Z OSTATNIEJ CHWILI - policja strzela do uczestników Marszu...

Z OSTATNIEJ CHWILI - policja strzela do uczestników Marszu Niepodległości
http://magielfinansowy.nowyekran.pl/post/79527,z-ostatniej-chwili-policja-strzela-do-uczestnikow-marszu-niepodleglosci

35 komentarzy

Kefirek

Policja nie strzelała do ludzi tylko do bandytów zakłócających obchody najważniejszego święta narodowego.

23 20
ID:46983

OLO

kefirek co ty możesz wiedziec...tyle co ci tv pokaze a ty łykasz jak młody pelikan

13 18
ID:46986

zbuntowany_kaloryfer

Jacy oni biedni... Jacy pokrzywdzeni... Agresywna, prymitywna, nawołująca do przemocy dzicz biadoli jak przedszkolaki, którym zabrano kredki.
Szkoda, że nie użyto ostrej amunicji; Byłoby paru chwastów mniej;)))

23 22
ID:46988

zbuntowany_kaloryfer

Radosne świętowanie Dnia Niepodległości w USA

i w Polsce. Tyle że "radosne inaczej;)))

9 8
ID:46989

sportowiec

Do zwierzyny dzikiej się strzela - to normalne. Poza tym to fajne; jedzie taki jeden z drugi przez całą Polskę się naparzać, a jak dostanie to płacze. Może nosek utrzeć, pampersa poprawić?

15 14
ID:46991

witto

cytat z Internetu
"Rzygam Tuskiem, Niesiołowskim, Grupińskim, Protasiewiczem, Kaczyńskim, Błaszczakiem, Hoffmanem, Palikotem, Nowacką, Rozenkiem, rzygam Smoleńskiem, umowa gazową, stawką VAT i Solidarnością, Kalinowskim, Pawlakiem, Millerem, Olejniczakiem, rzygam Blidą, ZUSem, reformą KRUSu, urlopami macieżyńskimi, aborcją i in-vitro, rzygam prawami kobiet, prawami mężczyzn, kościołem i buddystami. Czym nie rzygam? Nie rzygam Polską, naszą, wspólną, Tatrami, Bałtykiem i Mazurami, nie rzygam polami ziemniaków w Wielkopolsce, nie rzygam kopalnią soli w Wieliczce, tężniami w Ciechocinku, Bieszczadami, Biskupinem i Ojcowem, nie rzygam też sukiennicami w Krakowie, rynkiem w Kazimierzu, Wolinem i Gnieznem, nie rzygam porankami nad Bugiem, wieczorami w Nysie i obiadem w karczmie w Nowym Sączu i piknikiem nad Dunajcem wśród flisaków..."
ktoś jest "za"

10 1
ID:46993

zbutowany_grzejnik

Trzeba było tam posłać zbuntowanego_kaloryfera. On niczym superman powstrzymałby wszystkie zamieszki i zostałby bohaterem narodowym.

10 17
ID:46994

Krystyna

To jest wolnosc w wydaniu Tuskowo-Komorowskim. Policja strzelala do tłumu, w którym byly rodziny z dziećmi. W użyciu byly również armatki wodne i gaz bojowy.
Zrobili sobie poligon. Czoło marszu bylo blokowane przez policję. Rozpędzali tłum, byli agresywni, używali broni wobec ludzi.
No i co na to ci co tak krytykuja "komune" ? Poza tym ten marsz "niepodleglosci"... o co im chodzi ? Gdyby tak pomaszerowali o prace, dach nad glowa, emeryture i sluzbe zdrowia. Ten marsz niepodleglosci tez mnie smieszy.

8 15
ID:46997

grzegorz

Syn mojego sąsiada jest w Policji na szkole podoficerskiej.Dziś przyjechał na przepustke.Opwiedział całą prawde o kulisach wczorajszych zamieszek w Warszawie.Zostało wytypowanych kilkudziesieciu jego kolegów z jednostki do wszczynania burd i zamieszek.Byli ubrani po cywilnemu,zaopatrzeni w petardy i granaty łzawiące.Mieli robić wszystko aby było gorąco.Przełożeni powiedzieli im, że ten marsz ma się nie udać,w mediach ma być pokazany jako marsz warchołów i rozrabiaczy.PRL chyba wrócił.

