Nowy rozkład MPK to jakaś pomyłka prawda ? Linia nr 13 i...

Nowy rozkład MPK to jakaś pomyłka prawda ? Linia nr 13 i 17 to porażka. z 5 autobusów z Michelina zostały 3, z czego jeżdzą o tak beznadziejnych godzinach.. Nie ma powrotu z pracy, od rodziny, czy znajomych po godzinie 14 w sobote. Bilety drożeją a autobusów mniej.. mam nadzieje ze rozklad MPK ujrzy zmiany, w innym wypadku będę interweniowała dalej.

12 komentarzy

abcde

"mam nadzieje ze rozklad MPK ujrzy zmiany, w innym wypadku będę interweniowała dalej." - życzę powodzenia.

3 3
ID:46661

amityr

Stać cię na willę to i autko sobie kup.Możesz dla zdrowia ( z tego smrodu od palonych opon ) przebiec albo dojechać rowerem do jakże czystego (hahaha) centrum.

3 7
ID:46664

rafik

Po pierwsze nie wszyscy mieszkańcy Michelina mieszkają w willach...A po drugie faktem jest, że nowy rozkład to chyba rzeczywiście jakieś nieporozumienie.Mam wrażenie, że ktoś kto odpowiada za MPK (prezydent miasta, prezes firmy?) działa na jej szkodę. Wciąż słychać,że coraz mniej osób jeździ busami, ale jak mają jeździć skoro nie mają szansy wsiąść do nich i dojechać na czas do szkoły, pracy, itd. Na przykład nie ma szans dojechać z Michelina do pracy na Krzywą Górę na godz 7. No chyba, że spędzi się godzinę na przystanku na Placu Wolności...Paranoja. Róbcie Państwo tak dalej, a za chwilę nikt nie będzie jeździł autobusami (poza emerytami ), a dotacja do MPK z budżetu miasta będzie rosła z roku na rok. Miasto ma obowiązek zapewnić komunikację miejską- tylko niech to robi z rozumem, biorąc pod uwagę interes mieszkańców, którzy ze swoich podatków utrzymują całą gamę urzędników i pracowników spółek miejskich. Moja propozycja: zróbcie 10 linii (albo nawet 5), które skomunikują główne dzielnice i miejsca pracy/nauki, ale niech autobusy jeżdżą chociaż co 10 minut. Daję głowę, że to się sprawdzi.

6 1
ID:46671

ela

do abcde- jak siedzisz w domu i nic nie robisz to akurat Tobie autobusy potrzebne nie są, bądź jak masz samochód i wsiadasz i jedziesz. Ale nie każdy tak ma i uszanuj to, że ludzie chca zmian w rozkładzie.

3 2
ID:46675

przemas1712

Do amityr! Kolego żal ci że ty nie masz willi??? Wyobraź sobie że ja też nie mam willi A mieszkam na tym terenie a dzieci dojeżdżają do szkół autobusami!!! Wstyd zarówno dla prezydenta tego małego miasta i dla Pani wójtowej!! Oby mieszkańcy "docenili" ich przy następnych wyborach!!! Mój głos mają "pewny"????!!!!

3 0
ID:46676

solidarny

Wszyscy pochodzenia solidaruszkowatego niech kupią sobie ryksze i w ramach solidarności wożą się raz w parzyste i odwrotnie dni.

0 3
ID:46678

Konno?

Skąd ta radość, że bliźni stracą autobusy? Przecież to wcale nie dotyczy bogatych. zdrowych, zmotoryzowanych. Czysta złość?... Ostatnio na granicy Michelin-Włocławek pojawiło się duże stado dzików. Jak uczniowie czy matki z dziećmi mają tam sami chodzić, zwłaszcza zimą, przez las? PKSów też ubywa.

4 0
ID:46682

abcde

@~ela: To co ja robię to akurat powinno cię najmniej interesować. Jak najbardziej szanuję to, że ludzie chcą zmian w rozkładzie, ale prawda jest taka, że z MPK nie wygrasz i musisz się z tym pogodzić. Przegrywać też trzeba umieć. Powodzenia w życiu.

1 5
ID:46684

solidarny

To @Baba Jaga przemieniła dobrych solidaruchów w złe dziki. A tak na marginesie to dlaczego tam tak brudno.

0 3
ID:46688

ela

do abcde: owszem, wiem że z kimkolwiek w tym mieście wygrać to niemożliwe, ale jak większa liczba osób będzie coś z tym robić to może coś się zmieni ? Petycje, listy.. przecież to NASZ interes.

2 1
ID:46691

dzonny_killer

a dlaczego się dziwicie, skoro postkomunę ponownie wybraliście? czy oni zrobili kiedyś coś dla innych??? nie, zawsze tylko dla siebie!!!

oj! przepraszam! zwracam honor czerwonej bandzie... ostatnio zrobili coś dla innych... podnieśli ceny biletów i... teraz obcinają częstotliwość kursów autobusów!!! to na pewno z myślą o naszym/waszym lepszym życiu... :p

hahaha

1 1
ID:46693

?????

@~rafik: Masz racje na Michelin powinny jeździć ....willobusy , na Nowa Wieś również...

0 3
ID:46704

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA