ten post żeby ktoś się tym w końcu zajął,miasto płaci tyle pieniędzy na Straż,mogli by w coś innego zainwestować.
Ile razy widziałem przewrócony śmietnik,który leżał na ulicy i zagrażał ruchu drogowemu,a oni kilka razy przejeżdżali i nic z tym nie zrobili.
Miesiąc temu do mojego znajomego który siedział z kolegą na ławce przy ul.Zielony Rynek,nie byli pijani,wypili po jednym piwie bo był upał,fakt że w miejscu publicznym,Straż Miejska podjechała i powiedzieli że kamery ich widzą i wlepili po 100zł mandatu.Dziś jest niedziela 30 wrzesień,na tej samej ławce od 8 rano siedziało trzech Panów,którzy pili jawnie wódkę,trzymali ją w reku,zachowywali się głośno i wulgarnie i jeszcze załatwiali swoje potrzeby fizjologiczne
w bramie pobliskiej kamienicy.Zgłosiłem ten fakt do Straży Miejskiej,fakt przyjechali szybko po 4 min,zdziwiło mnie to bardzo bo nawet nie wyszli z samochodu,podeszli do nich Ci Panowie pod wpływem alkoholu,i się przywitali bo to byli ich znajomi.Straż odjechała Panowie poszli,i tyle.
A inni muszą za takie coś mandaty płacić.Zadaje sobie pytanie,tego zajścia kamery nie widziały, co to jest?Nic innego jak Układy Układy,a przecież taka Straż powinna być obiektywna,bezstronna.Pozdrawiam