11 15
ID:46999

?????

@zbuntowany_kaloryfer: Dziwne że coraz wiecej tej ,,dziczy'' protestuje przeciw kolesiowskiej koalicji i zarobkom 250Euro miesiecznie i przymusowemu wydnaniu na saksy do niemca .A ci co szli wcześniej i zarabiaja 2500Euro , misięcznie byli tak samo nazywani przez propagandę Urbana -zapomniałeś już ?

10 10
ID:47000

cichyobserwator

@~?????: Ty tez powinieneś się ich bać .Z tego co mówią Przemysław Holocher, Artur Zawisza, Krzysztof Bosak i Robert Winnicki to dążą do wyeliminowania tych obywateli , którzy nie pasują faszyzującym nacjonalistom tzn. Żydów , Czarnych , pedałów i niedorozwiniętych " patriotów " ( nie ich ) . Nie wiem do ilu z tych kryteriów pasujesz ale czytając te szablony z mądrościami to przynajmniej do jednego na pewno .Ich argumenty ( kostka brukowa , petardy, śmietniki itp. ) są równie adekwatne do Święta Niepodległości jak twoje na tym forum.

9 11
ID:47003

?????

@~cichyobserwator: Widocznie dość mają cichej agentury na podbudowie specjalistów z SB , ZOMO i innych odpadków po okragłym stole . Takie popierdywania jak twoje czy ozona nic nie zmienią . Już niedługo nadejdzie czas tych młodych oszukiwanych i okłamywanych Polaków i oni nie będą tacy grzeczni jak moje pokolenie .Oni wyciagną rekę po to co im się od Ojczyzny należy a jeśli im się odmówi to wezmą sami . Naród tłamszony i okłamywany wybucha ze zdwojona siłą . I nazywanie ich faszystami jest zwykłą manipulacją propoagandową ,tak jak nas komuna nazywała warchołami na usługach kapitalistów . Kryteria dopasuj do siebie i ....spuść wodę bo zaczyna walić od ciebie rynsztokiem .

6 16
ID:47005

amityr

@~grzegorz:
Założę się ,że w najbliższym czasie jak nie jutro z rańca, poproszą cię na policję o sprecyzowanie danych o sąsiadach i ich synie.Albo on jest idiota albo ty zmyślasz.

8 5
ID:47010

solidarny

Bardzo mnie to cieszy. Widzicie solidaruchy jak to jest. A tak miało być piknie. Jeszcze trochę i łby sobie sami pourywacie.Buhaha

2 7
ID:47011

solidarny

Lać hołotę i wąchać czy równo puchnie. Jak oni śmią podnosić rękę na policjanta postawionego przez było ,nie było ale w pewnym sensie przez"Solidarność "

7 6
ID:47013

ozon

Mitomanów wPolsce nie brakuje wręcz klęska urodzaju. Nasza policja i tak jest zbyt liberalna. "Krystyno" matki z dziećmi mieszkając w stolicy powinny wiedzieć ,że może stać się wszystko więc nie uderzaj w takie tony bo to infantylne.demokracja to właśnie wolność w prezentowaniu swoich poglądów ale Polacy (nie wszyscy oczywiście) nie dorośli jeszcze do tego i chamstwo oraz chuligaństwo nazywają wolnością.Na szczęście to tylko margines.....nie warto nawet tego komentować. Mamy w hymnie słowa..."jeszcze Polska nie zginęła póki my żyjemy" więc nie zginie bo taki szlam nie jest w stanie Ją zniszczyć.

11 8
ID:47015

grzegorz

amityr,nie mam zamiaru być TW Policji.To co usłyszałem i napisałem,zgadzało by się z tym co jest ogólnie znane z niezależnych mediów [zdjęcia,nagrania wideo].Prowokatorzy są dobrze udokumentowani np.na Niezależna.pl Nieładnie,że Policja angażuje się politycznie po jednej ze stron.Współczuje tym młodym policjantom,że zostali zmuszeni do złych rzeczy,ale rozkaz to rozkaz.Karierowiczów jest cała masa,aby przypodobać się władzy.

3 3
ID:47019

poliszynell

~witto - "kto jest za" - ja:)

~grzegorz - o tym piszesz:

@sportowiec "objawił' rodzaj uprawianego przezeń sportu...strzelectwo.
Najpierw Szanowny "sportsmen" zacznie odróżniać zwierzynę dziką od ludzi a później by nie zrobił sobie i innym "kuku" niech zacznie trenowanie strzelania z łuku /wirtualnie/:

http://www.gry.netbus.pl/turniej-lucznictwa.html

3 1
ID:47020

cichyobserwator

@~?????: Piszesz dokładnie cytaty z Mein Kampf (,, wyciagną rekę po to co im się od Ojczyzny należy a jeśli im się odmówi to wezmą sami " ) i śmiesz mówić o manipulacji !Przeczytaj sobie w encyklopedii hasło faszyzm i nacjonalizm to może dopiero do ciebie dotrze co ci dolega .Kim ty byłeś za młodu ,ze piszesz ,, jak nas komuna nazywała warchołami na usługach kapitalistów " ? Musiałeś być wielkim bohaterem - patriotą w każdym śnie , który twój umysł zdołał zapamiętać. A teraz tylko problemy gastryczne zostały ( na te popierdywania to Espumisan bierz ) a ten zapach rynsztoku przy odbijaniu to skutek łapczywego żarcia z powietrzem . Zacznij dbać o zdrowie bo wybuchniesz jak monsieur z Monty Python'a i się wyda , że w środku tylko gazy były .

7 9
ID:47021

?????

@~cichyobserwator: Zacznij ,,bohaterskie'' rozliczenia od siebie i nie porównuj polskiej wykształconej młodzieży do faszystów bo obrażasz nie tylko siebie ale i tych którzy na ciebie pracują za granicą i w kraju bo obrażasz tych których ta klika wysyła do Afganistanu .A twoje ujadanie nic nie zmieni , ten ruch już się zaczął i jest tylko kwestią czasu by zmiótł farbowanych demokatów i okragłostołowe śmieci .Kłamstwo ma to do siebie że wychodzi z pod stołu prędzej czy później .A nawarstwione wybucha ze zdwojona siłą i nawet stan wojenny nie jest w stanie tego wybuchu powstrzymać -to już widziałeś .

3 11
ID:47025

cichyobserwator

@~?????: To ta ,, polska wykształcona młodzież " ustami Holochera z Onr -u na koniec manifestacji mówi ,, niech się boją czerwoni i pedały " .A podczas składania kwiatów pod pomnikiem Powstańców Śląskich ogoleni na łyso, ubrani w brunatne mundury i glany członkowie Obozu Narodowo-Radykalnego unoszą prawe dłonie w geście faszystowskiego pozdrowienia :
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114873,5426732,Hajlowanie_jest_w_Polsce_bezkarne.html
I to niby ja ich porównuje i obrażam ? To jeżeli tak mówią i robią ci wykształceni to jak mówią ci pozostali ? Tak jak ty ? Potasuj te swoje szabloniki - broszurki bo już w kółko to samo klepiesz .
A jeżeli na ciebie ktoś pracuje za granicą bo ty nie potrafisz samodzielnie żyć to twój problem . Ja na siebie zarabiam własną pracą i płacę podatki w kraju , żeby takie jęczące pasożyty mogły dostać zasiłek na przeżycie i miały siłę ciągle jęczeć o więcej zamiast wziąć się do roboty.

4 7
ID:47032

anonim94

Jakoś żadne media nie podają że kilku bandytów którzy bili policjantów uciekło w tłum a bezradna policja co zrobiła?-uderzyła gazem po całym tłumie zamiast próbować ich łapać-Sam byłem to wiem ściągnęli kilka tysięcy policjantów a nie umieli zapanować nad grupą 100 anarchistów rozbijających cały marsz

4 2
ID:47037

solidarny

@~grzegorz:
A co to jest TW ?

0 1
ID:47042

?????

@~solidarny: Tajny lub cichy współpracownik-obserwator ...

1 1
ID:47072

cichyobserwator

@~solidarny: Zapytaj pytajnika po jakich czasach i jakiej współpracy mu zostało że tak ciągle Nicki zmienia jak kiedyś pseudonimy .I czy mu cały czas ci sami płacą.

3 4
ID:47090

?????

@~cichyobserwator: Tajny agencie PO popatrz w swoje CV ...i to wystarczy ...

2 2
ID:47096

poliszynell

~cichyobserwator: "członkowie Obozu Narodowo-Radykalnego unoszą prawe dłonie w geście faszystowskiego pozdrowienia"

Jesteś pewien że to faszystowskie pozdrowienie? Czy padają hasła /pozdrowienia/ heil Hitler"???

Nie przyszło do główki Szanownemu, że Adolf zapożyczył ów gest pozdrowienia !
Najwidoczniej jewangielia Bzdetów Wybiórczych w główce cichociemnemu namieszała :)

1 1
ID:47167

cichyobserwator

@~poliszynell: Genialne odkrycie . Napisz jeszcze na jakich to wspaniałych wartościach ze starożytnego Rzymu się wzorują i dlaczego mieliby od nich zapożyczyć ten gest .
A nie przyszło do główki Szanownemu, żeby sprawdzić że : ,,Salut rzymski (wł. Saluto Romano) salut w którym wyprostowane prawe ramię jest wznoszone do przodu prostopadle do ciała[1]. Rzekomo wywodzi się on ze starożytnego Rzymu, co jest współczesnym mitem, gdyż gesty jakimi pozdrawiali się żołnierze rzymscy nie są znane[2]."
http://pl.wikipedia.org/wiki/Salut_rzymski
Zwracam uwagę na słowo ,, rzekomo " i że historia nie powstaje w fikcji literackiej która ~poliszynell - owi w główce namieszała . Historii nie nauczysz się z Potopu czy z Qvo Vadis więc zanim rączki zaczną coś pisać niech główka to sprawdzi.

1 5
ID:47177

poliszynell

@ cichyobserwator
Mylisz się - faszyści zapożyczyli pozdrowienie /i można powiedzieć, że zdeformowali/, pozdrowienie było stosowane przed powstaniem faszyzmu.
za włoską wikipedią:
"Forma pozdrowienia stosowana w różnych częściach świata w okresie od końca XIX wieku /więc przed powstaniem doktryny faszystowskiej:)/ do pierwszej połowy XX w." dalej Wiki pisze: "prawa ręka podniesiona do około 135 stopni w stosunku do pionowej osi ciała z dłonią skierowaną w dół..."

http://it.wikipedia.org/wiki/Saluto_romano

O salucie Bellamy słyszał? /Po raz pierwszy zademonstrowany w 1892r., stosowany w amerykańskich szkołach/
"Ślubuję wierność fladze Stanów Zjednoczonych Ameryki i Republice...jeden naród pod Bogiem, niepodzielny z wolnością i sprawiedliwością dla wszystkich"

http://rexcurry.net/i-pledge-allegiance-to-the-flag.jpg

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Students_pledging_allegiance_to_the_American_flag_with_the_Bellamy_salute.jpg

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Bellamy_salute_1.jpg

harcerze również się tak pozdrawiali:

http://www.audiovis.nac.gov.pl/obraz/106557/

Ucz się historii, ucz nauka historii nie polega na powielaniu Wybiórczych Bzdetów czerskistów:)

1 1
ID:47195

cichyobserwator

@~poliszynell: wszystkie te twoje zródła powołują się na pochodzenie rzymskie.
Urywek z włoskiej wiki : ,,Rzymskie pozdrowienie , bo tak w przeszłości sądzono, czerpiąc z tradycji starożytnego Rzymu, jest to forma pozdrowienia stosowane w różnych częściach świata, w okresie od końca XIX wieku i pierwszej połowy XX wieku ". Bellamy wymyślił podobny gest a jak się okazało ,że w Europie faszyści włoscy i szwabscy zrobili sobie podobny to w stanach z niego zrezygnowano gdy Kongres w 1942 znowelizował kodeks Flagi.I na koniec - bo nie chce mi się rozpisywać - pod zdjęciem harcerzy które wkleiłeś jest podpis ,, Opis obrazu: Harcerze unoszą ręce w geście rzymskiego pozdrowienia podczas opuszczania flagi."
Wszystkie te przykłady niby ze starożytnego Rzymu wzięte a historycy twierdzą jak pisałem ,,Rzekomo wywodzi się on ze starożytnego Rzymu, co jest współczesnym mitem, gdyż gesty jakimi pozdrawiali się żołnierze rzymscy nie są znane i na tej twojej włoskiej wiki to samo jest : ,,bo tak w przeszłości sądzono, czerpiąc z tradycji starożytnego Rzymu " .
Wniosek : gest ten nie ma żadnego historycznego potwierdzenia ze starożytnego Rzymu na który się wszyscy powołują tak samo jak wybiórcze bzdety jak to Neron spalił Rzym albo Kaligula odbierał poród siostry . A tak w ogóle to niby w którym to miejscu ja napisałem że to faszyści wymyślili ?

1 3
ID:47215

poliszynell

~@cichyobserwator albo nie potrafisz czytać ze zrozumieniem albo próbujesz wybrnąć i odwracasz kota ogonem:)
Poddałem w wątpliwość czy pozdrowienie na zalinkowanym zdjęciu jest faktycznie faszystowskie. Ja uważam, że nie. Nie sądzę by Ci ludzie oddając hołd walczącym o polskość Śląska wypowiadali słowa hail Hitler. A gesty, które wykonują powstały wcześniej niż faszyzm co udowodniłem bez sięgania do odległej historii starożytnego Rzymu. Jeśli ktoś kiedyś błędnie nazwał pozdrowienie rzymskim /to z pewnością nie byłem ja/ musisz go wskrzesić i z nim wdawać się w dysputy o Saluto Romano

Spróbuj powiedzieć azjatom, że używają nazistowskiej symboliki /wyśmieją Cię/:

http://pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Plik:Buddhist_temples_in_Kamakura.JPG&filetimestamp=20090530100935

Faszyści i naziści nie byli tacy inteligentni za jakich chcieliby uchodzić. Wykorzystywali symbolikę różnych kultur i przystosowywali do własnych potrzeb ideologicznych.

0 0
ID:47250

cichyobserwator

@~poliszynell: A ten sztandar z tyłu po lewej gdzie można rozpoznać symbol swastyki ( lekko zakamuflowany ) to nie swastyka faszystów tylko znak "przynoszący szczęście" (swasti powodzenie, pomyślność, od su "dobry" i asti "jest", -ka sufiks .W Azji jest powszechnie stosowanym symbolem szczęścia i pomyślności. I na pewno to ONR - owcy mieli na myśli. Tym bardziej ,że zawsze u nich miłość i szczęście było na pierwszym miejscu.
http://histmag.org/Pytanie-miesiaca-10-Czy-ONR-byl-partia-faszystowska-6392

0 2
ID:47258

poliszynell

@~cichyobserwator

Co do artykułu, który podałeś :

- autor również nie uważa ONR-u za partię faszystowską

- jeśli wnikliwie czytałeś to z tą "miłością i szczęściem na pierwszym miejscu" miała też problem sanacja jak i komuniści. Widocznie to problem ponadczasowy bo któż jak nie @cichyobserwator kilka dni temu /na tym forum/ w odpowiedzi swym adwersarzom pisał "bardzo króciutko" /z milością i szczęściem/ : W O N ! Nie podoba się to co tu jeszcze robicie ?

0 0
ID:47275

cichyobserwator

@~poliszynell: Won nie było do żydów , czarnych czy homo tylko do tych którzy piszą o Polsce ,, badziewny kraik " a o rodakach ,, biedne polaczki " . Wolę mieć za sąsiada żyda , czarnego czy homo niż takiego ,, patriotę ".

1 3
ID:47301

poliszynell

@~cichyobserwator
Co mnie to obchodzi kogo ty wolisz mieć za sąsiada:) Arab też człowiek możesz nawet i jego dokooptować.
Ponieważ nasza dyskusja nie nawiązuje już do treści mojego pytania należy ją zakończyć by uniknąć dalszego offtopowania.

0 0
ID:47385

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA